CB
Moderátor: Moderátoři
Topení je dobrá věc ale musí se používat s rozumem. Mě vždycky štvalo, když jsem sice slyšel třeba "Petra na kopci" už někde od Mirošovic ale dovolat se mu prostě nedalo, až když jsem byl blíž.
Pokud ale maj dva kamarádi topení a jsou vzdálený na hony daleko a jsou na nějakým kanále, kterej se moc nepoužívá, nemám nic proti a přijde mi to jako super věc.
Pokud ale maj dva kamarádi topení a jsou vzdálený na hony daleko a jsou na nějakým kanále, kterej se moc nepoužívá, nemám nic proti a přijde mi to jako super věc.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
jj je to o anténě, poloze a počasí, Petr má 5/8 a vysílá bez topení (RDST Elix 77S) a je slyšet pěkně, několikrát jsem slyšel na kanále jak mu dávají kamioňáci report, že jej slyšeli v Itálii nebo Španělsku,plavec píše: Mě vždycky štvalo, když jsem sice slyšel třeba "Petra na kopci" už někde od Mirošovic ale dovolat se mu prostě nedalo,
PŘESNĚ TAK!!!jacek píše:Super věc... no, ale ostatní účastníci radiokomunikace tím prostě trpí. Právě proto to není legálně povolené. Nebo se mýlím?
®; Člen LKCS
No, já hlavně mám CB z 99% na poslech kamionů a 1% pro pokec v koloně, když jednou za uherský rok někam jedu na sraz. K čemu by mi bylo, kdyby mě slyšeli kamioňáci na druhém konci republiky a já je ne
Ještě k tomu CB/AM-FM rozbočovači .. jak to vlastně funguje ? Když zaklíčuju, tak rádio odpojí nebo to jen nějak filtruje ? Jak se pak rádio chová ? Po dobu vysílání stichne nebo začne šumět nebo hraje dál ?
Ještě k tomu CB/AM-FM rozbočovači .. jak to vlastně funguje ? Když zaklíčuju, tak rádio odpojí nebo to jen nějak filtruje ? Jak se pak rádio chová ? Po dobu vysílání stichne nebo začne šumět nebo hraje dál ?
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Osobní zkušenost s touto věcí nemám, ale vezmu-li to logicky, tak se jedná o kombinaci pásmových propustí a zádrží. Žádné relé atp. v rozbočovači nebude. Sice se při vysílání uplatňuje efekt "kradení vln", jenže kmitočtová vzdálenost CB (27MHz) a VKV (98MHz) je dostatečně veliká k tomu, aby se tento efekt neuplatnil, nebo pokud ano, tak jen ve velmi omezené míře. V praxi by tedy rádio mělo hrát i při zaklíčování pořád stejně. Pouze třeba při poslechu velmi slabých a vzdálených stanic může dojít ke zhoršení příjmu. Tolik teoretický rozbor.dvk píše:Ještě k tomu CB/AM-FM rozbočovači .. jak to vlastně funguje ? Když zaklíčuju, tak rádio odpojí nebo to jen nějak filtruje ? Jak se pak rádio chová ? Po dobu vysílání stichne nebo začne šumět nebo hraje dál ?
PS: výše popsané chování platí pro VKV. Pokud bys poslouchal KV, tak tam se to může chovat o poznání jinak. Zejména třeba v pásmu 13m, 9m ev. ještě kratších.
Abych se přiznal tak já tuto vychytávku nevlastním, neb když jsem montoval CB tak jsem o této vychytávce neměl ani ponětí, ale je tam nějaká frekvenční výhybka či čo a radio by mělo hrát i při vysílání, tolik známý z servisu RDST.dvk píše:Ještě k tomu CB/AM-FM rozbočovači .. jak to vlastně funguje ? Když zaklíčuju, tak rádio odpojí nebo to jen nějak filtruje ? Jak se pak rádio chová ? Po dobu vysílání stichne nebo začne šumět nebo hraje dál ?
Ale na příští auto si ji určitě pořídím!
®; Člen LKCS
Pasivní vyhýbku nebrat - vše je na str.18 tohoto vlákna.Raduz píše:Abych se přiznal tak já tuto vychytávku nevlastním, neb když jsem montoval CB tak jsem o této vychytávce neměl ani ponětí, ale je tam nějaká frekvenční výhybka či čo a radio by mělo hrát i při vysílání, tolik známý z servisu RDST.dvk píše:Ještě k tomu CB/AM-FM rozbočovači .. jak to vlastně funguje ? Když zaklíčuju, tak rádio odpojí nebo to jen nějak filtruje ? Jak se pak rádio chová ? Po dobu vysílání stichne nebo začne šumět nebo hraje dál ?
Ale na příští auto si ji určitě pořídím!
Souhlasím a proto říkám: používat S ROZUMEM. A nezapínat kamna kvůli každej kravině.jacek píše:Super věc... no, ale ostatní účastníci radiokomunikace tím prostě trpí.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Mam v aute Formelku, chtel bych si pripojit k PA externi reproduktor. Mate s tim nekdo zkusenost? Je potreba nejaky zesilovac, jak to zapojit, jake parametry repraku.. A umisteni, mam misto za maskou chladice ale nevim jestli by horky zabra chladice nemohly repraku ublizit... Thx, J*
Dva dny nato seděl Pú na své větvi,
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
pohupoval nohama sem a tam,
vedle něj, stály čtyři hrníčky medu...
Žádný další zesilovač není potřeba. Musíš si koupit k tomuto určený tlakový reproduktor (PA system) viz: http://www.vysilacky.com/585-reprodukto ... egafon-pa/ , který připojíš do příslušné zdířky na stanici. Zesilovač se využívá ten, co je zabudovaný ve stanici. Většinou mají výkon v rozpětí 1-10W, dle typu a konstrukce stanice.
Zvládnu jako amatér si vyměnit potenciometr v CB Formel 1 ? Dá se ten potenciometr sehnat, není víc druhů ?
Pokud jde o potenciometr hlasitosti, je tam orig. typ 20 KA-M/SM , ten lze nahradit jakýmkoli rozměrově stejným nebo menším logaritmickým (za hodnotou označení G) potenciometrem 20 kiloohmů s vypinačem.plavec píše:Zvládnu jako amatér si vyměnit potenciometr v CB Formel 1 ? Dá se ten potenciometr sehnat, není víc druhů ?
Potenciometr squelche je orig. typ 50 KC a ten nahradíš jakýmkoli rozměrově stejným nebo menším lineárním (za hodnotou označení N) potenciometrem 50 kiloohmů.
Ano jde o potenciometr hlasitosti. A připájím ho klasickou páječkou? Děkuji.