Zatvrdnutí brzd u Vazu 2107
Moderátor: Moderátoři
Zatvrdnutí brzd u Vazu 2107
Zdravim mam problem u Lady 2107 pri jizde mi tvrdnou brzdy az do uplneho zatvrdnuti ze pedal nejde stlacit dolu je naprosto tvrdy a tim padem auto je zabrzdene. Vzdy musim povolit vypustni sroub a povoli to, ale po par kilometrech to zacne delat znovu. Nevite cim to je? Dekuji za odpovedi.
LADA 21044 1.7i 1996 LPG
- MartasBrno
- MartasBrno
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
delal mi to spatny HBV ale ci to je aj u teba ???
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
- Křečík Barbuška
Dochází minimálně k trvalé blokaci obou předních kol. Na to krátkodobé "odstranění závady" postačilo odpustit tlak z LP kola. Došlo k okamžitému odbrždění a ani po několikerém brždění na místě nedošlo k blokaci, ta zjevně nastává, až po nějaké době jízdy, pravděpodobně zahřátím. Osobně bych si zatím dovolil vyloučit přední hadice neb to by se jev asi projevoval okamžitě. Více jsme nad tím nedumali, nebyl čas.
Zatím bych to řešil asi takto:
1) rozborka, kontrola a přegumičkování HBV + kontrola ustavení vůči kolíčku v posilovači brzd
2) minimálně rozhýbání předních pístků neb se mi zdálo, že přibržďují
3) samozřejmě výměna brzdové kapaliny, třeba chuděra vaří
Zatím bych to řešil asi takto:
1) rozborka, kontrola a přegumičkování HBV + kontrola ustavení vůči kolíčku v posilovači brzd
2) minimálně rozhýbání předních pístků neb se mi zdálo, že přibržďují
3) samozřejmě výměna brzdové kapaliny, třeba chuděra vaří
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
- MartasBrno
- MartasBrno
Tak, přepíšu sem závěr naší konverzace s kolegou na ICQ.
Franta napsal postřeh, že ten problém s brzdama asi nastává v situacích, kdy dojde k vytočení motoru. Jediná souvislost brzdové soustavy a motoru je posilovač brzd. Poradil sem teda, aby odpojil hadici od posilovače a zaslepil ji, aby motor nebral falešnej vzduch.
Výsledek je ten, že auto sice brzdí jako jednička, tedy bez posilovače, ale problém s tuhnutím brzd se už nedostavil.
Tak a teď k tomu, jestli je to vůbec možné - já to odpojení posilovače navrhl v jistém hnutí mysli, podle hesla tonoucí se stébla chytá.
Je mi jasný, že vadnej posilovač by se mohl zadírat v nějaké poloze, tím přibržďovat, resp. bránit návratu pístků HBV do klidové polohy a tím způsobit zatvrdnutí brzd. Už jsem dokonce pochopil sám sebe, že je možný i to, aby tím pedál ztvrdnul.
Co vy na to?
P.S. nastavení samotného pedálu jsem neřešil, nevím jak bych to nastavoval a nemám na to ani čas.
Franta napsal postřeh, že ten problém s brzdama asi nastává v situacích, kdy dojde k vytočení motoru. Jediná souvislost brzdové soustavy a motoru je posilovač brzd. Poradil sem teda, aby odpojil hadici od posilovače a zaslepil ji, aby motor nebral falešnej vzduch.
Výsledek je ten, že auto sice brzdí jako jednička, tedy bez posilovače, ale problém s tuhnutím brzd se už nedostavil.
Tak a teď k tomu, jestli je to vůbec možné - já to odpojení posilovače navrhl v jistém hnutí mysli, podle hesla tonoucí se stébla chytá.
Je mi jasný, že vadnej posilovač by se mohl zadírat v nějaké poloze, tím přibržďovat, resp. bránit návratu pístků HBV do klidové polohy a tím způsobit zatvrdnutí brzd. Už jsem dokonce pochopil sám sebe, že je možný i to, aby tím pedál ztvrdnul.
Co vy na to?
P.S. nastavení samotného pedálu jsem neřešil, nevím jak bych to nastavoval a nemám na to ani čas.
trvale to přibržďuje-zahřátím se brzdy zatáhnou-špatná nebo žádná vůle mezi HBV a posilovačem a nebo mezi posilovačem a pedálem-kdysi jsem si z nevědomosti sám zmenšil vůli mezi tyčkou pedálu a posilovačem-po ujetí zhruba 10 km auto samo začalo brzdit až se to zabrzdilo úplně
když jsem byl malý vozili mě ladou a od té doby....