2105-troubení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
krtek86

2105-troubení

Příspěvek od krtek86 »

Nazdárek. Omlouvám se, že opět zaplňuji fórum dotazy ohledně mé 2105, ale nějak se to poslední dobou začíná kazit a ještě k tomu mi přestalo auto troubit - pojistka v pojistkové skříni je dobrá. Pohledem jsem nic nezjistil, ale jakmile budu mít zkoušečku, tak to proměřím. Ale potřebuji vědět pár věcí. Jde proud na ovládání klaksonu přes relátko? Jak vyndám okrasnou krytku pod vypínačem klaksonu z volantu? Chci zjistit, zda se vůbec zapíná vypínač. Pak mě ještě napadla kostra, ale oba dráty od klaksonu vedou nejspíš k pojistkové skříni.
A jedna technická. Svítí při zařazené zpátečce obě zadní světla?
krtek
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Re: 2105-troubení

Příspěvek od Hurikán »

Ano, při zařazené zpátečce mají svítit oba couváky.

U klaksonů jde o to, jaký způsob zapojení máš na tvém vazu. U 05-tek jsou dvě varianty. Jedna bez relátka, kdy jde napětí z pojistkovky přes klemu místo relé trvale na klaksony a zem se spíná ve volantu. Druhá varianta je poněkud komplikovanější. Volantem se spíná pouze kostra cívky relé, které potom spíná hlavní proud ke klaksonům. Ty jsou potom ukostřeny trvale. Kryt volantu sejmeš snadno. Stačí odmontovat dva nebo tři křížové šrouby zespodu volantu (velikost PH2).
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
krtek86

Re: 2105-troubení

Příspěvek od krtek86 »

Takže jsem asi zjistil příčinu. Problém je v přívodu eletriky do volantu. Kostra je OK. Pokud pořádně zatlačím na volant v místě, kde je přivodní kabel, tak to troubí, ale musím se pořádně zapřít do sedačky, což se nedá dlouho vydržet a při jízdě prakticky použít... Takže je špatný dotek někde v místě konce kabelu.
Nevíte, jak se dostanu k tomu kabelu? Ve volantu kouká jen koncovka (úzký autokontakt) a ten bude asi držet jen na kousíčku... Jaká barva kabelu to je?
krtek
Odpovědět

Zpět na „Elektrická soustava“