nechtěl jsi napsat že začne vzrůstat od 3,5 - 4 tis otáček?MacGyver píše: na volnoběh svítí kontrolka a tlak začne vzrůstat až od 3,5-4MPa.
MacGyverova 2103, to je péro, a 2107
Moderátor: Moderátoři
- MartasBrno
- Jakub Metelka
- Kontaktovat uživatele:
Já ti nevím ,ale doma mám motor ,kterej má 180 tisíc a při vypouštění toho co kdysi bývalo olejem jsem nenalezl nic kovového ,natož předměty ,které si tu popsal .MacGyver píše: V olejové vaně bylo pár takovejch železnejch kuliček velkých přibližně jako špendlíková hlavička. Ale s tím už se u motoru se 150 000km asi trochu počítá ne?
Nechť se vyjádří odborníci
2x VAZ-2101 (1972), 2x VAZ-2101 (1973), VAZ-2101 (1977), VAZ-2102 (1977), 2x VAZ-2106 (1978), VAZ-21053 (1989), VAZ-2107 (1986), VAZ-2121 (2002) Moskvič-408-1 (1972), Škoda-120L (1983), Škoda-105S (1984), Škoda Favorit 136L (1989), Škoda-Felicie (1995,1996), Škoda Felicie kombi (1997), Mercedes -200E (1987), Avia A31 (1987), Škoda 706 RTHP (1973)
- MacGyver
- Kontaktovat uživatele:
Jo to jsem chtěl napsat, už mám o megapaskalech i noční můry . A to býlé co jsem fotil pár stránek zpátky, to muselo bejt už v tej plechovce co jsem do ní olej vypustil, protože ve vaně jsem už nic podobného nenašel.MartasBrno píše:nechtěl jsi napsat že začne vzrůstat od 3,5 - 4 tis otáček?
Lada 2103 r.v.77 "Hranatá nádhera"
Lada 2107 r.v.86 štrejchnutá tankem
Já chci jenom jezdit. Já CHCI!!!
My Other Car Is A Millennium Falcon
člen Ladaklub ultras
člen Ladaklub ultras
- MartasBrno
Jo, to chápu, já mám sny o přetékajícím řetězci v paměti do stavových proměnných a o nefunkčních makrech a knihovních funkcích, do kterých není vidět. No, su zvědavej na co přijdeš, mne dost zaujaly barvy toho motoru vyfoceného zespodu. Ta jakoby liška. Měl jsem rozebrané zespodu jen dva motory a oba byly černé a černo stříbrné. Žádný odstín do červena ani nikam jinam nikde nebyl. No a jestli tu šedou barvu na součástech někdo identifikoval jako vodu v oleji, tak to asi bude ono.
Ještě jak píšeš že kuličky jsi našel, no ty kde se vzaly... nechci kecat bludy - nemůžou to být torza nějakých ucpávek v motoru po vyvrtání kanálů? Pardon nevím, jak jsou v bloku tyhle věci udělané. Jen sypu písmenka.
Ještě jak píšeš že kuličky jsi našel, no ty kde se vzaly... nechci kecat bludy - nemůžou to být torza nějakých ucpávek v motoru po vyvrtání kanálů? Pardon nevím, jak jsou v bloku tyhle věci udělané. Jen sypu písmenka.
- MacGyver
- Kontaktovat uživatele:
Zázraky se dějí, ráno jsem k autu přišel, nastartoval, nechal jsem 30 vteřin běžet a pak jsem mu naložil 4500ot/min. Napadlo mě, jestli v tom zapůjčeném čerpadle neni pod přetlakovým ventilem nějakej bordel a asi byl. Protože dneska to konečně mazalo k mojí naprosté spokojenosti, tudíž zítra snad asi jako jediný zástupce Plzně, nebo snad západočeského kraje dorazím. Nevíte nejede ještě někdo ze západu?
člen Ladaklub ultras
člen Ladaklub ultras
- Křečík Barbuška
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Vrátil bych se k té šedi. Ta totiž v pořádku není, někde se tam bere voda. Jinak to moje čerpadlo by mělo být OK, Laďka s ním najezdila jen za těch pár let asi 40 tisíc km a zvládala 160 km/h. Volnoběh se dal víceméně seřizovat podle blikání kontrolek na nějakých 650 ot.
Kdys naposledy měnil chladící kapalinu? Jak často doléváš? Kolik?
Chovej se k němu slušně, jsou to tělesné orgány Laďky!
Hotová transplantace, reinkarnace
Kdys naposledy měnil chladící kapalinu? Jak často doléváš? Kolik?
Chovej se k němu slušně, jsou to tělesné orgány Laďky!
Hotová transplantace, reinkarnace
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- MacGyver
- Kontaktovat uživatele:
Vodu jsem měnil naposledy teď v zimě, i s chladičem, který trošičku protékal. Dal jsem tam ten růžový fridex. Předtím jsem dolévat musel co 1000km. Od doby co jsem chladič vyměnil jsem zatím nedoléval a ani naštěstí nepozoruji úbytek (ujel jsem cca 600km).Kdys naposledy měnil chladící kapalinu? Jak často doléváš? Kolik?
Musím ti čerpadlo pochválit, maže to jako fík, ještě trochu víc než to moje staré před krizí.
Celou dobu tady klepu do stolu a doufám, že se na tom zase hodně dlouhou dobu nic nepokazí .
člen Ladaklub ultras
člen Ladaklub ultras
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Buď ve střehu, je to jen stroj
Jsi ve výhodě, když s tím počítáš, ne jako když si člověk s novým pažoutem říká, jaký má supr nový bezpečný auto a najednou mu prdne pružina ...
Já se bojim v každým autě furt - však víš, jak Ti prdnul ten řemen, žádná panika, prostě jsme ho vyměnili )
Ale fakt je, že to s Laďkou jsem podcenil, neměl jsem se snažit dojet po svých ... no, teď už je to jedno.
Jsi ve výhodě, když s tím počítáš, ne jako když si člověk s novým pažoutem říká, jaký má supr nový bezpečný auto a najednou mu prdne pružina ...
Já se bojim v každým autě furt - však víš, jak Ti prdnul ten řemen, žádná panika, prostě jsme ho vyměnili )
Ale fakt je, že to s Laďkou jsem podcenil, neměl jsem se snažit dojet po svých ... no, teď už je to jedno.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- MacGyver
- Kontaktovat uživatele:
To jo, řemen prdnul, dokonce jsem zaregistroval i nový, neznámý zvuk, když se kousky řemene odráželi o kapotu a podběhy. Z tvojí Laďky byl taky před skonáním slyšet nový neznámý zvuk .
Pár fotek z úterý.
Pár fotek z úterý.
člen Ladaklub ultras
člen Ladaklub ultras
- MacGyver
- Kontaktovat uživatele:
No modrá to je, docela dost tmavá, nevím přesně co myslíš tím olejová, tu znám akorád na obrazy . Víc fotek nemám, měl jsem celkem spěch, takže jsem to jenom párkrát cvaknul. Jestli tam bude stát i ve čtvrtek, tak jí obejdu pečlivěji. Je to jeden z prvních ročníků, takže ještě žiguli.
člen Ladaklub ultras
člen Ladaklub ultras