Při zapnutí topení kape voda....

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kolja1

Při zapnutí topení kape voda....

Příspěvek od kolja1 »

Ahoj. Měl bych dotaz, když se zapne topení u VAZ 2103 kape voda u spínače...mohl by někdo poradit, dke by byl problém? Nejsem majitelem, ale ptám se mě jeden starší pán. Pokud se mi podaří LADU získat rád bych odtamtud odjel s funkčním topením.
LUKAS
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Re: Při zapnutí topení kape voda....

Příspěvek od Hurikán »

U spínače????? Kterého? Spínač je elektrické zařízení na palubovce a tam snad nic kapat nebude. :lol:

Patrně máš na mysli kohout topení. Ten se nachází vpravo od topení, nad poličkou, co je nad nohama spolujezdce. Tekoucí kohout topení je poměrně častá závada. Odstranit se dá jen výměnou. Když jej budeš kupovat, je lepší vzít tzv. keramický (zn. Luzar). Pokud tedy máš možnost volby. I když já zatím všude dával klasické a jsem spokojený. :D Technicky nejde o složitou opravu, ale je dobré, mít v tom cvik. Jako ostatně ve všem. :)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Hurikán píše:U spínače????? Kterého? Spínač je elektrické zařízení na palubovce a tam snad nic kapat nebude. :lol:

Patrně máš na mysli kohout topení. Ten se nachází vpravo od topení, nad poličkou, co je nad nohama spolujezdce. Tekoucí kohout topení je poměrně častá závada. Odstranit se dá jen výměnou. Když jej budeš kupovat, je lepší vzít tzv. keramický (zn. Luzar). Pokud tedy máš možnost volby. I když já zatím všude dával klasické a jsem spokojený. :D Technicky nejde o složitou opravu, ale je dobré, mít v tom cvik. Jako ostatně ve všem. :)
kohout se da vymenit za 30 minut nebo za 3 hodiny. zalezi na konstalaci hvezd a momentalnim napadu. vypustit vodu, nemusi se vsechnu, pak samotna vymena kouhoutu, kde se blbe dostava na srouby u samotneho topeni. nekdy je potreba povolit hadice v motorovem prostoru, at se s tim da lepe hybat. k cele operaci je potreba lehnout na zada pod palubku.

pokud to jen kape, tak bych tam hodil nejakou zachytnou nadobu/igelit a spravil si to v klidu az doma. pripadne moc netopil :-)
VAZ 2104 1.3 1989
Roman 2105

Příspěvek od Roman 2105 »

Taky jsem ho už měnil. Sice mi nekapal ale zase nešel zavřít a pořád to topilo. Na doporučení prodejce jsem trošku seřízl ze stran desítku klíč aby jsem měl lepší přítup k těm šroubům. :wink:
Moskvič 412 , Peugeot 308 , Peugeot 406 , Lada 2107 , Hyundai Atos , Jawa 555
kolja1

Příspěvek od kolja1 »

Pánové díky za rady píšu až ted jelikož se ještě pořádně neorientuji ve foru a mám to vše anglicky. Měl sem zájem o koupi té modré 2103 modré , ale chtěl bych červený interiér....asi toho chci moc a rád si počkám na atraktivnější barvu auta. Snad se čekání vyplatí a najdu něco časem slušného.
LUKAS
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

kolja1 píše:... a mám to vše anglicky...
V tom případě si klikni v pravém horním rohu na Uživatelský panel (User control panel), v uživatelském panelu si klidni na nastavení (Board preferences) a na osobní nastavení a změň si jazyk (My language) na čeština a potvrď (submit). L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
kolja1

Příspěvek od kolja1 »

Díky už to funguje tak jak bych chtěl. Ano s tím kohoutem máte pravdu bude to tak. Ptal sem se proto, že sem chtěl koupit tu laadu z rajveteranu.cz, To je snad jediná vada co pán sdělil. Vypadá zachovale, chtěl sem ji koupit ,ale nepodařilo se mi prodat JAWU BIZON (nepojízdnou, bez STK,ale komplet)
LUKAS
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Zkus napsat, co chceš za toho bizona a jaký je stav nedostatkových částí i celkově. Do SZ třeba. Dík.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“