Dneska jsem na tachometru odečetl krásných (1)77777km

Dávno tomu, co přestalo to mírné pokopávání od brzd, zřejmě si ty pístky daly říct.
Jak vidno, další hraní s termoklapkou nebylo. Ovšem software MyTemp se osvědčil v různých dalších situacích.
Ve velmi blízké budoucnosti vyměním klíňák, už několik let zraje, zraje a zraje, až to vypadá, že už je dost zralý na to, aby se se mnou rozloučil. Trošku mne mrzí, že jsem zjistil malinkou vůli vodní pumpy... ale není to žádné neštěstí, ještě si něco bez problému odkroutí. Vůle na prvním vaze byla větší zhruba o jeden řád a ani to neteklo, jen pěkně rachotilo
Dal jsem si dohromady princip a vybral z katalogu vhodnou součástku a možná si zkusím vyrobit elektroměr k baterce, s využitím kabelu jako bočníku. Předběžné parametry jsou rozsah cca 150 - 200A s rozlišením cca 0,3A. Problémy s offsetem a driftem operačního zesilovače jsem zdá se vyřešil pořízením O.Z. s lepšími parametry. Offset i drift jsou cca 1000x lepší, cena asi 20x vyšší. Čili pohoda. Bez invazivních zásahů do auta, docela čistá metoda.