Já Ladu nemám skoro pět let. Předtím jsem ji měl let dvanáct, najezdil dejme tomu 150 tisíc kilometrů, motory různě upravené, auto jsem dotoval desítkami tisíc korun, abych byl spokojený. Dnes už Ladu dávno nemám (důvody jsem mnohokrát uváděl), to ovšem neznamená, že nejsem srdcař. Už jen ta skutečnost, že jsem tady na tomto fóru, že se pravidelně účastním Ladasrazů, to snad hovoří za vše.
Koupit si dneska novou Ladu může buď multimilionář (kterému je jedno, kam a zač investuje), anebo masochista. Každému rozumně uvažujícímu člověku totiž musí být nad slunce jasné, že koupě nové Lady jsou doslova vyhozené peníze. Ten vůz bude za několik let zcela neprodejný, tudíž majiteli nebude schopen vrátit ani část investice (třeba za účelem koupě dalšího nového modelu značky). Čili je to vlastně o tom, že si koupím něco, co mi doma zůstane mnoho a mnoho let, až to zdechne a já to vyhodím. A na to je více než čtvrtmilionová investice trochu moc.
O tom ale dnešní spotřební svět není. Protože pokud si někdo myslí, že "moderní" (rozuměj nově zakoupená) Lada vydrží totéž, nač jsme byli zvyklí ze starých modelů, pak je to snílek a hlupák.