Osobně bych to udělal tak jak to navrhuje Vašátor

,tj.flexohadici o průměru alespoň 80mm a přivést chladný vzduch ke karburátoru z přední části vozu(napojit na filtrbox),že se zvýší krouťák v nízkých otáčkách a bude chybět vršek bych se nebál,ona ta rezonanční délka sacího potrubí se počítá z jednotlivých větví potrubí+karburátoru do filtrboxu,rychlost nasávaného vzduchu v té prodlužovací hadici je totiž řádově nižšší(nutný je ten velký průměr hadice)a vliv na plnění to nemá,mimo jiné to tak mají i jiná výkonná auta,viz LADA 1300 MTX A pohár
Ještě k tomu sacímu potrubí a odpojení vyhřívání:četl jsem na škodováckym webu že vodou vyhřívané potrubí má za následek teplotu směsi kolem 80 stupňů,nevyhřívané 65 stupňů,je otázka kolik to dá koní navíc(nevím neměřil jsem),co na to karburátor a jeho přechodový režimy(díry v plynu-přetryskování)),jak to bude u motoru kterej pojede kudlu 20minut v kuse- tam to vyhřívání zase ochlazuje

sací potrubí od rozpálených výfukových svodů.No někdo to musí vyzkoušet,vliv na výkon,emise,spotřebu
Prostě na zimu bych to určitě nechal tak jak to je,v létě bych experimentoval.
Dále pro lepší pocit je možno omotat svody+první díl výfuku termoizolační páskou,ale jak píšou kluci tak horký vzduch od chladiče jde při jízdě pod auto a ten vliv to nebude mít asi takový(mimo volnoběhu).
No to jsem byl zase chytrej,už abych s tím mým zázrakem vyjel a tyhle věci odskoušel,budu potom referovat.