Alternativa

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
MartasBrno

Alternativa

Příspěvek od MartasBrno »

Lidi, je po půlnoci, ale napadlo mně zkusit načnout téma, které se může zdát silně mimo, ujeté, šílené, nebo prostě hloupé, ale sami vidíme, že reakce na poslední vývoj ohledně "nové doby" v uplatňovaní autorských práv amerických gigantů nezná ani meze slušnosti, ani meze ohleduplnosti a hlavně nezná hranice států, což je alarmující. nechci aby to tu vypaalo jako nějaký záchvat, ale přecijen, pokud by někdo chtěl nevyužívat služeb Googlu + jemu podřízených značek, jaké má alternativy se srovnatelnou kvalitou služeb?
Stačí aby člověk měl rozumný vyhledávač, ale kdo používá něco jiného, než google a přečetl si podmínky použití?

Máte-li rady, jaký opravdu dobrý vyhledávač použít bez rizika strachu z nečekaného, poraďte.

Druhá věc, která mne napadla, může pro někoho být přitažená za vlasy ještě víc. Některé firmy, které si váží svého know-how, nepoužívají služby typu ICQ, Skype, zejména prý proto, že je vlastní rusové, resp. "mocné", či nějak "rizikové" firmy. Používají proto firemní řešení, často v privátních sítích a podobně. Nedivím se. Ale debatu na tohle téma asi ani rozvíjet nemusíme... no, uvidíme... Je mezi námi několik rozumných lidí z oboru, tak třeba se tu něco vyklube.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Re: Alternativa

Příspěvek od Hurikán »

Martine, díky za nasměrování debaty tímto směrem. ;) Také mne napadlo něco podobného, jenže nemám čas tímto směrem nějak pátrat, nehledě na skutečnost, že ájtí a spol zase až tak moc nerozumím. Na to jsou zde daleko větší kapacity.

Každopádně jsem zvědav, kam se tohle pohne a jestli někdo najde nějaké rozumné řešení.
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

JmJ

Příspěvek od JmJ »

Ja bych mozna az tak nezatratil google jako vyhledavac, me spis vadi ta provazanost se sluzbami. Pokud se prihlasite ke svemu uctu na youtube, tak pri prechodu na jiny web nejste odhlaseni a tedy pri vstupu na jinou google sluzbu jste automaticky prihlaseni pod svym google uctem. Pro nekoho fajn, pro jine trochu psycho z toho, ze google hned vi co vyhledavate, nasledne stejny ucet pouzijete v androidu a ma vase aplikace a jine veci, nasledene email, ma vasi komunikaci atd.

K tomu opet asi 3 veci:

Odhlasovoat se, nebo to resit jak to resim ja, ze jsem k jedne google sluzbe prihlasen z jineho prohlizece (ne jineho okna) a pro bezne prochazeni webu pouzivam prohlizec jiny. Pro me podobne pusobit treba openId, ktere je rado by super sluzba.

Nemit na vsechno jeden google ucet. Neni potreba davat google informace naservirovane jako na taliri.

Nemit vsechno u google. Pouzivat i jine sluzby. Pripadne si nektere sluzby zajistit sam, nebo v kooperaci vice kamaradu. Prece jen co je doma, to se pocita.
VAZ 2104 1.3 1989
Michael 4x4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael 4x4 »

Google ako vyhľadávač je fajn, alternatíva je napríklad Bing.com, ibaýe zatiaľ chýba SK/CZ jazyková mutácia. Ale to určite príde časom.

No a čo sa týka googlu, mám 2 účty, jeden na seriózne veci, druhý na všetok ten bordel. Na google+ registrovaný niesom a ani nebudem.
LADA NIVA 4X4 /4x2 1.7i LPG od 28.08.2008
--------------------------------------------------------------
Obrázek
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Jelen, ano, tako nějak jsem to myslel.

JmJ, děkuju za názor, na ten jsem čekal. V podstatě jsi přesně vystihl ten problém, co mne tlačí - že google snadno dostane kompletní profil každého uživatele, přes veškeré jeho aktivity. Přitom uživatel si myslí, že je to pro něj dobře. To ale může být něco mezi totální zhoubou a perfektní službou pro člověka co má rád pohodlí. (Tajné služby taky mají rády pohodlí? :-D )

Technika - více prohlížečů myslíš různé programy, nebo různé instance programu?
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MacGyver »

No tohle je téma, které mě docela zajímá. Mám mail na gmailu a už mám na něj přesměrovány a zaregistrovány všechny servery na které je nutná registrace, jako fora a třeba aukro, takže toto měnit nepřipadá v úvahu. Taky mě příjde o dost lepší ten fitr na spamy, než co je na seznamu. Tak jsem aspoň tak trochu na protest přešel z vyhledávání na googlu na tu altavistu a taky jsem místo opery začal víc používat mozillu kvůli tomu adblocku, který si nemůžu vynachválit (zvlášť na youtube je to pohodička). Takže díky vám za nápady a inspiraci!! :salute:
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Tak jsem se trošku mrknul na nějaké ty "alternativy" a je to víceméně z louže pod okap. Viz citace ze smluvních podmínek altavisty, resp. jahů. Žeby to bylo tím, že jde opět o firmu z jůes :?: :scratch: :evil:
INFORMATION COLLECTION AND USE

Yahoo! collects personally identifiable information when you register for a Yahoo! account, when you use certain Yahoo! products or services, when you enter promotions or sweepstakes and when you visit Yahoo! pages or the pages of certain Yahoo! partners outside the branded Yahoo! network of websites. Yahoo! may combine information (including personally identifiable information) about you that we have with information we obtain from business partners or other companies.

When you register with Yahoo!, we ask for personally identifiable information such as your name, email address, birth date, gender, post code, occupation, industry, and personal interests.

Yahoo! collects information about your transactions with us and with some of our business partners, including information about your use of financial products and services that we offer.

Yahoo! also automatically receives and records information on our server logs from your browser including your IP address, Yahoo! cookie information, software and hardware attributes, and the page you requested. Once you register with Yahoo! and sign in to our services you are no longer anonymous to us and your usage data will be connected to your account.

Yahoo! uses information (including anonymous and pseudonymous information, as well as personally identifiable information) for the following general purposes: to personalise the advertising and content you see, fulfil your requests for products and services, improve our services, contact you, conduct research, and provide anonymous reporting for internal and external clients.
Dále viz přímo na jejich webu: http://info.yahoo.com/privacy/uk/yahoo/
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Tak zkus tohle: http://www.rambler.ru/
já si smluvní podmínky nepřečtu, protože rusky až tak neumim, čet bych to pomalu a to mě nebaví.
Každopádně používat tohle, to by bylo asi vyloženě pro srdcaře.
Crocodile
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crocodile »

Ten Rambler.ru používá technologii docela známé ruské firmy Yandex, více zde http://company.yandex.com/

Vyhledáváč
http://www.yandex.com/
2101 (1976)
21044 (1999)
2101 (1975)
21044 (1996)
vozík domácí výroby (1984)
MAZ-8114 přívěs (1986)
ЗиЛ-131 (1977)
УАЗ-3151 (1986)

Bylo: 2203 Latvija, 21044, 2107, 2102 , 21044, Skif M1, 21093
Historie: Avtoexport
Vozy Lada
jacek

Příspěvek od jacek »

Ano, yandex se mi docela pro mé potřeby osvědčil. J.
A že je ruský? Menší nebezpečí špiclování vidím v současném Rusku, než u velkého bratra se světovládnými ambicemi za mořem. Čínsky neumím, tak čtó sdělať, když většinu ostatního má pod palcem uncle Samuel? :?
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Asi jste moc paranoidní, nebo já málo, ale když nehledám nic nezákonného, tak to snad může být jedno, jestli viděj, že jsem hledal obrázky letadel, aut, nebo motorek, popřípadě ony fotky z USA, krásných slunných pláží, velkých svobodných letišť, atd... :-P :-D
jacek

Příspěvek od jacek »

Použiji citát: Jestliže jsem paranoidní, tak to neznamená, že mě nesledujou! 8)
Otázkou je, co, kdy a kde bude prohlášeno za nezákonné. Jsou země, kde je nezákonné říkat pravdu,nebo ji hledat, a zákonné je věznit lidi bez soudu (o mučení pomlčím). Že různé "sakra servisy" monitorují plošně internet a maily, je známo a dostatečně prokázáno. A bohužel, ty services nejsou naše. Prostě mě to sssssštve. :evil: J.
P.S.: Jen ať si to přečtou, stejně už mě mají :butthead:
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“