Diskuze na CS Autolada

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Zúčastnil bych se diskuse se zástupci CS AutoLada?

Anketa končí za stř dub 06, 2011 08:58

Ano,rád,bude to přínosné
5
31%
Ano,ale nebude to mít valného smyslu
3
19%
Ne ,nemá to smysl
8
50%

Celkem hlasů: 16

Sid

Příspěvek od Sid »

Radku ty cituješ len úryvky a vynechal si celý kontext. Nemôžeš porovnávať krabice a nové autá. A stále si tu nechcete uvedomiť, že nie každý, kto má auto má záujem si ho opravovať sám. Niekto má problém si prehodiť koleso.Krabice sú kategória sama o sebe. Tie sú dosť známe u mechanikov. Celý ten článok som napísal po tom, keď som zistil, čo to znamená, keď sa ti pokazí tá slávna Lada a nieje nikoho, kto by to dokázal spraviť. Takéto auto potom len zavadzia na dvore, neplní svoj účel a peniaze do neho aj tak tečú. Kto sa rozumie do áut, tak si ten fakt uvedomuje. Niekto potrebuje to auto každý deň a nemôže si dovoliť aby to bolo odstavené týždeň pre každú hlúposť.
Keď si toto uvedomia tí barani v čele Lady a vybudujú v každom okresnom meste aspoň malú dieľňu kde preberú pokazené auto , tak sa ich predaje rapídne zvýšia. Potom by som aj zvažoval o novej Nive. Keď budú robiť takto ďalej, tak stratia aj tých najskalnejších.
Hurikán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hurikán »

Takových značek, co mají málo servisů je víc. Nejenom Lada. Třeba takové Maseratti, Ferrari nebo Lamborghini musíš jezdit servisovat do Vídně, nebo Berlína či Mnichova a kupce to zjevně neodrazuje. :mrgreen:
Моя фотогалерея здесь.

Я слежу за тобой. Всегда!
Obrázek
Sid

Příspěvek od Sid »

Lenže v tých autách sa vozia ľudia, ktorí na to majú. Kdežto ja nemám na to, aby som si platil odťahovku do Bratislavy, alebo Zvolena kvôli oprave. A to ešte neviem, akej kvality by tá oprava bola.
mirozv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirozv »

Čo robí CS Autolada (Slovlada) pre propagáciu značky aby sa dostala do povedomia ľudu? Videl z vás niekto reklamu v CZ, SK médiách reklamu na Kalinu, Prioru, Nivu? Ja sa na nič nepamátám. Len na yuotube som našiel starú českú reklamu na desiatku
LADA je jediná automobilka, kde musíš ty presviedčať predajcu, že to auto naozaj chceš kúpiť.
LADA 21103 20.5.2010-17.8.2013
LADA 2112 6.9.2013-
LADA 21214 23.4.2016-

Obrázek

Obrázek
miro263
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro263 »

Ja si osobne myslim, ze LADA ma realny uspech na zvysenie predaja. Cesi a slovaci ako cenovo senzitivny narod si LADU kupia. Staci len ukazat ze existuje.

Dat reklamu do bulvaru ( novy cas, AHA! a podobne..) ze KALINA od 5390E , Priora od 5490E Zaruka 3roky bez omedzenia KM, popripade niekde do HYPERMARKETU tak urcite si ju ludia kupia. Len sa to musi dostat do povedomia ludi, nech vedia ze vobec este exituje.

PS: A samozrejme zmenit pristup k zakaznikom a nevyprosovat sa im, ze chcete auto vid moj pripad co mam dole v podpise. Na pana Belousova v BA nemozem povedat kriveho slova. bol som tam 2x a vzdy bol ochotny!

LADA na Slovensku : http://www.facebook.com/pages/LADA-na-S ... 08?sk=wall
BA3 2121
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
plavec

Příspěvek od plavec »

Sid píše:Radku ty cituješ len úryvky a vynechal si celý kontext. Nemôžeš porovnávať krabice a nové autá. A stále si tu nechcete uvedomiť, že nie každý, kto má auto má záujem si ho opravovať sám. Niekto má problém si prehodiť koleso.Krabice sú kategória sama o sebe. Tie sú dosť známe u mechanikov. Celý ten článok som napísal po tom, keď som zistil, čo to znamená, keď sa ti pokazí tá slávna Lada a nieje nikoho, kto by to dokázal spraviť. Takéto auto potom len zavadzia na dvore, neplní svoj účel a peniaze do neho aj tak tečú. Kto sa rozumie do áut, tak si ten fakt uvedomuje. Niekto potrebuje to auto každý deň a nemôže si dovoliť aby to bolo odstavené týždeň pre každú hlúposť.
Keď si toto uvedomia tí barani v čele Lady a vybudujú v každom okresnom meste aspoň malú dieľňu kde preberú pokazené auto , tak sa ich predaje rapídne zvýšia. Potom by som aj zvažoval o novej Nive. Keď budú robiť takto ďalej, tak stratia aj tých najskalnejších.
S tímhle naprosto souhlasím. Pro lidi co se v tom nevyznají, není lada dobrá volba. :(
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Acibuk

Příspěvek od Acibuk »

Já si ze svých chabých znalostí myslím, že Lada má možná potenciál u Niv, pokud se do nich trochu opře, jako u flotilových aut, ale to ještě při velké snaze. Klasické osobáky nemají žádnou přidanou hodnotu, bez strategického partnera, který se do toho obuje, se to nikam nepohne. A řekl bych, že ten řetězec spokojenosti zákazníka nezačíná servisem, ale výrobkem, takže pokud mi Lada nabídne toto, nemá cenu o tom přemýšlet.. A pokud to importér ví (jakože stopro), moc na výběr nemá, protože prostě nic nezmění.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
jacek

Příspěvek od jacek »

Ono je to těžké. Když se začaly vyrábět 01, byla situace ve světě, a zvlášť ve vých.bloku, úplně jiná než dnes. U nás jsme - trochu z nutnosti při tehdy mizivém výběru - nakonec objevili kouzlo a mimořádné užitné, skoro univerzální vlastnosti i spolehlivost lady té staré řady. :) Ale kdeže ty časy jsou. Krabice, spějící rychle do kategorie veteránů, jsou už jen pro nás staromilce a exoty, a nové řady z VAZu nezdědily od předchůdců skoro nic dobrého, a nepřinesly ani nic nového, co by je nějak odlišilo od šedivého průměru. Ani design, ani trvanlivost, ani výkony, ani kvalitu, ba ani cenu. Navíc při přechodu na tuctový předohrab, zřejmě horší celkové kvalitě (dnes ale nejen u ruské produkce) a skoro nulových možnostech individualizované výbavy, volitelnou motorizací počínaje a nedostupnými zadními opěrkami Kaliny konče.
Když k tomu připočítáme nulovou reklamu, špatně dostupný servis a většinou podivný přístup prodejců - výsledek je zde. V kategorii 4x4 se Niva opravdu ještě drží - ale jen zásluhou toho, že si zachovala filozofii žigulíků, a modelová obměna není u těchto užitkových aut tak naléhavá, jako u osobních vozidel - vystačí si s drobnými modernizacemi. A také je vlastně stále nejlevnějším "teréňákem" na trhu.

Aci, mám jen vážnou obavu, jak Niva dopadne, až se do ní VAZ a Renault "opřou". Jeden model už VAZ vyrábí spolu tuším s GM. Asi se v Rusku prodává, ale jinak kde jsou ta auta vidět?

Rád bych zakončil nějakou optimistickou vizí, ale kde nic není, ani čert nebere. Když vidíme osud dlouhé řady VAZovských prototypů i plánovaného nástupce Priory - Siluet, co k tomu říct? Asi ladu u nás čeká osud auta pro podivínské excentriky, jimiž povětšinou také jsme.
mirozv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirozv »

MarťasBrno A videl si niečo podobné u nás? "Dálchčije" na teba ponaly vylezie aj z konzervy.
Toto je tiež dobrý úlet http://www.youtube.com/watch?v=JlA3zhQmJ3w
LADA je jediná automobilka, kde musíš ty presviedčať predajcu, že to auto naozaj chceš kúpiť.
LADA 21103 20.5.2010-17.8.2013
LADA 2112 6.9.2013-
LADA 21214 23.4.2016-

Obrázek

Obrázek
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

mirozv, ne, neviděl jsem reklamu na Ladu ani nepamatuju. Škoda.
Furt je problém s tím, jestli propagovat auto, které je skoro tak dobré, jako ty ostatní. Doprčic, kdyby aspoň ty opěrky hlav vzadu měli vyřešený a vejfuk neupad po dvou letech díky technologické chybě... Tak ať to sem hrnou.

Dělají si ostudu a podporují ty řeči, že na východ od košic je to padesát let pozadu.

Bohužel je to pravda.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

Obávám se, že celá tato diskuze CS AutoLadu vůbec nevzruší. Proč to píši. Na konci záruky mojí 2112 jsem napsal třístránkový dopis vedení CSAL o kterém zde již byla řeč. To bylo v dubnu 2007. Ocituji závěr dopisu na který se dodnes nikdo neobtěžoval písemně odpovědět.
Citace:
"Je škoda , že vůz , který jsem si koupil „do důchodu“ , poněvadž jsem bláhově předpokládal spolehlivost , výdrž a zejména láci provozu jeho předchůdce (Lada 2104), zatím zdaleka nesplňuje moje představy (mimo nižší spotřebu , robustní podvozek a velice „živý“ motor) . Tím spíše , že zájemci (a není jich málo) , kteří si vůz prohlédnou ... někteří začnou křivit úsměv , když vidí značku výrobce , někteří si nechají i otevřít „strojovnu“ a začnou se se zájmem vyptávat - mimochodem jde většinou o Vaše potencionální zákazníky - a já jim bohužel nemám co povzbudivého říci .
Se zájmem očekávám Vaši odpověď .
S pozdravem
Podpis"
Konec citátu
P.S. Přesto, kdyby se stal "zázrak" a diskuze se uskutečnila, měl bych zájem se jí zúčastnit.
plavec

Příspěvek od plavec »

Tyjo tak kdyby se zůčastnil PetrHC, tak to bych o návštěvě taky popřemýšlel.
mirozv píše:Toto je tiež dobrý úlet http://www.youtube.com/watch?v=JlA3zhQmJ3w
Tak to je ujetý :P :lol:
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

no tak jsem si to tu přečetl a trošku zareaguju. Problém není jen u dealerů ale i u výrobců. Mentalita rusů je prostě taková. Nějak nemaj chuť se snažit. tedy dokud to nějak jde tak to jde ale není důvod proč by to mělo jít líp.
Chcete aby CS autolada prodávala víc aut aby měla lepší servis a aby Lada měla reklamu. byl jsem 3x na jednání s CS autoladou tu na výstavišti. A tak jak to funguje u jiných výrobců automobilů že udělaj nový auto zaplatí reklamu a auta dodaj do salónů a čekají že se jim peníze za reklamu vývoj a výrobu vrátí prodejem tak tak to bohužel u Lady nefunguje..
p. Novosad mi sdělil že se o to nějak zajímali a bylo jim řečeno peníze na reklamu??? Prodejte víc aut a budet mít peníze na reklamu čili začarovaný kruh. Proto na jednu stranu jsem zklamán že i do Lady fůzoval Renault a že Lada už není samostatnou značkou. Na druhou stranu to bude mít i jednu výhodu ( snad) že když Renault koupil podíl v Ladě a Lada bude vyrábět třeba na příkaz Renaultu Low endové auta tak bude zájem i tyto auta prodávat. Aby i z vozidel s plachetnicí ve znaku něco měli. Čili snad se na ně stejně jako na Dacii objeví reklama třeba Renault začne šlapat po dealerech a servisech popřípadě třeba bude možno Ladu servisovat i v Renault servisu.Prototže to jsou a budou jejich peníze..
Bohužel změna to nebude za dve měsíce. Myslím že mentalita českého národa je na trochu lepším stupni než mentalita ruského národa a i tak si vezměte jak dlouho trvalo než se ve škodovce začalo dělat pořádný auto.. jak dlouho to trvalo než Škoda dosáhla kvality a to nakonec na takové úrovni, že se v německu prodává líp než woksvagen. protože (Š) je stejně kvalitní ale levnější než (W).Je to začarovaný kruh. I kdyby v CS autoladě chtěli prodat více aut jak je maj prodat když je výrobce není schopen ani dodat v kloudné době a v objednaném vybavení. Když půjdete do salonu škodovky a bude chtít nějaký auto tak Vám ho dodají do měsíce nejpozději popřípadě vám nabídnou alternativu k odebrání do dvou dnů z jiného autosalonu v ČR a nebo něco co mají skladem. Přijdete do CS autolady tam maj tři auta chtěl bych prioru v plné výbavě v šedé barvě atd.. termín dodání 4-5 měsíců.. to si snad děláte srandu.. no víte momentálně nejsou vyrobené.. atd... atd... tzn co vlastně chceme. Tím že budete plakat nebo nadávat v CS autoladě nic neřeší.
Když mi někdo řekne že auto mne bude stát x peněz a že ho tu budu mít do měsíce navíc servis v každé druhé vesnici... v pěkném dílenském zpracování a s výbavou jakou chci tak asi nebudu čekat na auto za stejný peníze s menší výbavou bez servisní sítě, atd atd...
Každý kdo je jen trochu při smyslech tak poděkuje a jde vedle..
Co mne prostě hlava neber je doba výroby aut v Ladě.. Facelift Kaliny na Grantu by v evropě zabral tak 1/4 roku od návrhu po výrobu prototypu a pak další půl roku a bylko by to na trhu. Kde je teď granta?? a proč se objevuje jen fotka sedanu? to Combi nebude? co Hatchback.. a tak by jsme se mohli ptát dál a dál...
Nejsem si jist jestli by návštěva CS autolady něco vyřešila.. Měla by smysl pro lidi kteří o Ladě ne jen dál uvažují ale opravdu si ji chtějí koupit.
Ale přijet tam si popovídat a zprudit je proč s Ladou nic nedělaj s tím že nakonec odjedem s vědomím hmm tak jsem se podíval z blízka jak Lada vypadá a jdu si koupit Fabii a u Cs lady to bude v duchu tak bylo tu 40 blbců co tu prudili se starejma krabicema a stejně si nikdo z nich nic nekoupí...asi moc nemá smysl.
Pro mne by návštěva měla smysl pouze v případě že by tam měli třeba i Grantu a podívat se porovnat si auta ( Kalina Priora Granta) výbava peníze atd..
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Super Radku.Úplně přesně jsi zformuloval to,co bylo potřeba.Já už k tomu nemám co dodat a plně s tebou souhlasím.Taková je prostě realita,bohužel.

Resultát by byl tento:
Patrac píše:Ale přijet tam si popovídat a zprudit je proč s Ladou nic nedělaj s tím že nakonec odjedem s vědomím hmm tak jsem se podíval z blízka jak Lada vypadá a jdu si koupit Fabii a u Cs lady to bude v duchu tak bylo tu 40 blbců co tu prudili se starejma krabicema a stejně si nikdo z nich nic nekoupí...asi moc nemá smysl.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“