jacek píše:Tedy, nechci se přít, ale bylo to v civilizaci, mezi silnicí a tratí. A minimálně okolo silnic by se určitě síct mělo. Že tomu tak není, a lidi si zvykli na binec kam oko dohlédne, včetně zanedbaných polí, to je věc jiná a smutná.

Je to holt bordel no....... a taky se vám zdá,. že vidíte věci, který jste předtím neviděli?
Můj děda, jednou řekl, někdy v roce 1991, že obec, ve které od narození žije, byla nejhezčí po válce (boje a škody pokud vím v naší oblasti téměř nebyly). Všichni měli radost, že je válka pryč a starali se jako diví, škarpy vysekaný, všechno opravený, uklizený.
Když k tomu uvážíme, že dnes díky otevřeným hranicím a konzumnímu způsobu života je nějaká tráva a náletem zarůstající louka naprosto nepodstatná, ba až zavšivená - obtěžující věc, tak se na všechno ještě více kašle, protože lepší koukat na novou LCD televizi, než vzít kosu, protáhnout záda a jít sekat. (prej kosu

)
Podle mého názoru, jsme my češi DOBYTEK! (já se snažím nebýt dobytkem, ale čechem jsem).
Kolem kusu mé zahrady vede frekventovanější chodník, pak je silnice. Co já neustále uklízím za věci! (zbytky od dálniční známky, papíry od svačin, opakovaně se jednu dobu objevovala 0,5 litrová lahev od Mirindy na tom stejném místě zahrady, krabičky od cigaret, flaška od vína i s vínem...) Co se jako honí hlavou těm PRASATŮM, kteří jdou kolem cizí zahrady a prostě tam hodí odpadek?
Nebo co se honí hlavou těm, kteří dají ke stromu nejbližšímu řece starý vysavač a monitor od PC, aby to odnesla první větší voda? Kdo tohle udělá?
Kdo hodí baterku z auta do kontejneru na papír?
Kdo nechá u kontejnerů na plasty kyblíky od primalexu i s primalexem a kovovými držadly? To to nejde vylejt naředěné do odpadu?
DOBYTEK, PRASATA. Tak koukejte, abyste byli jiní.
Bílý LADA a okřídlená spol.