retro elektronika
Moderátor: Moderátoři
Ke "kultům" tehdejší doby které už sice nemám patřil kazeťák A3 , později A3 VKV , bateriový kotoučák Uran a samozžejmně Sonet Duo - ten ještě vlastním . Znám prakticky do šroubku veškerou ČSSR elektroniku (servis elektroniky) .
Proto že mne již servis neuživí jako hlavní zaměstnání ruším "sklad" (sysláty) a postupně to vozím do zběrného dvoru kde to nenávratně zmizí v propadlišti dějin . Pokud někdo shání nějaký ND , (nebo i celé) hlavně na videa , DVD a TV (napiště do SZ) a pokud ho mám tak ho rád dovezu na nejaký sraz a zdarma nebo za pivo předám .
Proto že mne již servis neuživí jako hlavní zaměstnání ruším "sklad" (sysláty) a postupně to vozím do zběrného dvoru kde to nenávratně zmizí v propadlišti dějin . Pokud někdo shání nějaký ND , (nebo i celé) hlavně na videa , DVD a TV (napiště do SZ) a pokud ho mám tak ho rád dovezu na nejaký sraz a zdarma nebo za pivo předám .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
A nešlo náhodou o tento přijimač ? Knoflík vedle S-metru je přistavěné BFO pro poslech telegrafie a SSB v pásmech 80,40, a 20 m. Na tom předešlém obrázku skutečně jde o posluchačské číslo, dnes bych tam psal OK1PMX.MartasBrno píše:Historici, viděl jsem před lety neskutečné ruské rádio, jako dvě krabice od bot, ale mělo to i AFC na AM! Pomocí nějakého detektoru, co se používá spíš pro FM se tam dolaďovala AM část přes varikapy. Mazec. Ale název nevím. Rozsahy především KV.
- MartasBrno
Trochu to přiblížím, poněvadž jsem byl"u toho". Vzorem řady těchto přístrojů byl rakouský bateriový dvoumotorový mgf Stuzzi s vynikající mechanikou pohonu pásku. Ten se zjednodušoval, zlevňoval, zlepšovákoval , obcházely se patenty, až se z něj stal poruchový, nekvalitní, ale tehdejším vedením oslavovaný, ryze československý výrobek. Vývojová řada pak šla Uran, Pluto, A3,A3 VKV. Souběžně se vyráběl elektronkový diktafon Korespondent (na spec. kovové kazety) - krumpl všech krumplů (ty se snad ani do opraven nedostaly a rovnou se likvidovaly).Později byl nahrazen tranzistorovým diktafonem Aktiv, ale to jsem již odcházel "sloužit vlasti". To vše v Tesle Liberec, kam jsem byl po maturitě "přidělen" na umístěnku nejprve jako likvidátor živelné pohromy (protržená přehrada 2 km nad továrnou - ale o tom jindy), později jako pomocný konstruktér. Vše se dělo v rámci t.zv. Státních cílových programů č. 1 až n , za jejichž splnění jakýmkoli způsobem, bralo vedení továren tučné premie.Saša píše:Ke "kultům" tehdejší doby které už sice nemám patřil kazeťák A3 , později A3 VKV , bateriový kotoučák Uran ...
To Martas Brno. Ten Leningrad je opravdu vynikající přijimač DV, 2xSV, 4xKV, VKV. Na KV jsem na kus drátu poslouchal celý svět. VKV mám přeladěné na západní normu - oni Rusové (Sověti), když chtěli, tak "uměli". Ani jim vlastně nic jiného nezbývalo, poněvadž s přijimači vyráběnými v té době u nás by při vzdálenostech v bývalém SSSR slyšeli "kulový".
Táké se podělim co doma mám a použivám na poslech.
Mam legendarni stereo přijmač tesla 820A každy den přes něj posloucham radio kiss brno nebo radiožurnal nebo beat ma již ladici stupnici do 108 mhz viz link
tesla 820A
ars 844
k tomu ještě mám teslu SM 261 a 260 kazzetaky a gramofon MC 400
MC 400 gramofon
a k teto sestavě mam 2 dvojici civkových magnetofonu tesla B 116 a tesla CM 130
tesla B 116
tesla CM 130
no a ještě na posluchani v kuchyni mam tesla nzc 431 z ars 934 dvoupasmy.To je na takové male domaci poslouchani.
par videi
Mam legendarni stereo přijmač tesla 820A každy den přes něj posloucham radio kiss brno nebo radiožurnal nebo beat ma již ladici stupnici do 108 mhz viz link
tesla 820A
ars 844
k tomu ještě mám teslu SM 261 a 260 kazzetaky a gramofon MC 400
MC 400 gramofon
a k teto sestavě mam 2 dvojici civkových magnetofonu tesla B 116 a tesla CM 130
tesla B 116
tesla CM 130
no a ještě na posluchani v kuchyni mam tesla nzc 431 z ars 934 dvoupasmy.To je na takové male domaci poslouchani.
par videi
Naposledy upravil(a) Kewin dne čtv čer 16, 2011 20:16, celkem upraveno 4 x.
- MartasBrno
Jednu drobnost sem přidám, odkaz na stránky, o které jsem se pokoušel někdy dřív...
http://www.martinklima.estranky.cz/clanky/elektronika/
Jsou tam k nalezení asi 3 kousky dobové techniky Sony...
Mimochodem, toto téma je solidně poskákané, mohl by to někdo opravit? Zobrazuje se mi to hooodne divoce...
http://www.martinklima.estranky.cz/clanky/elektronika/
Jsou tam k nalezení asi 3 kousky dobové techniky Sony...
Mimochodem, toto téma je solidně poskákané, mohl by to někdo opravit? Zobrazuje se mi to hooodne divoce...
- Vojcek
- Kontaktovat uživatele:
Je to RFT Stradivari, taky mam doma 2 kousky ale v horším stavu, budu je muset dát pryč, zabírají moc místa.veliz píše:Také mám doma staré funkční radio, jsem zvědav, jestli ho někdo pozná.
Lada 2103, r.v.1979
http://vojcek87.rajce.idnes.cz/
http://vojcek87.rajce.idnes.cz/
Výborně! Jen doplním rok - 1956.Vojcek píše:Je to RFT Stradivari, taky mam doma 2 kousky ale v horším stavu, budu je muset dát pryč, zabírají moc místa.veliz píše:Také mám doma staré funkční radio, jsem zvědav, jestli ho někdo pozná.
Lada Niva 1,7MPi+LPG r.v. 2009 (01/2010 - 3/2014);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Lada 2105 r.v. 1985 (06/1994 - 11/1996);
Ja mam garaži a max spokojenosť keď to dám na plno tak, každy mysli že tam mam subak niekde ale nie nie to je stará a kvalitna tesla
Tesla 638A Sólo
Rok výroby: 1989
Výrobca: Tesla Bratislava
Skrinka: plastová
Stupnica: plexisklo
Rozsahy: DV, SV, KV, VKV(66-108MHz)
Reproduktor: 2 oddelené reprobedne
Napájanie: 220V 50Hz
Príkon: 55W
Iné: 5 predvolieb VKV, led dioda stereo prijmu, ladiaca stupnica z 12 led-diód
Dodávané repro:
ARS 9104
Zj 4 ohm
Pmax 15W
Pšpičkový 45W
Kmitočtový rozsah: 60Hz-16000Hz
CHarakteristická citlivosť: 84dB
Osadenie: ARN 5604,ARV 165
Tesla 638A Sólo
Rok výroby: 1989
Výrobca: Tesla Bratislava
Skrinka: plastová
Stupnica: plexisklo
Rozsahy: DV, SV, KV, VKV(66-108MHz)
Reproduktor: 2 oddelené reprobedne
Napájanie: 220V 50Hz
Príkon: 55W
Iné: 5 predvolieb VKV, led dioda stereo prijmu, ladiaca stupnica z 12 led-diód
Dodávané repro:
ARS 9104
Zj 4 ohm
Pmax 15W
Pšpičkový 45W
Kmitočtový rozsah: 60Hz-16000Hz
CHarakteristická citlivosť: 84dB
Osadenie: ARN 5604,ARV 165
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Mám ešte jedno "staré rádio" Toshiba RT-7016, ale nedokaze naladait FM stanicu bez problemov.
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach