Automatický sytič - charakteristika
Moderátor: Moderátoři
- MartasBrno
Automatický sytič - charakteristika
Ne, že bych neměl co dělat - právě naopak. Ale položím drobnou otázku:
Jak má vypadat charakteristika automatickémo sytiče? Jak přesně ovládat sytič podle nějakého objektivního ukazatele a vyloučit obsluhu?
Máte někdo literaturu, nebo gráfek, nebo něco podobného, podle čeho jde zrekonstruovat automatický systém? Teplotu měřit umím, servo udělat taky umím, chytristiku mezi tím taky udělat umím. Dokonce vím i to, co ta chytristik amá dělat. Ale nevím jak! Od jaké teploty po jakou teplotu a po jaké křivce má regulátor pochodovat?
Uvažuju tento systém na seriová karbecový motor. Bude se tento systém muset chovat jinak na upraveném motoru s vestavěným předehřevem směsi (ježkem) jeko mají íčka?
Nezajímá mne, že auta s automatikou byla někomu proti srsti, že to někomu žralo a někomu ne, že to někomu drásalo nervy protože to neuměl vypnout - na to peču.
Sám ze sebe možná udělám blbce, ale vím, že použití sytiče ručně není 100%ní a ikdyž ho řekl bych dobře ovládám, tak polovička to umět nemusí! (Samo přeučení ze škodovky na žigula musí být mazec. Všechno je najednou jinak.) To je pak utrpení. Časem chci traumatům tohoto typu zatnout tipec.
Jak má vypadat charakteristika automatickémo sytiče? Jak přesně ovládat sytič podle nějakého objektivního ukazatele a vyloučit obsluhu?
Máte někdo literaturu, nebo gráfek, nebo něco podobného, podle čeho jde zrekonstruovat automatický systém? Teplotu měřit umím, servo udělat taky umím, chytristiku mezi tím taky udělat umím. Dokonce vím i to, co ta chytristik amá dělat. Ale nevím jak! Od jaké teploty po jakou teplotu a po jaké křivce má regulátor pochodovat?
Uvažuju tento systém na seriová karbecový motor. Bude se tento systém muset chovat jinak na upraveném motoru s vestavěným předehřevem směsi (ježkem) jeko mají íčka?
Nezajímá mne, že auta s automatikou byla někomu proti srsti, že to někomu žralo a někomu ne, že to někomu drásalo nervy protože to neuměl vypnout - na to peču.
Sám ze sebe možná udělám blbce, ale vím, že použití sytiče ručně není 100%ní a ikdyž ho řekl bych dobře ovládám, tak polovička to umět nemusí! (Samo přeučení ze škodovky na žigula musí být mazec. Všechno je najednou jinak.) To je pak utrpení. Časem chci traumatům tohoto typu zatnout tipec.
- MartasBrno
To byl systém naprdlačku, spotřeba o litr vyšší než s ručním, taky se na něj pak přešlo. V nějaký knížce byl podrobnej popis funkce automatickýho sytiče na favoritu. Tuším že to mělo dva stupně zapnutí sytiče a pak dva stupně kdy už se sytiš vypnul, ale byl zvýšenej volnoběh, než se to pořádně zahřálo.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
- MartasBrno
Prostudoval jsem popis co byl k AXTECU a nic jsem z toho nevykoumal. Teda nic, co bych mohl použít. Škoda že je tolik bájných jednorožců - vím, že tu někdo měl v autě ten voskovej nebo jakej automat, auto zřejmě dovezené od západních sousedů - a ta sviňka prostě jenom podle teploty vody posunovala táhlem napojeným na klapku - místo struny z kabiny. Taková přímá náhrada by byla krásná.
http://www.scootland.cz/zbozi/baotian-a ... 13-kapsle/
http://www.scootland.cz/zbozi/baotian-a ... 13-kapsle/
- MartasBrno
Asi před necelým rokem jsem na Koněvce sháněl něco na Ozona. Přinesl ze skladu pár karburátorů a jeden mi přišel stejný jako Ozon, ale měl na sobě právě takovou kapsly, kterou jsem viděl na jedný ilustraci z knížky, co je v knihovně tady na Ladaklubu a podle popisu by to měl být automatický sytič.
Zkus tam zavolat, třeba se to dá koupit i když co mi tehdá říkal, tak náhradní díly na karb. už u nich prý člověk nesežene. Jedině celý karb.
Zkus tam zavolat, třeba se to dá koupit i když co mi tehdá říkal, tak náhradní díly na karb. už u nich prý člověk nesežene. Jedině celý karb.
- MartasBrno
- MartasBrno
- MartasBrno