Stříkací pistole
Moderátor: Moderátoři
- Petanek2101
- Kontaktovat uživatele:
Stříkací pistole
Zajímalo by mě co koupit,tak jestli tu je někdo kdo tomu hoví a mohl by poradit nějaký kompromis cena a kvalita.Nepotřebuju nic spešl ale aby to trochu kloudně nastříkalo auto,respektive části auta.
Tak jestli jsou nějaký horší nebo lepší značky.
Co znamenají HVLP,LVMP nebo LVLP systémy?
Jaký je třeba vhodný průměr trysky na metlu a lak,jestli bude stačit 1.3 - 1.4mm.
Diky za rady.
Tak jestli jsou nějaký horší nebo lepší značky.
Co znamenají HVLP,LVMP nebo LVLP systémy?
Jaký je třeba vhodný průměr trysky na metlu a lak,jestli bude stačit 1.3 - 1.4mm.
Diky za rady.
Mno a už je po bastlu,ať jsou mu hutě lehké.
Re: Stříkací pistole
Já jsem si taky kupoval pistoli, byl jsem se zeptat v profi prodejně s věcma pro lakovny . Na metalický laky jsou speciální pistole, nabízel mi jí tam, taková pěkná hračka za 10 talířů. Tak jsem mu řekl, že to chci na lakování náprav, vnitřku auta, motorovýho prostoru a tak podobně, tak mě poslal do nějakýho marketu pro obyč. pistoli, že na tohle použití mi to bude stačit, takže jsem koupil v OBI pistoli za 800,- a spokojenost. Bez lakovacího boxu auto stejně nijak zvlášť nenastříkáš, i kdybys měl pistoli kdovíjakou.
Ty zkratky, o kterých se zmiňuješ, jsou tlaky. HV.. jsou vysokotlaké pistole, LV.. jsou nízkotlaké.
Jinak vidím to podobně jako yellow01 - bez dalšího nutného vybavení je Ti i sebelepší pistole nanic. To uděláš stejnou práci sprejem, pokud jsi šikovný, a nemusíš investovat.
U nás mi udělali perleťový sprej podle čísla barvy a typu vozu za necelé dvě stovky a když jsem opravil a nastříkal prahy, nikdo nepozná, kde je to spravené. A to jsem v lakování naprostá lama.
Jinak vidím to podobně jako yellow01 - bez dalšího nutného vybavení je Ti i sebelepší pistole nanic. To uděláš stejnou práci sprejem, pokud jsi šikovný, a nemusíš investovat.
U nás mi udělali perleťový sprej podle čísla barvy a typu vozu za necelé dvě stovky a když jsem opravil a nastříkal prahy, nikdo nepozná, kde je to spravené. A to jsem v lakování naprostá lama.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Asi před dvěma měsícema jsem si taky kupoval stříkací pistoli, taky jsem jsem si okolo toho něco zjišťoval a nakonec koupil tuto:
http://www.dobre-naradi.cz/zbozi/Strika ... LP/p-6517/
Zatím jsem toho moc nenalakoval a zkušenosti s lakováním nemám, takže nemůžu posoudit jestli je dobrá. Práce je s ní parádní, kvalitně zpracovaná, krásně si všecko nastavíš, neukapuje, prostě suprovka. Nicméně když koupíš pistoli za dva litry a za týden vidíš tu samou, akorát bez nálepek a sériového čísla na aukru za třetinovou cenu ... já jsem ji kupoval schválně v kamenném obchodě a vybíral z katalogu německé firmy Aircraft. A stejně je to všecko čína .... a tak je to dneska se vším. Podruhé bych se vykašlal na značku a koupil bych druhou nejlevnější. U těch úplně levných se prý vydírá ten trn v trysce.
http://www.dobre-naradi.cz/zbozi/Strika ... LP/p-6517/
Zatím jsem toho moc nenalakoval a zkušenosti s lakováním nemám, takže nemůžu posoudit jestli je dobrá. Práce je s ní parádní, kvalitně zpracovaná, krásně si všecko nastavíš, neukapuje, prostě suprovka. Nicméně když koupíš pistoli za dva litry a za týden vidíš tu samou, akorát bez nálepek a sériového čísla na aukru za třetinovou cenu ... já jsem ji kupoval schválně v kamenném obchodě a vybíral z katalogu německé firmy Aircraft. A stejně je to všecko čína .... a tak je to dneska se vším. Podruhé bych se vykašlal na značku a koupil bych druhou nejlevnější. U těch úplně levných se prý vydírá ten trn v trysce.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
- Petanek2101
- Kontaktovat uživatele:
tak jistě že vim že to nebude jak z profi lakovny ale nechci zase aby to bylo jako válečkem,a sprej je o ničem když chci nastříkat kapotu ,blatniky a další věci.
o lakování něco málo vím pač stříkám i v mí profesi ale tam používáme neco trochu jiného a to na auto pužít nejde.
natříkat to mam kde takže to venku dělat nebudu,takže jsem se chtěl spíš informovat abych tak nějak věděl co znamenaj ty zkratky a co by na to bylo vhodnější.
no možná že jsou spešl pistole na metlu buhví za kolik ale nejsem blázen když vím že to jde udělat aj normální pistolí.
takže koupim nějakou tu HVLP něco okolo tisícovky u bude klid.
o lakování něco málo vím pač stříkám i v mí profesi ale tam používáme neco trochu jiného a to na auto pužít nejde.
natříkat to mam kde takže to venku dělat nebudu,takže jsem se chtěl spíš informovat abych tak nějak věděl co znamenaj ty zkratky a co by na to bylo vhodnější.
no možná že jsou spešl pistole na metlu buhví za kolik ale nejsem blázen když vím že to jde udělat aj normální pistolí.
takže koupim nějakou tu HVLP něco okolo tisícovky u bude klid.
Mno a už je po bastlu,ať jsou mu hutě lehké.
- MartasBrno
Jéje... Já se obávám, že došlo k dezinformaci.
Ty zkratky HVLP,LVMP nebo LVLP ... nebude to spíš, High Volume Low Pressure, Low Volume Middle Pressure nebo Low Volume Low Pressure? Akorát si někde najděte, jaký tlaky a objemy/průtoky tomu odpovídají
Hmm, tak jsem se díval a našel jsem že pro LVLP je potřeba 6CFM@40psi, anebo se hodí se podívat semhle: http://www.tantalk.com/sunless/2337852- ... rence.html
A tím tady končím, v životě sem to nedržel v ruce, su jenom blbej elektronik.
Ty zkratky HVLP,LVMP nebo LVLP ... nebude to spíš, High Volume Low Pressure, Low Volume Middle Pressure nebo Low Volume Low Pressure? Akorát si někde najděte, jaký tlaky a objemy/průtoky tomu odpovídají
Hmm, tak jsem se díval a našel jsem že pro LVLP je potřeba 6CFM@40psi, anebo se hodí se podívat semhle: http://www.tantalk.com/sunless/2337852- ... rence.html
A tím tady končím, v životě sem to nedržel v ruce, su jenom blbej elektronik.
Já nějaký drobnosti v garáži lakuju, na plniče, základovky a podobnej humus mám v podstatě kopii pistole co sem dával dvk (akorát za 500,- ). Na vrchní lak mám pistoli asi za 2000,- a je docela poznat rozdíl. Samo nemá cenu lakovat v garáži kvérem za 10000,-.
U každé pistole by měl výrobce uvést provozní tlak a průtok vzduchu (pozor abys neměl slabej kompresor).
Co se týče "boxu" postavím v garáži jednoduchej rám, na něj folii a na podlahu plachtu. Základ je oddělit lakovanou věc od prachu (na podlaze, regálech,...)
U každé pistole by měl výrobce uvést provozní tlak a průtok vzduchu (pozor abys neměl slabej kompresor).
Co se týče "boxu" postavím v garáži jednoduchej rám, na něj folii a na podlahu plachtu. Základ je oddělit lakovanou věc od prachu (na podlaze, regálech,...)
Low and Slow
Teoretik
BA3 2101 *1978
BA3 21011 *1977
East side custom shop za zahradou
East side custom shop za zahradou
na acetonku a syntozu a plnič 1,7-2,1
nebo aspoň já používám 1,3 na barvu i plnič
na akr. lak je potřeba 1,2-1,4 tryska
na acetonku a syntozu a plnič 1,7-2,1
nebo aspoň já používám 1,3 na barvu i plnič
Ahoj
A jaké máte zkušenosti s polyuretanovýma barvama,
jakou trysku používáte a jaký tlak,nějak se stím nemůžu domluvit.
Pistol mám hobby(HVLP) ale je to uplně na h.....o.Dík Jarek
A jaké máte zkušenosti s polyuretanovýma barvama,
jakou trysku používáte a jaký tlak,nějak se stím nemůžu domluvit.
Pistol mám hobby(HVLP) ale je to uplně na h.....o.Dík Jarek
lepší syntetika, po dvou rokách matná - moje zkušenost