Motor má slabý výkon, žerie olej a dymí
Moderátor: Moderátoři
Re: Motor má slabý výkon, žerie olej a dymí
Zrdavím. Se slabým výkonem mám taky problém. Niva netáhne pořádně ani při redukci.Auto mám na plyn, olej nežere. Na benzin jsem zkoušel jezdit, ale to mě niva málem sežrala, jakou měla spotřebu. Nevíte někdo v co stím je?
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
1. Co je tam za motor? 1,6 nebo 1,7i?PAVEL S. píše:Zrdavím. Se slabým výkonem mám taky problém. Niva netáhne pořádně ani při redukci.Auto mám na plyn, olej nežere. Na benzin jsem zkoušel jezdit, ale to mě niva málem sežrala, jakou měla spotřebu. Nevíte někdo v co stím je?
2. Jakou spotřebu to má na benzín a jakou na plyn?
3. Kdys naposledy měnil svíčky (před kolika km)?
VAZ 1117
motor je tam 1,6. mám to auto do lesa a plyn mám z napojené desetikilové bomby, takže se to nedá odhadnout a to mi ještě ani neměří tachometr, ale když jsem tam na benzínovou hadičku napojil pětilitrovej kanystr s benzínem tak byl za deset minut prázdnej. Svičky jsem měnil loni. Může být spatně seštelovaný karbec?
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Je to velmi pravděpodobné. Je potřeba nejdřív seřídit karb na benzín a potom doregulovat množství plynu. Jakou barvu mají svíčky když je vyšroubuješ?
VAZ 1117
Když svíčky vyšroubuju, tak jsou opálené a mokré.
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
a jak to mám seštelovat? moc se v karbecu nevyznám. a jak to poznám, že je bobře seštelovanej? a kde se šteluje? mám kamoša automechanika, tak to třeba zvládne on.
- MartasBrno
Jestli to ten automechanik nezvládne, tak není automechanik. Správná směs se pozná podle cihlových čistých krásných svící.
pripadne neco: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... t=serizeni
LR Def 110 300Tdi
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to nezvládne, zkus se domluvit s Markem Jirků z Třebíče. Jinak na seřízení se používají dva šrouby na boku karbu, jeden je na bohatost druhej na množství směsi.
VAZ 1117
Ještě jedna otázka, asi blbá, ale v motorech a dalších věcech na autech se moc nevyznám. Kamoš mi tvrdí, že když jezdím na plyn, tak seštelování karbecu na to nemá vliv. Já si myslím, že vliv to na to má, ale nevím, jestli seštelování množství i bohatosti, nebo jen jedno. Tak by mě zajímalo jak to je?
pokud jezdis pouze na LPG, tak sestelovani karbece vliv nema.
ale musis sestelovat LPG
ale musis sestelovat LPG
LR Def 110 300Tdi
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
serizeni karburatoru samozrejme vliv ma.vik2 píše:pokud jezdis pouze na LPG, tak sestelovani karbece vliv nema.
ale musis sestelovat LPG
u ozonu jde plynova smes pres volnobezny kanal a to ma primy vliv nejen na volnobeh, ale i na ostatni rezimy motoru u webra se volnobeh ladi myslim pres pootevreni klapky, coz jiste take ma vliv, tentokrat ale asi jen na volnobeh.
VAZ 2104 1.3 1989
Zdravim, litam nivou furu km a koukam, ze zere nekudy olej. Tah motoru mi prijde docela v normě a valce predchozi majitel tusim delal. Z komina na lpg jde olej trochu citit. Nevim v cem to muze byt, jeste jsem do toho nelezl, maximalne se snazil stelovat ventily. Taky koukam , ze v Brne moc nevim kde se kupujou dily, pripadne dily co neco vydrzi. Ale u Suzuki vsimam nivy maji vystavene, jak 5dviřko, tak pořadnou bronco nivu na 235/75 15.. Pripadne jestli je narocne ten ojej opravit svepomoci, tak bych to nechal nekomu ochotnemu na realizaci
(maluch,uno1.5i-koloběh plechu v přírodě)
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//
-lanča delta2 1.6i zdvihlá
-Lada Niva 1.7i -ll-
-Piaggo /bravo/sup.bravo/ciao//