Martinova samovolně konvergující nulajednička

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Luky, Jakub Metelka, díky. Však to taky bude radosti až to bude hotové :-)
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Jojo, koroze rámu je drsná, to tam je taky snad pokaždý. Kde je ale ten rám, to teda :dontknow: :lol:
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
MartasBrno

Všude přece. stačí 1cm2 koroze a píšou to tam :axe:
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
MartasBrno

Takže dneska se začala psát zvláštní kapitola mého modrého VAZu. Pomalu jsem rozdělal a zase i složil pravou i levou půlku přední nápravy, kouknul na čepy, zase to poskládal a pak se udála naprosto nicotná a nepatrná akce. Totiž, měl jsem v úmyslu opravit pár ďubanečků na podběhu a zevnitř blatníku. Všud eje krásný zdravý plech, jen se občas někde něco slouplo, jak do mne vrazila před dvěma lety (nebo před rokem?) jedna vrstevnice...

No a v tom se to stalo. Vzal jsem šroubovák a propíchnul malinkou bouličku ve věži, na kterou jsem vůůůůbec sahat nechtěl. No, ona ta věž je docela dobrá, ale už něco pamatuje. Použil jsme flexku, pilník do vrtačky, šroubovák, kladivo, kleště a vysavač a udělal jsem z toho malinké lego. Zítra to přijde zavařit a když pánbů dá, tak aji motyka spustí, teda udělá se totéž i na druhé straně, která zvídavosti ušla.

http://mkbrno.rajce.idnes.cz/VAZ_2101_oprava_vezi
Vlastně na celé akci je pozoruhodné jenom to, že zrovna středa 3. srpna je ten památný den, kdy jsem poprvé tnul do modrého. Do dnešního dne byl jen myt, leštěn a hýčkán. Párkrát se dočkal drbání za ušima, no.

Jinak mám otázku: Jak dlouho mají vydržet svislé čepy než začnou ťukat a jak dlouho vydrží než se rozpadnou? Vyměnil jsem levý spodní, abych zkusil, jestli ťuká právě on :) . starý měl cca 85 tisíc.
Obrázek
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Hm, kdyby tak někdo resistin, kterej přecpal sem http://mkbrno.rajce.idnes.cz/VAZ_2101_u ... C04646.jpg a sem http://mkbrno.rajce.idnes.cz/VAZ_2101_u ... C04645.jpg dal raději do těch věží...
Bílý LADA a okřídlená spol.
MartasBrno

Teepee, To máš pravdu, ale ono to tam už dlouho bylo "proplachované" skrz konzolu dorazu, která zmizelai s tou "boulí" pod ní. Jinak je to docela OK... Tedy na naše podmínky myslím. Víc do toho řezat nechcu, teď to musím zpacifikovat a pořádně ošetřit a pak se uvidí... Musím to nachystat na zimu.

No každopádně, ten vnitřní slabomyslný plech ve věži, to je teda konstruktérská perla. :roll: Doslova. Nevím, jaká všechna zatížení ta věc musí snášet, ale odolnost proti krutu tam snad není třeba? No, pozdě bycha honit, už je to hotové. :x
Obrázek
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Jak jsem řek, do žní a pak půjde. :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
mayo456

Příspěvek od mayo456 »

Hurikán píše:Jak jsem řek, do žní a pak půjde. :mrgreen: :mrgreen: :lol:
K Turkovi? :D
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
MartasBrno

No richtig, dostalo by novej život. http://www.youtube.com/watch?v=5UMozftY ... ature=fvwp :twisted:

Ááách, tak to bych mu přece neudělal. :axe:
Obrázek
Marťas

Příspěvek od Marťas »

MartasBrno, Bože, co to s těma autama maj, že to jde takle dostat na dvě kola? :?
2101, r.v.1977, 1700k - Vladimir / 2106, r.v.1978 - Nikolaj / 21061, r.v.1986 - Sergej / 21044, r.v. 1999 :hrob: / 21044, r.v. 1997 Ivan / 1119, r.v. 2009 Kalina / Jawa 20, rv. 1969 / Š1203 rv. 1975 - Blaženka / Jawa 250/353 rv. 1957 / Avia A21 Furgon / Zetor 25A
Obrázek
Жигули навсегда!
MartasBrno

Ani se neptej, dal jsem to jen pro pobavení, měla to být těžká ironie. Na téma pneumatických a jiných machrovin prosím diskutovat jinde, mám vůči tomu averzi. Nebo lépe vůbec, fujtajbl.
Jo, věž je zavařená a natřená základem, zlikvidovali jsme i tu díru co jí tam lítá bordel.
Obrázek
MartasBrno

No, poslední počin bylo natření levé opravené věže a namíchání barvy dle skutečnosti. Chlapík v autolacích se docela zapotil :-D ale zřejmě to bude dobré :-).
Obrázek
Luděk Musil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luděk Musil »

MartasBrno píše:počin
Já čet´ zločin :lol: . L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
MartasBrno

Re: Martinova samovolně konvergující nulajednička

Tak auto už má opravenou i druhou věž, podobným způsobem jako na lavé straně, ale poněkud velkoryseji. Víc se řezalo, vís se vřilo a přidalo se víc materiálu. Všechno natřené barvou. V plánu jsou ještě spodky předních blatníků a pak už jen brousit a kytovat a brousit ... a lakovat, aby to zase dobře vypadalo. Na dovolené jsme na tom s přítelkyní mohli ruce nechat, celé auto jsme vypucovali Tempem na staré laky, čili je to hned o 200% lepší. Při té příležitosti jsme zkusili želvu, ale asi to nebyla ta pravá, protože výsledek jsou fleky. A to si troufám říct, že s tím asi trošilililinku umím. Asi se to hodí použít až na lepší povrch, ne na zoxidovanou měsíce nemytou kastli. Baterka dostala destilku, disky dostaly flexou za uši, barvu, novější pneu dnes již jen bezdušově a vše to drží. ZaplaťPánBůh za ty dary :-) .
Obrázek
Kopr

Re: Martinova samovolně konvergující nulajednička

Příspěvek od Kopr »

Ale my máme rádi fotky :mrgreen:
TŘI SESTRY <III> LADA GANG
LADA 21061 (1.7-5q od Kinga) -1986
MERCEDES BENZ W124 220E -1993
SIMSON S51 -1990
FORD GRANADA ESTATE 2.0 4V-1984

http://fotoalba.cz/Kopr21061
http://kopr21061.rajce.idnes.cz/
LED ZEPPELIN