No a to jsme měli v plánu jet autobusem v 16.00 hod. , nejpozději v 17.00 hod. Já jsem byl rád, že jsem stihl poslední ve 22.13 a to jsem tedy pelášil.
Jak dopadl on to netuším, neb když jsem já po dvacátédruhé hodině chvatně opouštěl zařízení, on tam ještě v poklidu pocucával půlku piva a tvářil se, že má spoustu času.
A to mne ještě na závěr nutil do takových zvěrstev jako zelená apod. což jsem striktně odmítal.
Ovšem tedy zaneřádili jsme jim to tam slušně. Po tom co kolega "otevíral" ono mlíčko, pod námi musel pan číšník i vytřít
Ke konci ho nenapadlo nic lepšího, než zapálit čajovou svíčku, co tam mají ve svícnech na stolech. Povídal, že je třeba na večer trochu romantiky, neb ho patrně zachvacoval pocit méněcennosti, protože všichni ostatní ji měli zapálenou.
Nu... nápad to byl tedy skutečně hloupý, neb si tou svíčkou tak "šikovně" zapaloval cigarety, že jsem čekal kdy si zapálí vousy.
Prostě hrůza. Ta ostuda...... hlavně s tím mlíčkem..... podávají ho nalité v takových porcelánových pididžbánečcích. A on , již ve velice pokročilém stádiu alkoholizace, si myslel, že je to ten běžný plastový kalíšek. Šmátral tedy po tom nalévacím zobáčku, v domění že je to onen plastový výstupek potřebný k otevření kalíšku.
A jak tak za něj divoce škubl, vytrhl si to z ruky a všude to rozlil.
Po této příhodičce nás číšník pří každém dalším doneseném pivu upozorňoval, že je to pivo již otevřené ....... no ostuda.