Moderátor: Moderátoři
Asi by byl lepší WIFI router, pak si připojíš k netu i telefon, nebo notebook.Koko Loko píše:Blbej dotaz, napíšu ho asi jako blbec. Mám internet od Netboxu a chci připojit více než jeden pičítač, případně i bednu s LAN připojením a pokud vím tak oni internet posílají jen na jedno zařízení, respektive uznávají jen jednu MAC adresu. Takže budu muset pořídit něco jako router, že? Zaregistrovat si jeho MAC u poskytovatele a zbytek navěšet za něj. Bude k tomu vyhovovat třeba toto? http://www.alza.cz/tp-link-tl-r460-d308628.htm
Wi-Fi nepotřebuji, mám k těmto věcem poměrně silný odpor, kabel je kabelTeepee píše: ... S Tvou konstelací to bude možná specifikum, router má adresu, která je snad pro všechny routery stejná, takže to možná bude chtít něco jako přepis adresy routeru na adresu dosavadního koncového zařízení? ...
Omyl, chápu to dobře, o IP jsem nikdy nepasal, ale o MAC, ty blbě čtešMartasBrno píše:Chápeš to blbě, MAC má být a zpravidla je unikátní. ...
Též myslím, že by to mělo fachčit, pořídím a poreferuji.MartasBrno píše: Mělo by to být pro tebe vhodné.
jo. protoze nekdo chytre pouzije ten blby napad, ktery je uveden v prvnim odstavciHurikán píše:K-L: popsaný routřík by ti měl naprosto dostačovat. Ty lepší mají i možnost emulace jiné mac adresy na wan portu (vstupu), stejně jako lepší síťovky. Potom bys nemusel u Netboxu nic přeregistrovávat. Pouze si ve webmanagementu routeru přacvakáš macovku stejnou, jako máš na PC.
A jen poznámka k těm mac adresám. Každé zařízení BY MĚLO mít mac adresu unikátní. Mnohokrát jsem se ale už setkal s tím, že tomu tak nebylo a zařízení kolidovalo v síti s jiným se stejnou mac adresou. Tolik střípek z praxe.