Alarm

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
mušketýr
Kontaktovat uživatele:

Alarm

Příspěvek od mušketýr »

Potřebuji zabezpečit objekt a známej mi doporučuje tendle alarm:RW-132GSM/GPRS KEYPAD KIT8.
Máte s tím nějakou skušenost?
On mě trochu odrazuje od Jablotronu.Kolik to tak stojí a je k tomu nějeká levnější alternativa?
Podmínkou sou bezdrátový čidla.
Díky za tipy.
Mušketýr
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Neumím odpovědět na tvou otázku, ale bezdrátová čidla.. hmm, chceš je proto, že ušetříš dost peněz za kabeláž, nebo že se kableáží nechceš zabývat? Ono to jde natahat rozumným způsobem a sabotáže se není důvod obávat, uritě ne u toho jablotronu.

Cenu tohoto alarmu si vyžádej a stejně tak si vyžádej i jablotron v podobné konfiguraci. uvidíš. JInak k tomuto bez příplatkové výbavy nepřipojíš ani sirénu, umí to především upozornit přes GSM/GPRS na dálku, že se něco děje. Doufám, že to umí i přenášet hlas, tedy odposlech prostoru, mělo by to umět, ale třeba to prostudovat nebo se zeptat. Ideál na chycení zloděje při činu.

Ale pozor. Existují rušičky GSM. Ale na ztrátu signálu ten alarm musí umět reagovat taky nějakým způsobem. Třeba hned po obnovení signálu se ozvat.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
mušketýr
Kontaktovat uživatele:

fy

Příspěvek od mušketýr »

Moc vo tom nevim, ale to co ty jmenuješ to asi má.Jenom ta rušička signálu mi neni jasná, jak to reaguje.Kabely tam tahat je problém.Bezdrát je ideální řešení.Jablotron mi nebyl doporučen.Ne že by nefungoval, ale todle má bejt lepší.M.S.
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Jasně, může to být lepší a i levnější.

Rušička GSM se nosí v kapse třeba. Vysílá šum, který zahltí mobilní zařízení, které tím přijde o signál a ohluchne a oněmí. Prý to používají některá divadla a podobně, aby lidem trapně nezvonily telefony, ale živly to umí použít i ke svému prospěchu. Těžko se proti tomu bránit, ale je dobrý to aspoň tušit.

Jestli chceš dát zloději na boudu, je zmíněný alarm OK - pokud neohluchne, dá avízo. Kdyby měl sirénu, spíš by to byl odháněč. To se dá samo určitě dokoupit v případě zájmu...

Škoda, že nevíme, kdo je ta škodná, resp. jaký má způsoby a co umí. Třeba zjistit, z ulice, jestli je v baráku bezdrátovej alarm umím, byť je to průda. Ale jestli to umí i zloděj, to nevím. Chtělo by to nějakou statistiku o překonaných alarmech :-)
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Honza 21061
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza 21061 »

Já byl zrazován od Jablotronu lidma, co do toho dělají a zároveň si potrpí na kvalitu součástek. Jablotron není sám o sobě špatný - naopak, ale v sériové výrobě používá prý nehorázně mizerné součástky a osekává finální kvalitu. (nekonečný boj o nízkou cenu a vysoký zisk)
To už je snad lepší obšlehnout schéma a sestavit si to z vlastních kvalitních součástek, na které bude i po čase spoleh a nezamává s nima kdejaká výchylka hodnot a teplot.
Honza
Osa Praha - Brno
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“