Veverka píše:Máme tu menší konkurz,pomalu začít vybírat nějakého menšího veterána,i když v podstatě zrovna moc ne pod mojí taktovkou.Pojdte k tomu cokoliv říct,i OT.
Jen zopakuji spíše menšího,"roztomilého"

,tudíž vypadla Volha 24,Škoda 1203,VAZy 01,011,02,03,06 a nejspíše bude "vypaden" i Fiat 126.Tedy ne větší jak W311 nebo š120,i když to není absolutní podmínkou.
Důležitá je cena auta,nepříliš obtížná dostupnost základnějších ND nutných k provozu(klidně i ze zahraničí),tedy ne předválečné,palivo samozřejmě benzín,na stav se moc nehledí,karoserie by neměla být moc orezlá,důležitější je nějaký normální stav interiéru,mající původní dobový vzhled nebo dobově vypadající.
Prosím pište,svoje favority dodám do dne

,uvidíme jak moc se to bude rozcházet s realitou.
Jako nic proti, ale tento příspěvek nemá ani hlavu ani patu. Prostě něco ve smyslu
Něco asi chci, ale nevím co, tak mně poraďte, co se mně bude líbit a bude to levné.
Veverko promiň, ale z toho jednoznačně vyplývá, že to celé bereš za úplně špatný konec. Nepřišels k veteránům proto, že by se Ti nějaké výrazně líbily (nezáleží na důvodu), nebo jsi k nim měl vztah. Tohle silně zavání "musem", čili splněním tzv. "společenské objednávky". Běžná cesta k veteránům je totiž taková, že se mně líbí nějaké konkrétní staré auto (ať jde jen o vzhled, konstrukční řešení, nostalgii z mládí, ...), to si koupím/zrenovuju/udržuju a pokud nejsem jen obyčejný hromadič věcí, zajímám se dál o danou dobu, rozšiřuju obzory, tím se ze mě stane veteránista a tak si případně za čas přikoupím něco dalšího, co mě padne do oka.
Jenže Ty na celou věc jdeš úplně opačně - Chci být veteránista, poraďte mně, co si mám koupit. Jenže takhle to nejde. Resp. jde, ale potom se nejedná o upřímný vnitřně cítěný veteránismus, vycházející z mého skutečného zájmu/nadšení, ale o cílené zařazení-se do určité skupiny lidí na základě vnějšího podnětu.
Čili, jestli chceš radu, tak se v první řadě zamysli nad tím, co chceš Ty sám, jestli to skutečně chceš, jestli Tě to baví (a bude bavit i nadále) a splníš si tak nějaký sen. Teprve na základě této úvahy čiň další kroky. Ono je to analogické k manželství. Můžu si vzít nějakou ženu buďto z lásky a tedy proto, že chci, nebo si můžu vzít ženu jen proto, že z nějakého důvodu musím. V obou případech budu ženatý, ale jen v tom jednom budu ženatý šťastně.