Laďušovo Ladná

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

:thebirdman:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od Laďuša »

Tak, pustim do světa zase další osudy Ladného auta.

Přes zimu to jenom stálo, za á jsem nikam vozem jezdit nepotřeboval a za bé to bylo pod haldou sněhu včetně hradby před vozem od pluhů, s čimž se mi taky nechtělo nic dělat.
Obrázek

Tak to přežilo do jara.
Obrázek

Na jaře to furt jenom stálo, nikam se mi jezdit nechtělo. Takže to stálo vlastně až do léta :D
A na začátku léta už jsem se rozhod, že vůz uvedu do chodu. Tak jsem do něj sednul a stalo se to, s čim jsem tak ňák počítal - nerozsvítily se ani kontrolky :D Takže nastala fáze oživování.
Obrázek

Po prvním měření elektrolytu hustoměrem bylo jasný, že baterka je dost hotová. Stupnice s velkorysou červenou stupnicí, která značí vybitou baterku, vůbec nestačila. Plovák padnul na dno jako kámen :D Nabíjení tak trvalo hodně dlouho, průběžně jsem kontroloval, jak to leze. No teda, leze. Ono to vlastně lézt začalo až druhej den :lol: Pomaloučku se to teda posunovalo červeným polem, až asi po dvouch dnech začaly některý články atakovat bílý neutrální pole. Pomaloučku to stoupalo dál, až se to konečně začalo blížit k zelenýmu poli. To už mi stačilo, baterie šla zpátky do auta. Kontrolky naskočily a začal jsem startovat. Točilo to celkem dlouho, ale to je u Ladný normální, když stojí delší dobu (natož dlouhou dobu). Ke konci už startér neměl svojí mrštnost, ale dílo se zadařilo a auto bylo oživený :) Ach, jak náročný jsou úkony k zazimování a odzimování :mrgreen: Po opuštění stání jsem zachytil, co za tu dobu pod autem vzniklo za nános.
Obrázek

No pak jsem si řek, že ten lak už opravdu začíná bejt strašnej, tak že s tim něco v rámci mých možností prostorových, finančních a dovednostních provedu. Psal se konec července.
Obrázek Obrázek

Začal jsem pracovat. Stihnul jsem odrbat jedny dveře a šel jsem obrátit seno. No a uprostřed práce přišel déšť, ne zrovna malej. Ani jsem nedoběh do chalupy a už jsem byl turch. Měl jsem vztek, co by ne. K tomu se eště přidává to, že ke karosářským pracem mam i za ideálních podmínek kardinální nechuť. Nádherná kombinace. Už po tutom dešti se na holým plechu objevila liška, takže jsem to pak musel drbat znova.
Obrázek

Odpoledne pršet přestalo, po oschnutí jsem pokračoval. Odrbal jsem další dveře a zadní blatník, tentokrát jsem ovšem na holej plech aplikoval odrezovač. A bylo to dobře, navečer začalo zase pršet, i když míň. Liška byla druhej den o hodně menší než poprvý po chvíli.
Druhej den jsem se snažil pokračovat, ale povedlo se mi akorá na to naplácat trochu kitu. Počasí nepřálo a začlo pršet, tentokrát trvale, už nešlo nic dělat. To se psala sobota. Neděle se nesla ve stejným duchu, takže pokračování přišlo až v pondělí. No tak jsem brousil a snažil se kitovat. Hrozná práce, neumim to, nejde mi to a nebaví mě to. K tomu představa, že už to mělo bejt a vůbec, prostě jsem to dělal s nechutí. Furt dokola a furt to bylo křivý. Po pár kolech jsem se naštval, plnič, sprej a kašlat na to.
Obrázek Obrázek Obrázek

Stejně jsem plánoval vyspravit eště i pravej zadní blatník a sem tam eště některý místa. Vzhledem k časovýmu skluzu a znechucení jsem to ale jenom obrousil a štětcem zapatlal. Holt asi další rok, no :D Když už jsem na tom dělal, tak jsem se taky ohnul dolů a koukal na spodek. Sem tam jsem opravil nátěr a taky jsem objevil 3 takový místa, který už začínaly bejt dost zrezlý, do jednoho jsem i strčil prst.
Obrázek

Nacvakal jsem příchytky lišt ze zásob, který už se mi hodně ztenčily, budu muset pořídit nový. A to jsem si kdysi myslel, že mi ta hromada nemůže dojít :lol: Na příchytky jsem nacvak lišty a pak jsem to odvez, aby se ty dirky zavařily. To bylo zezačátku srpna. Vlastně v době, kdy jsem byl v Trnavě, teda spíš na Bukovej, takže to byl takovej sekundární důvod, proč jsem se tam neobjevil Ladnou. Nu ale každopádně jsem si musel říct, že to vypadalo o dost líp než předtim.
Obrázek Obrázek Obrázek

No a to bylo všechno, co se s tim autem dělalo. 16. srpna jsem si auto přivez, tak by čas i byl, kdyby ovšem jsem se nemusel učit, aby Ladná měla vzdělanýho pána. Takže už jsem na ní zase ani nesáh. :lol: No a mezitim se přiblížilo datum 8.9., což byl zlomovej den v pohledu na technickou způsobilost vozidla. Já jsem se v pondělí, tedy 5. září stal vysokoškosky vzdělaným a za odměnu jsem Ladnou hned ve středu, takže den před koncem platnosti, odvez na SME a STK. Emisema to prošlo, i když technik musel drobet stáhnout na bohatosti. Na technickou jsem přijel, s technikem trochu pokecali, okoukli jsme to, vlastně to i chválil, že je to pěknej a zachovalej žigulík, žádný díry a tak. Ovšem pak se to stalo! Při verglování čepama mě poslal nahoru, ať sešlápnu brzdu. Tak jsem jí zmáčk a hle, pedál se propadnul na zem. Najít místo průšvihu nebyl problém, teklo to z trubky u pravýho zadního kola. No moc jsem radost neměl, to dá rozum, ale zase jsem byl rád, že se mi to nestalo někde na silnici. Ráno jsem si eště užíval po okolí a ňákej ten kilometr jsem s tim nalítal. Technik mě ubezpečil, že to je relativně normální a že zdaleka nejsem první ani poslední, komu se to tam stalo :mrgreen: Eště jsme to teda zezdola celý pořádně prohlídli, a pak dodělali prohlídku s tim, že je všechno v pohodě. Teda až na ty brzdy. Mezitim se tam objevil eště jeden chlapík, kterej mi to taky pochválil a pak začal vzpomínat, jak měl taky patnáctku, akorát v barvě pařížská modř. :)
Ta technická je takovej areál, kde je i normálně dílna, tak jsem se tam rovnou domluvil, ať mi to tam opraví a udělají na ty brzdy opakovanou technickou, když už to tam je. I přesto jsou tam tak hodný, že mi nechali vylepenou známku, prej kdybych si chtěl eště někam doject. I kdybych chtěl, tak na takovej punk jsem moc strašpytel, tak jsem vyjel z haly, píchnul to na první místo a utíkal jsem od toho :mrgreen:
Hotový to mělo bejt v pátek, ale jeden z mechaniků prej chytil příušnice, tak se to protáhlo do dneška, tj. pondělí 12. září. Mě to nevadilo, to auto nepotřebuju, ani kdyby to tam bylo eště tejden. Ale dneska už to bylo, přišel jsem tam akorát, když to vyjelo s novýma známkama. No hezkej pocit, i když to mam domů pár metrů, tak jsem neodolal a vzal to menší, asi padesátikilometrovou, oklikou. Brzdy jsou pocitově úplně stejný jako předtim. No jak se technik zmínil, brzdí to perfektně :)
Tak eště dvě nejaktuálnější fotky:
Obrázek Obrázek

No a co jsem vlastně chtěl tutim příspěvkem říct? Že mam novou technickou a nebejt toho, že se trubka rozhodla prdnout přímo při výkonu prohlídky, velice pravděpodobně by to prošlo rovnou bez ňáký přípravy. Dyť já jsem ani tu převodovku od oleje neutřel :mrgreen:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
MartasBrno
Příspěvky: 4442
Registrován: pon zář 08, 2008 13:10
Bydliště: Brno

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od MartasBrno »

laďuša, tohle se tak dobře čte, až na ty pasáže, kde je půl auta odřené a na ty, kde čtu, že to auto jenom stojí a hnije... jinak tvoje fotoreportáž budiž některým příkladem ;-)
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Uživatelský avatar
Kopr
Příspěvky: 2953
Registrován: úte bře 28, 2006 21:16
Bydliště: Družec,Frýdek-Místek

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od Kopr »

No koukám koukám, lehce mi to dodalo sil asi vlítnu před srazem aspoň na prahy :mrgreen: :( taky stál celou zimu na místě a taky mám čerstvou technickou :finga:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Uživatelský avatar
Jelen
Příspěvky: 6713
Registrován: stř kvě 17, 2006 13:33
Bydliště: Střední Čechy

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od Jelen »

A já dal žigula dneska do depositu. Mám pokoj od pojistky, stejně s tim jezdim málokdy, z depa půjde asi až na jaře a to je akorát před technickou. Jinak gratuluju, máte tam asi hodný techniky.
Uživatelský avatar
mayo456
Příspěvky: 2665
Registrován: úte říj 25, 2005 20:28
Bydliště: Košice

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od mayo456 »

nechápem jak dakto môže mať až taký nezáujem o auto. ke´d ho mám tak sa starám a keď ho nepotrebujem, zavadzia tak ho predám niekomu kto s ním bude jazdiť. ale inak je pekná :)
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Uživatelský avatar
Vojcek
Příspěvky: 51
Registrován: stř čer 08, 2011 21:44
Bydliště: Moravský Beroun-Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od Vojcek »

Pěkná práce, na fotkách ani není poznat že by to bylo stříknuté, i když realita bývá horší :lol: . No měl bych se inspirovat a dát dohromady moje orezlé čelo a zadní lem :oops: , dokud je ještě normální počasí.
Uživatelský avatar
MacGyver
Příspěvky: 1541
Registrován: úte lis 11, 2008 16:59
Bydliště: Plzeň/Prášily
Kontaktovat uživatele:

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od MacGyver »

Slint!! :D Sakra to to letí, to znamená, že příští rok to čeká mě. Dobře, že to prošlo technickou, to auto nás všechny ještě přežije. Ta baterka ale asi ne, kurňa a to studuješ elektro :D .
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!! :toothy10:
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
Uživatelský avatar
dvk
Příspěvky: 2562
Registrován: pát pro 04, 2009 16:21
Bydliště: okr. Přerov

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od dvk »

Gratuluju ke státnicím ! :D

Moc hezká pohádka, zvlášť to líčení technické, to je fakt jako pohádka. Tiše závidím ...
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od Laďuša »

Tak sem po ňákej tej době zase zareaguju. Díky všem, co se vam to líbilo či mě k něčemu, ať už čemukoliv, poblahopřáli. A k tomu nezájmu o auto. To neni nezájem, já ho mam rád a rád s nim jezdim, ale prostě mě nebaví na ňom něco furt opravovat, takže radši místo opravy něčeho se radši projedu. A prodat ho? Ani náhodou, radši ho dojezdim do mrtva, stejně by nikdo z Ladaklubu to nekoupil a nedal tomu dokonalou péči. A prč se zbavovat něčeho, co mam rád? Ni náhodou, zůstane hezky u mě, krasavice :)
Jinak dneska ale mam míň příjemnou novinu. Šel jsem si užít počasí jízdou po silnicích převážně 3. tříd a po příchodu k Ladnej jsem si všim, že ňákej hulvát si z vozu udělal překážku a proběh se po ní zezadu dopředu. Budu to muset někdy umejt, aby to nebylo poznat a taky abych líp viděl, nakolik to poznamenalo prostorovou geometrii plechů. Ale na radost z jízdy to vliv nemělo žádnej :)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
MartasBrno
Příspěvky: 4442
Registrován: pon zář 08, 2008 13:10
Bydliště: Brno

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od MartasBrno »

A jéje, už to začíná, mělo by se s tím víc jezdit, aby to tolik nebylo na jednom místě.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od Laďuša »

Nu a zrovna teď s tim i jezdim :P
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
MartasBrno
Příspěvky: 4442
Registrován: pon zář 08, 2008 13:10
Bydliště: Brno

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od MartasBrno »

:-)
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Uživatelský avatar
Laďuša
Příspěvky: 12126
Registrován: stř lis 09, 2005 22:06
Bydliště: Klatovy / Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od Laďuša »

Dneska je tomu přesně 33 let, kdy byla Ladná poprvý registrovaná.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Uživatelský avatar
MartasBrno
Příspěvky: 4442
Registrován: pon zář 08, 2008 13:10
Bydliště: Brno

Re: Laďušova Ladná

Příspěvek od MartasBrno »

Blahopřeji k registrovinám :-) Já s podobným příspěvkem přijdu za nedlouho :-)
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“