Moderátor: Moderátoři
ja tam profil nikda nemel, presto jako jeden z problemu bylo to, ze se navzajem "kamaradili" lide, kteri se v realu obchazeji obloukem a tito lide strkaji na facebook fotky, na kterych jsem byl a ti druzi lide to samozrejme sleduji a pak delaji problemy. kdyby facebook nebyl, pak by se sance takove situace vyrazne snizila. bohuzel princip socialni site a lidske zvedavosti a zavisti udelal sve. krom jineho.Teepee píše:Ale copak? Fejzbuk? Musel jsi nechat umřít profil?JmJ píše:podivej, pokud to nechces chapat, tak se neda nic delataz ti "socialni site" prinesou problemy jako mne, byt u nich nemas ucet, pak to mozna budes cele videt trochu jinak
![]()
Předpokládám, že to sem nebudeš chtít psát, ale zajímalo by mne jaké konkrétní to byly problémy, tak přes SZ?
Můžu znásobit tím, že mám profil, který obsahuje pouze jméno, příjmení, a jednoho přítele (hledal jsem kontakt na spolužáka a našel ho na FCB). A i tak mne "vypátrali" další čtyři lidi. Jelena nepočítám, tomu jsem to řekl v hospodě. Dvě žádosti jsou od lidí, kteří nemají nic společného s tím mým jediným člověkem v přátelích. Pro to nemám vysvětlení.dvk píše:Tak to by mě taky zajímalo. Facebook jsem nechal vyhnít před lety a chodím tam vpodstatě jen na koukání Vašátorovy galerie opravy Sidovy 2103Vždycky mě ale překvapí, co mi to nabízí ke skamarádění za lidi, o kterých už jsem skoro i zapomněl, že jsem je někdy potkal. Přitom mám tuctové jméno a tuctové příjmení, takých lidí je na FB tisíce, a stejně to ty kamarády nabízí tomu správnému jednomu - mojemu - profilu. Tak pak tam někde jsem, i když tam nejsem. Ale moje identita je tam někde očividně s těma správnýma lidma svázaná.
Marťas, nemá smysl chodit ode zdi ke zdi. Takto vymazaná ulice fakt k ničemumoc není. Mnoha lidem by ale ke štěstí stačilo, kdyby byly fotky rozmazané do mlhy. S tak nepřiměřeně (nutí mně to psát neoprávněněMarťas píše:On je určitě celý svět říčný, aby mohl uzřít Podléškovou ulici v ZáběhlicíchJmJ píše:Uvedomte si, ze je KURVA rozdil, jestli nekdo neco vidi, kdyz jde kolem i jestli si to nekdo takovy vyfoti a da si to na svuj web, ktery navstevuje pomerne omezene mnozstvi lidi a jestli nekdo do celosvetove vydavane mapy zaradi fotku vas a vaseho majetku.Řekl bych, že nejméně polovina lidí obývající Wall street, či Champs-Elysées tráví v Podléškové ulici aspoň hodinu denně.
Jako důvod bych možná viděl, aby na těch fotkách vůbec něco zbylo. K čemu by ta služba byla, kdyby na ní nebyly ani domy? Komu co řekne chodník a silnice?JmJ píše:Jaky je duvod, aby na tech fotkach byla jasne poznatelna auta? hadam ze zadny. o lidech plati to same.
Takhle je to snad lepší?
Spíš bych řekl, že nehledám problémy tam, kde nejsou.JmJ píše:ad prvni bod: zrejme nedokazes videt problem v sirsich souvislostech. z toho, ze tva ulice nikoho nezajima nelze vyvodit, ze vsechny ulice nikoho nezajimaji a tedy ze o nic nejde. premyslej.
ad druhy bod: existence sluzby samotne neimplikuje nutnost jeji existence a neimplikuje ani to, ze ta sluzba k necemu musi byt. ostatne sam google spoustu jiz drive zalozenych sluzeb zrovna ted nedavno zrusil
tva argumentace mi prijde asi v tomto duchu: do cinzaku tece. ale proc bych to resil, kdyz nebydlim v nejvyssim patre a ke me jeste nezatklo![]()
ten obrazek jsi udelal celkem pekne. pokud majitele nemovitosti nebudou souhlasit s tim, aby na streetview byly, pak nektera ulice muze vypadat presne takto.
(nic ve zlem)
Pochopit nechces.Marťas píše:Spíš bych řekl, že nehledám problémy tam, kde nejsou.JmJ píše:ad prvni bod: zrejme nedokazes videt problem v sirsich souvislostech. z toho, ze tva ulice nikoho nezajima nelze vyvodit, ze vsechny ulice nikoho nezajimaji a tedy ze o nic nejde. premyslej.
ad druhy bod: existence sluzby samotne neimplikuje nutnost jeji existence a neimplikuje ani to, ze ta sluzba k necemu musi byt. ostatne sam google spoustu jiz drive zalozenych sluzeb zrovna ted nedavno zrusil
tva argumentace mi prijde asi v tomto duchu: do cinzaku tece. ale proc bych to resil, kdyz nebydlim v nejvyssim patre a ke me jeste nezatklo![]()
ten obrazek jsi udelal celkem pekne. pokud majitele nemovitosti nebudou souhlasit s tim, aby na streetview byly, pak nektera ulice muze vypadat presne takto.
(nic ve zlem)
Položím otázku jinak: Proč myslíš, že zrovna tvá ulice je natolik středem zájmu, že se cítíš ohrožen?
Službě, která existuje a přesto k ničemu není říkám pracovně "Služba na hovno".
K problémům s FB: Tvůj strach z fotografií je možné vysvětlit např. Indiánskými předky. Zkus zapátrat v rodokmenu.
(Bez urážky)
Jupí, konečně jsi mi nahrál na smeč a asi se mi podaří konečně vystihnout kritický moment:Marťas píše:Promiň, nějak jsem ho přehlédl.![]()
Ale přidje mi ve výsledku dost podobný, jestli tam místo černa bude mlha. A právě proto, že osobní přítomností můžeš vidět to samé, co je na fotkách mi přijde zbytečné to rozostřovat. Ano, občas tam můžou být zaznamenány i kuriózní situace, ale pořád na tom nevidím nic moc negativního. Samozřejmě, že mi taky někdo něco ukradl, ale nikdy to nebylo spojené s mojí fotkou, nebo s veřejnou informací.
Co myslíš tím "přitom..."?
Tady cítím trochu rozpor:MartasBrno píše:To jsou nepřijatelné zásahy do soukromí, které jinak docílíš pouze osobní přítomností na daném místě.
Hlavně tipy zlodějů (bez googlu) probíhají tak, že zloději někde jdou a něco si vyčíhnou... Někdo nechá otevřenou kůlnu, někomu složili obkladačky před vrátka, někdo balí věci a odjíždí na chatu.MartasBrno píše:Jupí, konečně jsi mi nahrál na smeč a asi se mi podaří konečně vystihnout kritický moment:
Píšeš ...že osobní přítomností můžeš vidět to samé... a já říkám, že nemůžeš,
Měsíc? To by se mohl zkazit!dvk píše:Taková metafora ... když se sežere celá štangle salámu naráz, je to hned vidět a určitě se to neobejde bez komentáře paní domácíKdyž ho sežereš po kolečkách během měsíce, nebude kolem toho takový rozruch. A přitom výsledek je stejný ... salám je pryč
![]()