Žárovky
Moderátor: Moderátoři
V pokoji (dílně) jsem vsadil na zářivky (4X 36W) i když to není ideální , ale světla je jako ve světlárně . V lampičce mám hybrid - žárovkoýbojku ML Philips .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
V dílně mám taky zářivky, jenom nad hoblovkou mám pro jistotu ještě 60W žárovku. Zářivky jsou 40W, ty staré tlusté. Minulý týden jsem nechtě jednu rozbil a musel koupit novou tenkou 36W. Je krásně vidět rozdíl, jak ty staré svítí daleko lépe. Tam kde mi stačila jedna 40W bych teď musel dát 2x36 abych měl pocit, že je tam stejně světla ... a to se vyplatí, nechcu úsporu zadarmo.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
- MartasBrno
Tos asi koupil nevím co, já naštěstí jednu tu tlustou musel taky vyhodit, ale pak jsme se divil, kolik světla tam mám . Ale je fakt, že možná, kdyby dělali ty tlustý s moderníma luminoforama, mohlo by to svítit báječně. Hlavně, čeho se děsím je to, jak kvalitně ten luminofor odfiltruje UV, protože pak jdou oči do háje. A to mně teda děsí u levných úsporek.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Úsporka je zářivka a zářivka na UV záření funguje. Ale kolik toho luminofor propustí? Netušim.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- MartasBrno
No tak zářivka (a aji úsporka) funguje tak, že v trubici hoří výboj, který je zdrojem UV záření. No a to docela tvrdý UV záření se mění na měkký viditelný světlo v luminoforu, co je nanesenej na stěnách, jako ta bílá suspenze. Ten je buzenej UV a emituje světlo.
Je to podobný jako televizní obrazovka. Tam do luminoforu bušej urychlený elektrony. Barevná bedna je horší, tam elektrony bušej i do kovový masky, no a bušej o dost rychlejc, takže z toho leze kromě světla ještě rentgenový záření, což je pro náš růst blahodárný . Proto to má tak tlustý sklo.
A pardon, že jsem odbočil do historie radiotechniky, propána, já plaču, já se to učil jako perspektivní obor a o LCD nám vykládali, jakože to v Japonsku mají.
Je to podobný jako televizní obrazovka. Tam do luminoforu bušej urychlený elektrony. Barevná bedna je horší, tam elektrony bušej i do kovový masky, no a bušej o dost rychlejc, takže z toho leze kromě světla ještě rentgenový záření, což je pro náš růst blahodárný . Proto to má tak tlustý sklo.
A pardon, že jsem odbočil do historie radiotechniky, propána, já plaču, já se to učil jako perspektivní obor a o LCD nám vykládali, jakože to v Japonsku mají.
A jakou máš želvu....? Já mám vodní a používám ReptiGlo 5.0. Cokoliv jiného je málo. Plazi potřebují UV podstatně více, než dá normální zářivka.zelvotron píše:Sem někde slyšel, že každá úsporka je zdroj UV záření, je to pravda? By se mi to hodilo k simulaci sluníčka pro želvoně.
Жигули ВАЗ 2103 1.5/55,4 kW белый (сделано в 1974 г.) оу йеах гуд джоб ёлки-палки t.č. odstraněny dva metráky pavučin, vrčí a jezdí kolem bloku
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Toyota Corolla LiftBack 1.3/65 kW deep turquoise
Toyota Corolla HB 3D 1.3/55 kW red
Re: Žárovky
Nedávno jsem doplňoval zásoby klasických žárovek, které používáme k odchovu drůbeže a mimo jiných sáhl v regálu i po klasických 25 watových. Doma jsem objevil , že na obale je napsáno 25W a na žárovkách 100W a také tak i svítí. Nyní jsem nákup zopakoval a opět na regálu a krabičce 25W, ale žárovka je 100W. Zřejmě způsob jak prodávat již zakázané žárovky.
Ještě že jsme národem dostatečně kreativním, nakupuji proto 25W žárovky.
Ještě že jsme národem dostatečně kreativním, nakupuji proto 25W žárovky.
A od příštího roku má být údajně zakázán prodej VŠECH klasických žárovek, takže taky v dohledné době pojedu pro zásoby ...
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Z Coryho se stane "žárovkodonašeč"
Re: Čtyřoká maska s přídavnýma dálkovýma
nemáte nekdo zkušenosti s tymato žárovkama http://www.tuningautodoplnky.cz/zbozi/z ... -sada-5750 dodává se k nim i keramická patice.(vím že nejsou homologované)
Ne, tohle je počestný téma a ne nějaký tuningový nelegální hnusy.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.