Vodis:Hlavne bacha aký benzín tam dávaš tesco a jurky benzinky obchádzaj ja som tak raz tiež nabral. A kontrolka jak som to rezal 140 vybehla tiež..Chudá zmes alebo neviem si to vysvetliť proste tankujem inde a pohoda

Moderátor: Moderátoři
Pokud se rozsvěcuje CHE při vyšším zatížení motoru a diagnostika hlásí chudou směs, je to na 99% způsobeno nízkým tlakem paliva před vstřikovacími tryskami a to má na svědomí z 20 % přicpaný filtr paliva z 10 % závada redukčního ventilu a ze 69 % nedostatečný tlak palivového čerpadla. Kvalita paliva s tím mnoho nenadělá. Všechno to jsou závady MECHANICKÉ, které elektronická diagnostika nezjistí, lépe řečeno nedovede indikovat jinak, než hlášením "chudá směs". Procenta jsou pouze můj odhad (možná trochu kvalifikovaný).DJ Majk píše:... A kontrolka jak som to rezal 140 vybehla tiež..Chudá zmes alebo neviem si to vysvetliť proste tankujem inde a pohoda
No jo, jsem asi chválil až moc... Sytič při nastartování funguje ovšem jak se prošlápne plyn, tak to chcípá, dokud se motor neohřeje, pak je to už ok. jako kdyby se rázem vyřadil sytič z činnosti. Takže mě po dovolený čeká cesta nejspíš do Sadský, nechci to nechat rozrejpat mechanikama u nás na vsi. Jsou sice šikovní, ale tohle by asi viděli prvně...radek mb píše:Jako bychom o tomto podvratném systému spolu nemluvilivodis píše:Ovšem pro zmenu začal zlobit AXTEC na samaře...