VW 1600 TL, 411, 412
Moderátor: Moderátoři
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
VW 1600 TL, 411, 412
Máte někdo zkušenosti, případně znáte někoho, kdo s těmi strojky přišel do styku? Škoda, že jich u nás je jenom pár. Začínají se mi líbit a kdyby se náhodou nějaký průměrný i neleštěnkářský kus "na ježdění" vyskytl na prodej, asi bych neváhal. Problém by asi byl s náhradními díly, které nejdou nahradit díly z novějších VW podobné koncepce. Servisu bych se až tak nebál.
Má to dva kufry, neuvěřitelně plochý motor, tuším nějaké 34 cm a v podstatě broukovou technologii, takže počítám jednoduché na údržbu a trvanlivé. Jako ostatně všechny tehdejší Volkswageny.
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Type_4
Má to dva kufry, neuvěřitelně plochý motor, tuším nějaké 34 cm a v podstatě broukovou technologii, takže počítám jednoduché na údržbu a trvanlivé. Jako ostatně všechny tehdejší Volkswageny.
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Type_4
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
U nas ich asi moc nenajdes, i ked si pamatam, ze v Bratislave staval jeden na ulici kde byvam este za sociku. Bol to tento model: http://bringatrailer.com/2009/02/20/blu ... -fastback/ (vzdy mi spredu trochu pripominal S1000MB). Mal by si sa obratit na krajinu povodu: http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... bs=ListEne
Roman
?au, hromada díl? spole?má s broukem, pár lidí to v ?r udrľuje, ob?as se objeví n?jakej za dobrou cenu, te? je jeden ve sluąným stavu za 95, auto znám, majitele taky..
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....
Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Dostal ste Bludišťáka!
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Díky, ani jsem nečekal takovouhle rychlou odezvu. Vím, že to měl jeden dědův známý - byl to nějaký funkcionář ostravských dolů a tehdy si haviři z Ostravy bouchli do stolu a tyhle Folksíky jim tehdejším režimem byly zcela výjimečně sem v nevelkém počtu dovezeny.
V kolika kusech netuším, ale on jednoho měl a dost dlouho. V té době jsem se ale o něj nezajímal a teď už je tomu autu konec neznámo kde. Ani si už nevzpomenu, co to přesně bylo, ale myslím že zrovna ta 412 kombík. Nic jiného sem prý ani nešlo.
V šestnáctistovce TL se taky proháněl v seriálu Stockinger, to nemělo chybu. Drbu se a rozmýšlím. Pořád mě tyhle staré kolovrátky lákají víc, než definitivní tečka a pořízení něčeho z posledních 10 let.
V kolika kusech netuším, ale on jednoho měl a dost dlouho. V té době jsem se ale o něj nezajímal a teď už je tomu autu konec neznámo kde. Ani si už nevzpomenu, co to přesně bylo, ale myslím že zrovna ta 412 kombík. Nic jiného sem prý ani nešlo.
V šestnáctistovce TL se taky proháněl v seriálu Stockinger, to nemělo chybu. Drbu se a rozmýšlím. Pořád mě tyhle staré kolovrátky lákají víc, než definitivní tečka a pořízení něčeho z posledních 10 let.
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
No, můj VW je výsledkem směny vlaku uhlí za tyhle auta. A v TP je prvním majitelem horník.
Podívej se na www.flat4.org, tam nasaheš mnoho informací, pár kousků s informacema tam nadješ.
Podívej se na www.flat4.org, tam nasaheš mnoho informací, pár kousků s informacema tam nadješ.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Taky máš 41x nebo něco takového? Díky za ten odkaz, prokousávám se tím.
Možná by mi ho známý dovezl z Německa. Bude mi stačit nějaká používaná neshnilotina. Leštěnku už nechci, udělám z toho pěkné průměrné auto na denní ježdění. Jen ho přesvědčit, aby si "ušpinil ruce" nějakým starším ročníkem.
Možná by mi ho známý dovezl z Německa. Bude mi stačit nějaká používaná neshnilotina. Leštěnku už nechci, udělám z toho pěkné průměrné auto na denní ježdění. Jen ho přesvědčit, aby si "ušpinil ruce" nějakým starším ročníkem.
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
No, doporučuji sledovat sekci "zajímavé inzeráty na flatu". Nicméně tyhle auta se i v rámci zahraničí objevují párkrát do roka, dneska už je problém dovést v rozumné cenové relaci i brouka. Určitě tě udiví, že ceny nových dílů jsou úplně směšné a nižší oproti Ladě. Doporučuji zaměřit se na Chorvatsko a spol, tam je dovoz výhodný, popřípadě se obrať na uživatale Flatu s nickem Milosak_1, má žluté TL, má kontakty právě na různé kluby a občas něco dohodí. Jinak kdybys chtěl brouka, teď je na prodej několik celkem slušných kousků za 30, což je asi poloviční cena oproti normálu a jak tomu propadneš...
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
U Dudíka?
Tyhle auta, od Karmanna až po busy jsou šíleně jednoduchá na opravy - motor jde vytáhnou do 20minut i s odpojením, kastle jde oddělat od podvozku, blatníky se šroubují, atd.. Zásadní díly pasují napříč modely atd.. Žigul hadr, fakt.
Tyhle auta, od Karmanna až po busy jsou šíleně jednoduchá na opravy - motor jde vytáhnou do 20minut i s odpojením, kastle jde oddělat od podvozku, blatníky se šroubují, atd.. Zásadní díly pasují napříč modely atd.. Žigul hadr, fakt.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
- Honza 21061
- Kontaktovat uživatele:
Pár videí, kde si VW 1600 a spol. střihly nějakou roli.
http://www.youtube.com/watch?v=Obyy_c-w ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=QPA9sWKhVIU
Další minirole si tyto Fauvéčka vystřihly i v seriálu Vražedné pobřeží. Většinou někam narazily, nebo vybouchly. Jednou během scény došlo k záměně 1600 na 412, ale bylo to poznat. Točilo se i v Jižní Africe a tuším i v Mexiku.
Druhým odkazem zároveň zdravím Maya456.
Tak mě napadá, že na tomhle autě se dá dělat údržba motoru i v prudkém lijáku, když je to kombík. Jednoduše se zaleze do kufru, odstraní deklík a je vymalováno!
----------------
P.S. Aci: Brouk je fajn, líbí se mi, ale nějak jsem mu uživatelsky na chuť nepřišel. Mám spíš rád ty delší auta s převisy. Překvapil mě ten dokonale odhlučněný motor uvnitř kabiny, ale kousek, se kterým jsem jel, bohužel netopil zrovna nejlépe a nešlo přijít na to, jak zabránit mlžení čelního skla. Jinak prý tyhle VW nemají špatné topení. Jak je to přes výfuky, tak se z toho dá vyrazit dost.
http://www.youtube.com/watch?v=Obyy_c-w ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=QPA9sWKhVIU
Další minirole si tyto Fauvéčka vystřihly i v seriálu Vražedné pobřeží. Většinou někam narazily, nebo vybouchly. Jednou během scény došlo k záměně 1600 na 412, ale bylo to poznat. Točilo se i v Jižní Africe a tuším i v Mexiku.
Druhým odkazem zároveň zdravím Maya456.
Tak mě napadá, že na tomhle autě se dá dělat údržba motoru i v prudkém lijáku, když je to kombík. Jednoduše se zaleze do kufru, odstraní deklík a je vymalováno!
----------------
P.S. Aci: Brouk je fajn, líbí se mi, ale nějak jsem mu uživatelsky na chuť nepřišel. Mám spíš rád ty delší auta s převisy. Překvapil mě ten dokonale odhlučněný motor uvnitř kabiny, ale kousek, se kterým jsem jel, bohužel netopil zrovna nejlépe a nešlo přijít na to, jak zabránit mlžení čelního skla. Jinak prý tyhle VW nemají špatné topení. Jak je to přes výfuky, tak se z toho dá vyrazit dost.
Honza
Osa Praha - Brno
Osa Praha - Brno
No nevím, jak 16ky a spol, ale brouci topí mizerně z mnoha důvodů. Tohle se dodatečně řeší tak, že se ucpou všechny vývody kromě okenního.
zde
Dostal ste Bludišťáka!
Dostal ste Bludišťáka!
- MartasBrno