Jawa 555
Moderátor: Moderátoři
Jawa 555
Zdar chlapi , pořídil jsem si novou hračku Jawu 555 (jednosic) je skoro kompletní ale v nic moc stavu motor jede jde i našlápnout ale bude chtít komplet zrenovovat , přes zimu se na to vrhnu doufám že se mi bude dařit, již mi chybí jen nosič za sedadlo. To by mě zajímalo jestli to někdo zdejší taky vlastní Fotky nemám zatím moje sqelá nokia se odporoučela a já čekám již čtvtý týden na náhradní díly abych ji mohl spravit .
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984
http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984
http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN
Re: Jawa 555
To víš že vlastní V létě na tom pravidelně jezdím 12km do práce. Má najeto 3000km, dědictví po dědovi, 100% originální a kompletní stav, prostě mazel. Po vychytání prvnotních problémů (zanášení kohoutu, filtr, odvětrání nádrže, ulomené kladívko) jsem na to letos nemusel šáhnout a jenom leštím, jezdí super za 2l/100km.
Měl jsem na něm původně i starou malovanou spztku "OP-1936" a žádný techničák, jen malou oranžovou kartičku. Při změně trvalého bydliště jsem o to bohužel přišel ... teda - spztku jsem "ztratil" (na dveřích garáže), ale techničák jsem musel odevzdat a ten ztratit nešel ani po přemlouvání úřednice. Místo toho mi dali tu moderní RZ - plachtu širší jak celá motorka
Měl jsem na něm původně i starou malovanou spztku "OP-1936" a žádný techničák, jen malou oranžovou kartičku. Při změně trvalého bydliště jsem o to bohužel přišel ... teda - spztku jsem "ztratil" (na dveřích garáže), ale techničák jsem musel odevzdat a ten ztratit nešel ani po přemlouvání úřednice. Místo toho mi dali tu moderní RZ - plachtu širší jak celá motorka
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
To není jednosic, to je Pařez.
Nemám, kdysi jsem míval Mustanga, toť z malých kubatur vše.
Nemám, kdysi jsem míval Mustanga, toť z malých kubatur vše.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Toto není pařez, pařez je Jawa 550. Ta nemá kapotovaný zadek, nemá nosič, jen holý blatník. 555 je "novější" a má právě takovou hezkou kapotáž.
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
A jak se pak říkalo 555? Je dost možné, že se to "u nás" strčilo do jednoho pytle.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Tak to nevím, asi svoje specielní jméno neměla, my jsme říkali všem těmhle starým typům "nulapětka", i když nulapětka byla zase trošku novější myslím, mezi 555 a 21. Nicméně je to jedno, pro většinu lidí je to kulaté a červené -> pařez
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Pekne fotky a aj nejaka dokumentacia: http://www.jawa-50.cz/galerie/original/ ... parez.html
Roman
Tady se 555 říká jednosic.Mmch první motorka na které jsem "jel".
Viděl někdo naživo 555 se štítem a revmaplechama?
Viděl někdo naživo 555 se štítem a revmaplechama?
Jako ty echt přímo na 555?Dobrý .
10 let zpátky ty chudáky každej tunil,minimálně dvojsedlo,schopnější motory i 05/20.O pět let později všeci řezali do plechů,hrůza.Dneska moc kusů nejezdí .
10 let zpátky ty chudáky každej tunil,minimálně dvojsedlo,schopnější motory i 05/20.O pět let později všeci řezali do plechů,hrůza.Dneska moc kusů nejezdí .
No nevím jestli přímo na 555, ale je to jen přední část, nemá to podlážky - a vypadá to tak origo, bylo to k motorce. První co na většině 555 vždycky chybí jsou samozřejmě prsíčka.
For Kopr. Jeden přebytečný nosič na J555 mám. Přijedeš si nebo Ti ho mám vzít do Jedovnice ?
P.S. a kvůli označení typu si "vygoogli" Jawamania - tam máš vše o Jawách.Např., že "pařez" je Jawa 50.
P.S. a kvůli označení typu si "vygoogli" Jawamania - tam máš vše o Jawách.Např., že "pařez" je Jawa 50.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.
Jo no to jsem se divil už před lety s kamarádem,že většina inzerovaných 555 je prostě neměla,dnes už si nevzpomenu jaký to má důvod....dvk píše: prsíčka.
jsou to krásné stroje, měl jsem ho velmi krátce v patnácti, ale ukradli mi ho . Pak už jen mustanga.
Po třiceti letech jsem si pořídil jiný, sice již s kapotáží zadního kola, ale mám ho stejně rád. Nejvíc mě na něm těší, že jsem přemlouval majitele dlouhých sedmnáct let aby mi ho prodal. Měl ho pro vnuka, ale najednou přijel sám, že vnukovi ho určitě zraubovat nedá. Slíboval jsem již před lety, že budu mít pařeza doma v pokoji, aby snad nedej bože ani nenastyd (tak o něj také pečoval). A tak plním, co jsem slíbil, stojí přikrytý pěkně v domě v pokoji a každý rok zjara jej připravím na sezonu a svátečně několikrát vyjedu.
Letos shodou okolností posloužil i k užitku, nasadil jsem žaluda na hlavu, brýle a pálil čtyřicítkou do Žatce pro objedenané součástky na opravu převodovky mé lady.
Největší strach jsem měl při odjezdu z prodejny, že si uřízneme ostudu před dvacítkou zvědavců, co z prodejny vylezli , ale pařez chytnul skutečně na brnk, jako by to snad věděl.
Po třiceti letech jsem si pořídil jiný, sice již s kapotáží zadního kola, ale mám ho stejně rád. Nejvíc mě na něm těší, že jsem přemlouval majitele dlouhých sedmnáct let aby mi ho prodal. Měl ho pro vnuka, ale najednou přijel sám, že vnukovi ho určitě zraubovat nedá. Slíboval jsem již před lety, že budu mít pařeza doma v pokoji, aby snad nedej bože ani nenastyd (tak o něj také pečoval). A tak plním, co jsem slíbil, stojí přikrytý pěkně v domě v pokoji a každý rok zjara jej připravím na sezonu a svátečně několikrát vyjedu.
Letos shodou okolností posloužil i k užitku, nasadil jsem žaluda na hlavu, brýle a pálil čtyřicítkou do Žatce pro objedenané součástky na opravu převodovky mé lady.
Největší strach jsem měl při odjezdu z prodejny, že si uřízneme ostudu před dvacítkou zvědavců, co z prodejny vylezli , ale pařez chytnul skutečně na brnk, jako by to snad věděl.
U několika kousků, co jsem znal, to bylo tím, že po "odejití" origo zapalovací cívky se již tak malá nesehnala a "prsíčka" s větší nešla zavřít.A ty 555, co měly "revmaplechy" byly bez "prsíček". Mladí kluci "revmaplechy" odmontovali,aby byli "in", ostatní je po první menší kolizi zdeformovali a vyhodili.Veverka píše:Jo no to jsem se divil už před lety s kamarádem,že většina inzerovaných 555 je prostě neměla,dnes už si nevzpomenu jaký to má důvod....dvk píše: prsíčka.
Mimochodem - "revmaplechy" jsem měl na své J250/353 a považuji je za výbornou věc. Spolu s plexištítem mi určitě kus zdraví pošetřily.
Если бы автомобили Лада были безпроблематичными, я бы определенно русский язык забыл.