Ekofinta

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

Teepee píše:Připomínám, co k tomu proběhlo na jaře 2010 v souvislosti s koncem naší Sierry. http://forum.ladaklub.com...=11504&start=53
Nicméně Jelen má pravdu. Je to věc mezi novým majitelem a úřadem a původní majitel to ani nemá možnost nijak ovlivnit případně se to vůbec dozvědět, jestli novej majitel dokončil převod či ne.

Uzavřel bych to tím, že ta klauzule sice ničemu nevadí, poskytuje imaginární pocit bezpečí, ale fakticky není k ničemu.
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Jak už bylo řečeno, ten doklad patří k autu.

TeePee, až bude dotažená ta prováděcí vyhláška k přihlašování HV podle již platného zákona a úředníci podle ní pojedou, tak ať pokutují jízdu s nepřihlášeným autem. Ale dokud není legislativa v pořádku a jak vyplývá z korespondence s úřady, že nám doslova LŽOU, tak ať po mně nikdo nic nechce!!! Pokutu? Zbláznil ses. Chápu to, že ti vadí, že tvoj enacionále nějakou dobu má v ruce někdo cizí, spolu s dokladem, ale toto vem čert! Je to daň za systém, beztak ti nikdo neodpáře bývalé vlastnictví auta. A řidič - tvůj kupec se prokazuje svým dokladem totožnosti a svým řp. A vregistru je napsaná odhláška, takže bez diskuze. Neneseš odpovědnost za činy druhých. Kdyby to tak bylo, už je to tu v plamenech.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
dvk

Příspěvek od dvk »

Všechno je boj, ve všem je bordel, máloco jde udělat naprosto čistě, nicméně ... možná právě proto se snažím zbytečně nevytvářet příležitostï k tomu nechat se zjebat. Takže souhlasím s Teepeem, radši mám pohodu a vědomí že na mě v papírech nic nečíhá. Za těch pár vydělaných tisíc za nějaký vrak mi to nestojí. Kdo chce ušetřit, vždycky totiž nakonec "ušetří".
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Lukáš Mlýnek

Příspěvek od Lukáš Mlýnek »

Jak je to v případě dědictví. Jsou stanoveny příbuzenské vztahy mezi kterými to lze zdědit a zbavit se při přihlášení placení ekodaně (např. z otce na syna ano, ale v širší rodinné větvi ne)?
MartasBrno

Dědictví řeší přímo příslušný zákon a nenechá se asi obejít. Je v něm přímo dané, kdo jsou tzv. neopomenutelní dědicové a co je předmětem dědického řízení a pod., no a v souladu se zákonem by měla být sepsaná závěť, která umožňuje líp specifikovat komu co připadne. Tady jsem něco našel.

http://www.sagit.cz/pages/lexikonheslat ... oc_048.htm

Ale pokud chceš získat auto, které má být předmětem dědictví, nemusíš být jeho dědic. Stačí, aby ho zdědil jakýkoliv dědic a tobě ho prodal nebo daroval. Ekosvinstvo se totiž zmaří už při tom prvním převodu na libovolného dědice a při dalších převodech už se neřeší a platí se pouze přepis.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Lukáš Mlýnek

Dnes jsem byl na úřadě s pánem, který je zplnomocněn provádět úkony spojené s autem původního majitele, které je předmětem mého nákupu. Chtěli jsme odhlásit auto na mě, ale zjistili jsme jednu věc a to, že původní majitel měl auto ve společném vlastnictví se svou sestrou, která nedávno zemřela. Takže nejprve se bude muset počkat na příslušné orgány, které přiřknou zbývající část auta jako dědictví na původního majitele (nebo se o to musí původní majitel přihlásit sám?) a následně půjde auto na mě odhlásit. Co se týče ekodaně, tak původní majitel, jakožto dědic znamená, že já jako budoucí majitel při přihlášení auta budu od ekodaně odproštěn? Je tu ještě jedna věc: původní majitel je držitelem průkazu ZTP, takže i z tohoto důvodu bych neměl platit ekodaň, nebo se jí dá zbavit pouze když auto projde vlastnictvím majitele se ZTP až po datu, kdy tato ekodaň byla schválena? Mimochodem, pán je držitelem ZTP asi 6 let.
MartasBrno

Lukáš Mlýnek píše:se jí dá zbavit pouze když auto projde vlastnictvím majitele se ZTP až po datu, kdy tato ekodaň byla schválena
přesně tak. Dlouholetý majitel auta, který je držitelem ZTP je ti k ničemu.

Stejně tak jsem zvědavej, jak budeten dědic poloviny auta :mrgreen: chtít udělat přepis po zemřelé na sebe, aby se ekosvinstvo anulovalo. Na koho je to psané? na prodejce který žije, nebo na zemřelou majitelku poloviny auta?

Obávám se, že toto není zrovna nejlepší případ :? :roll:
Obrázek
Lukáš Mlýnek

Vím, je to netradiční záležitost, ale bohužel jsem se to dozvěděl až dnes s tím spoluvlastnictvím :roll: Auto je psané na žijícího majitele, který mi ho prodal. Myslíš, že se to bude dát nějak udělat, abych jeho "dědictví" využil k neplacení eko?
MartasBrno

No obávám se, že je to v háji, přepis bude z něj na tebe. kdyby byl v rámci dědictví přepis prvně na něj a teprve v rámci prodeje na tebe, bylo by to super. Ale takhle můžeš leda žhavit telefony na úřad a snažit se to vyhádat, ale řekl bych, že vyhádáš leda kulový s vekslem. Kdyby to dědil celé, bylo by to bez debaty. Takhle tím dědictvím klidně argumentuj, ale vzhledem k tomu, že už na něj auto psané je, tak je ot zřejmě v háji.
Obrázek
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Já jezdil s Mercedesem v odhlášce a štíplým malým techničákem celou dobu, než jsem ho prodal. A prodal jsem ho také v odhlášce. Nový majitel dostal plnou moc k tomu, že si může auto dohlásit na sebe a že s tímto převodem souhlasím. Problém s tím nebyl.
Jakékoliv další auto, které si pořídím a bude pod hrozbou ekovýpalného, hodlám rovněž provozovat v odhlášce.
Proč a nač, to tady nehodlám rozebírat, jedna pěstí rozbitá židle po politické debatě dnes v hospodě mi stačila. Takže o politice už ne, bylo by to na dlouho.
Jediné, co pro mě v tomhle případě zůstává tabu, jsou cesty do zahraničí. To bych si s doklady "na hraně" netroufl.
Honza
Osa Praha - Brno
zelvotron

Příspěvek od zelvotron »

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot ... ?id=700558
Nijak výrazně nezabrala ani ekologická daň na staré automobily, která se platí od roku 2009 při dovozu vozidel nebo první přeregistraci doma. A ačkoli ministerstvo životního prostředí plánuje, že by do tří let poplatek rozšířil na další auta, zásadní změnu do stáří aut to nejspíš nepřinese.
paka :mrgreen:
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
miro263
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro263 »

Takze Ziguliky pojdu zasa s cenou dole( citaj TU )

Skoda ze import z CR vyjde cca 450Euro :-(
BA3 2121
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
ger007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ger007 »

prave mi tam neni jasne, o kolko pojde na auta BEZKAT hore to ekovypalne
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !

1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25

Obrázek
детские игрушки
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

A zvýší se to? Podle mě ne, 10000 je už natolik nestydatá cena, že už to vejš nepude (leda až za dobu s inflací). Přece jenom se zaštiťujou tim, že chtějí omladit park, ale ve skutečnosti chtějí zpoplatnit převody těch aut, který se nejvíc převádí, aby rejžovali. Takže sice se těch škůdek a žigulů postupně zbavujou, ale zároveň na tom eště i těžce vydělávají. Kdyby to natáhli eště víc, tak už se jich jenom zbaví, což by sice prezentovali jako velký vítězství, ale ve skutečnosti by měli vztek, že jim z toho nic nekáplo 8)
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Je to stádo zločinců.
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“