Komu niet rady tomu asi niet pomoci. Ja som nikde nenapísal, že sa z nich treba pototo, ale (napr. s tou 40-tkou) sa človek LEN prispôsobí miestnym (nezriedka aj pomerom).
Ja chodím na UA cca 4x ročne a hliadka ma / nás osobne zastavila len 1x (Cory vie to bol vtedy ked sme sli na 2 autách cez Ubľu hneď v prvej dedine za hranicou na 40-tke 60!!!). Ostatné čo tu s Michaelom 4x4 popisujeme sú situácie buď na vlastnej koži zažité alebo z 1 ruky. To máte ako s policajnými kontrolami. Mňa nezastavili za 15 rokov jazdenia na SK nikdy a pred časom to bolo aj niekoľkokrát ročne.
Nemám pocit, že sa tu bavíme o tom ako to na UA exaktne a zakaždým je, ale o tom, čo človek doteraz zažil. Po ďaľšie ja tak isto pravdou, že ďalej ako po Užhorode som sa na UA nedostal. A navyše nemám pocit že sa tu prezentuje stav, že sa ich teba báť. Byť pripravený a báť sa ich sú 2 diametrálne odlišné veci. Ale to tu aj tak nie je podstatné. Určite v budúcnosti ocením príspevky "teoretikov a mudrlantov", keď sa odtiaľ vrátia a podelia sa s plénom so svojimi postrehmi a reálnymi skúsenosťami. Aj keď si nemyslím, že bude veľká vôľa chváliť sa s tým, že ho ošklbali. Cestovaniu po UA zdar