Maťkova 21044 - Uršula (krabica od bot)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Sid

Re: Maťkova 21044 - Uršula (krabica od bot)

Příspěvek od Sid »

Hlavne tam nelej to, čo bolo v Mrkve. A nepouži poľský olejový filter. Furt tam svietila kontrolka mazania na voľnobehu a tlak mazania bol poslabší.
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

v mrkve bola polosyntetika OMV, ziadna lacna sprostost coz ja uz nechcem du auta vzhladom k jeho pouzitiu, katrol by som aj dal keby som vyhral v lote, to co tam dava albert je pre mna EXTRA KURVA NADSTANDART takze tam dam to co ukazoval KL mam doma este zbytok 15W40 ale M7AD a to je ppredsalen tak na mazanie retaze do motorovej pily :-D
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !

1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

Obrázek
детские игрушки
Jelen

Příspěvek od Jelen »

M7ADS je pro žigula naprosto postačující, dokonce se nic neděje ani s M6AD, M6A bych použil tak na ten traktor, ale lejt tam kouzelný olejíčky je snad i škoda peněz. Já dávám do žigula dlouhodobě Mogul Super Stabil 15W40 a nikdy si nestěžoval. A neni zevnitř ani černej od sazí, po otevření víčka je kryt vačkový hřídele čistej a bez jakejchkoliv nánosů. Marek to tu kdysi shrnul naprosto perfektně
Marek píše:
jakke píše:můžu se zeptat jaký nejkvalitnější olej používáte do motoru do převod. a dif.
Máš auto, jehož počátek výroby se datuje rokem 1969. Vycházej z toho.

Pokud do auta použiješ "moderní" maziva, víc mu uškodíš než prospěješ.

Do Lady je předepsán minerální motorový olej s klasifikací multigrade, tedy vícerozsahový - celoroční. Pro motory Lada jsou důležité dvě olejové normy - SAE a API.
Dle SAE normy se doporučuje obligátní 15W/40, případně 15W/50 stálejší za vysokých teplot.
Dle normy API, která přímo označuje výkon oleje, je dáno SD a výše (kdysi se dokonce povolovalo API SC, ale ta snad už ani neexistuje.....). Osobně doporučuji API SE - SG. Ani méně, ale ani více.
Výměnný interval VŽDY (bez ohledu na značku či kvalitu oleje) 10.000 km nebo 1 rok!!!

Do převodovky SAE 80W/90 nebo SAE 90 dle API GL-4. Výměnný interval dle výrobce max. 30.000 km nebo 5 let.
Do rozvodovky SAE 90 nebo velmi dobrý je SAE 85W/140 dle API GL-5. Výměnný interval - viz převodovka.

Pokud do motoru použiješ MOGUL Super M8AD (SAE 15W/50, API SE) nebo MOGUL Super Stabil (SAE 15W/40, API SF), je to ideální volba. Případně již zmiňovaný Trysk Super M7ADSIII (SAE 15W/40, API SG), ale ten je především pro naftové motory.
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

m7ads mam nachystany tak do sluzobneho favorita respektive na dolievanie do 02 ktora fajci nadhernym modrym sposobom :-D netvrdim ze ten olej je zly ale ked tam dam nieco lepsie ako uplne minimum tak to bude OK aspon ja sa tak budem citit !
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Kopr

Příspěvek od Kopr »

já jsem dal Aral 15w 40 4l kanystr za 260 kč plus filtr s tím ventilem či co to je a paráda kontrolka svítí jen při zapnutí klíčku :wink:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Tím Tribonem z Ekolube nic nepokazíš, škoda, že jsou pryč doby kdy pod touhle značkou prodávali Texaco. Když to zdražilo tak přešli na Q8, což bylo fajn. Po zdražení Q8 již jen Mogul, ale i ten je pro naše stroje dobrý až až. Mají tam sice i nalévanou M7ADSIII za fajn cenu, ale ten bych do auta co mám aspoň trochu rád nelil. Měl jsem ho posledně v kombajnu a zdál se mi s ním motor subjektivně hlučnější na vršku, ale třeba se mi to zdálo.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Ja vzdyky pouzival mineral 15W-40 s rozumnym API, driv myslim mogul, pak mi zacal neco vozit drobek. Vzdycky to vychazelo tak, ze vymena oleje prisla na cca 500 i s filtrem.

to sem ted koupil olej do 111, drzel sem se znacky co tam lil predchozi majitel, takze 10W-40 API SF nejaky polosytneticky castrol. No, stalo to cechu. Premyslim, jestli to pri te cene nebude lepsi vypit.
VAZ 2104 1.3 1989
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

no jo kastról je drahy ale ked cely zivot jazdilo len na to tak potom hej, moja 044 napriklad ked som dal dole dekel, obal vacky, krasne zlaty, motor nikde moc zaneseny, neviem vsak na aky olej jazdilo predtym mozno na M7ADS :-D sid tomu daval kastról tak je teraz urcite rozmlsany ale dostane mogul a moze byt spokojny .:-D
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Sid

Příspěvek od Sid »

Netvrdím, že v Mrkve bol nekvalitný olej, ale zdal sa mi vzhľadom na nízke hodnoty tlaku oleja a poblikovanie až svietenie kontrolky mazania za voľnobehu nevhodný. Ale to mohol spôsobiť aj nekvalitný filter. Každopádne po naliatí Kastróla 15W40 tieto neduhy zmizli.
Najdôležitejšie je použiť olej správnej špecifikácie. Osobne by som si nikdy nekúpil nalievaný olej nevábnej a neznámej značky. V takéto veci nemám dôveru. Jedine ak by to bol nieaký lepší olej ako je napr. Castrol, alebo Mobil1 a v nieakom autorizovanom servise, trebárs Škoda, kde mám pevnú istotu, že ma neoklamú. A verím len olejom, ktorých značka má nieakú tradíciu.
Ja nezatracujem ani Madit, ani Mogul. Veď tie autá jazdili skôr len na tieto oleje. Sa aj hovorí že:"Keď olej, tak Mogul, keď kopnúť, tak do gúl." Lenže taký Mogul je v Prievidzi skoro nezohnateľný artikel. Raz sme ho chceli za každú cenu a obehali sme kvôli nemu celé mesto. Kvalitou mi prišiel zrovnateľný s Maditom. A bol od Kastróla lacnejší o 200 korún. Tak jasne že kúpim radšej ten Kastról.
Kúp bandasku M7ADX a nalej to tam. A hlavne nieaký kvalitný olejový filter. A pôjde to rovnako dobre ako s Kastrólom.

Edit: Keď sme to kúpili tak tam bol neznámy olej. Mal to angličan žijúci na slovensku a dával to servisovať do ladaservisu v Pezinku. Treba sa spýtať, aké používajú oleje. A pred ním to mali ešte dvaja ľudia. Zhodou náhod susedia. My sme tam dali kastról, najazdili 10 000km, dali znova Kastról, najazdili niečo a predali.
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

tam kde kupujem ten nalievany olej ti ho nalievaju rovno pred tvojimi ocami, z velkeho sudu s napisom MOGUL nemyslim si ze by ma neak mohli osidit, nevim mozno kastrol by bol lepsie ale za tu cenu si radsej kupim jednu pridavnu hmlovky a za 9 000 km si kupim dalsiu hmlovku a budem mat pocit ze som usetril :-D mogul som lial aj do mazdy a bolo jej to 7 :-D
LADA !

Obrázek
детские игрушки
Sid

Příspěvek od Sid »

Lenže máš istotu, že v sude s nápisom Mogul je Mogul aj v skutočnosti a so zodpovedajúcimi vlastnosťami? Pokiaľ ano, tak je dobre a nemáš sa čoho báť.
P.S: Ako to vyzerá s tými našimi diskami?
dvk

Příspěvek od dvk »

Leta letoucí už jezdím nejen v žigulu na M7ADSIII 15W40, kupuju stáčený v lokálním krámě na hydrauliku za 40Kč/l a nemůžu si stěžovat. Pokud ti motor špatně maže, tak je to viskozitou jako takovou, nezáleží na značce/typu. Pokud dodržuješ intervaly výměny, není co řešit.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Koko Loko píše:Tím Tribonem z Ekolube nic nepokazíš, škoda, že jsou pryč doby kdy pod touhle značkou prodávali Texaco. Když to zdražilo tak přešli na Q8, což bylo fajn. Po zdražení Q8 již jen Mogul, ale i ten je pro naše stroje dobrý až až.

No, takže všechno je zase jinak. Dnes jsem tam byl pro litřík Tribonu. Již neprodávají Mogul GX ... jestli mě má alkoholem podrážděná paměť neklame, tak bylo na sudu napsáno Carlson ... dle vyjádření vydávajícího skladníka prý Švédi. No, zběžně jsem na internetu našel jen toto a je mi to více než divné http://www.carlson-oil.cz/ , to už je něco jako Starline :x . Pokud budete mít někdo cestu kolem, tak prosím o podrobný průzkum. Byl jsem v časovém presu, tak jsem podrobněji neprozkoumal hadrem zakrytý popisek na sudu. Zatím to na mě činí velice negativní dojem. Dle mě, se začíná Ekolube pohoršovat více než je zdrávo, ale to je jen můj subjektivní dojem, nerad bych někomu škodil ... .
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

K-L já nakupuju olej do žigulíka na ulici Tábor - oleje, maziva Pavel Černý. Mají tam stáčený M7ADSIII+ za 70kč/l.

Podle mě je úplně jedno, co se tam leje za značku oleje. Důležité je dodržet normu API, viskozitu a hlavně měnit ve stanoveném intervalu. Tím nemyslím jen po 10 000km, ale i po předepsaném roce. Pravdaže, rok a půl to taky v pohodě najezdí. Ale víc jak dva roky bych tam už olej nenechal a to i kdyby měl najeto jen 1000km...
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Vašátor píše:K-L já nakupuju olej do žigulíka na ulici Tábor - oleje, maziva Pavel Černý. Mají tam stáčený M7ADSIII+ za 70kč/l.
Jo, tam nakupuju taky. Hlavně mě vyhovuje, že tam můžu bez problému odevzdat starý vyjetý olej. A to ani když zrovna něco nekupuju. :)
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“