2103 - Jahůdka - lahůdka
Moderátor: Moderátoři
Já jsem se těšil, že uvidím fotku jasně červené jahody na bílém snížku a ono nic . Jsem zklamaný.
►Stodolní II◄
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008
-
- Kontaktovat uživatele:
keď som zbadal prvý krát tu novú batérku už som chcel z fleku povedať, že je to zachovala stará batérka akú sme mali kedysy v žiguláku a akú som nedávno vyhodil do zberných rurovín na to určených.
Minule mi povedala jedna milá pani,
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
Maťo mne sa zdá že ty si ani, ani, ani.
Musíš vedieť kde máš miesto, musíš niekam
patriť,
nemôžeš sa takto motať a tárať dve na tri.
- MartasBrno
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Parada, ja som mal smolovu baterku naposledy niekedy tak pred 25timi rokmi. A to som ju kupil ako nahradny diel na nejaky polnohospodarsky stroj v Agrotechne. Ked som ju daval nabit, chlap v nabijarni mi vtedy nechcel uverit, ze je to nova baterka a nie nejaky leziak zo skladu. Strasne sa krutil, ked mi mal orazit zarucny list. Pre tych neskor narodenych: volakedy sa baterky predavali suche a bolo troba do nich naliat elektrolyt a spravne ich nabit (naformatovat) a dostat razitko do zarucneho listu od autorizovaneho servisu aby platila zaruka
Roman
- MartasBrno
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Takže baterie je s velkou pravděpodobností odtud: http://www.akushop.cz/autobaterie/pro-veterany/
Taky o ní uvažuji, ale trochu mne brzdí vzpomínky na to, jak tyto akumulátory byly nahoře celé oblemcané od elektrolytu a jak vypadala základna pro AKU - celá orezlá. Cena pro LADU je cca 2500kč.
Když 1000Kč ušetřím, mám baterku na kterou si můžu bez obav třeba sednout a to i bez kalhot
No musím se do jara nějak rozhoupat, v Bílém mi baterka odešla začátkem září.
Taky o ní uvažuji, ale trochu mne brzdí vzpomínky na to, jak tyto akumulátory byly nahoře celé oblemcané od elektrolytu a jak vypadala základna pro AKU - celá orezlá. Cena pro LADU je cca 2500kč.
Když 1000Kč ušetřím, mám baterku na kterou si můžu bez obav třeba sednout a to i bez kalhot
No musím se do jara nějak rozhoupat, v Bílém mi baterka odešla začátkem září.
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
No, podle toho popisu mi to přišlo jako něco extra na zakázku a to bych nečekal eště levnější, než běžný baterky...
Nicméně jsou věci, který jsou prostě tradičně daný a to, že už to třeba ani neplatí, neznamená, že bych to bral po novu. Proto prostě beru to, že baterka může bejt od elektrolytu, třeba jako to, že ve stanici nelzeTeepee píše:mám baterku na kterou si můžu bez obav třeba sednout a to i bez kalhot
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
- Michal Pokorný
Nechtěl bych slovíčkařit, ale kde dnes potkáš stanici, vždyť je to jen samá zastávka. Tam klidně můžešLaďuša píše: třeba jako to, že ve stanici nelze
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
- ger007
- Kontaktovat uživatele:
ved ta jahoda sa rozpada
Be better, not second best
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
if not better, be different
LADA !
1x2104X 16V, 1x 21044, 2 x 1111, 1xB210, 1xJawa550, 1x Toyota Avensis T25
детские игрушки
- Laďuša
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, měnit po 20000km prase se mi zdá dost brzo A nebo to je přetočený?
Téda, ze mě jde závist, až to bolí
Téda, ze mě jde závist, až to bolí
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás
Že jsem nedržel hubu. Teď se provalilo, že auto má dvakrát přetočený tachometr a úplně se rozpadá.
Panáček trošku pozapoměl na věk 35-ti let.
Případné relativně vyšší opotřebení zadních brzd může být způsobeno kombinací několika faktorů: První faktor je, že téměř vždy brzdím jen lehce, takže omezovač neomezuje a zadní brzdy brzdí maximálním účinkem. Druhým faktorem je správná činnost samostavů - mezi bubnem a paknama nevzniká nadbytečně velká mezera. A třetím faktorem je materiál originálního obložení, který může být třeba malinko měkčí.
Baterku jsem objednával skutečně u pana Geryka. Ani jsem netušil, že má nějaké takové webovky. Všechno jsem s ním domlouval pouze po telefonu a objednávku posílal faxem. Cena byla vyšší, než je na uvedeném odkazu. Rozdíl vznikl asi použitím jiných "armádních" střev a dalšími individualizacemi.
Panáček trošku pozapoměl na věk 35-ti let.
To je asi jen optický klam fotky. Masa je na paknách ještě dost. Viz detail:Koko Loko píše:Pěkná a čistá práce, nádhera. Jen bych si rejpl, nejsou ty pakny už nějak moc sjeté?
Případné relativně vyšší opotřebení zadních brzd může být způsobeno kombinací několika faktorů: První faktor je, že téměř vždy brzdím jen lehce, takže omezovač neomezuje a zadní brzdy brzdí maximálním účinkem. Druhým faktorem je správná činnost samostavů - mezi bubnem a paknama nevzniká nadbytečně velká mezera. A třetím faktorem je materiál originálního obložení, který může být třeba malinko měkčí.
Baterku jsem objednával skutečně u pana Geryka. Ani jsem netušil, že má nějaké takové webovky. Všechno jsem s ním domlouval pouze po telefonu a objednávku posílal faxem. Cena byla vyšší, než je na uvedeném odkazu. Rozdíl vznikl asi použitím jiných "armádních" střev a dalšími individualizacemi.
V tomto směru si baterie zachovává veškeré tradice, neboť materiály i provedení zcela odpovídají době. Je tedy nutné počítat s tím, že se nejedná o hermeticky uzavřenou baterii. Vrchlíky rozhodně těsné nejsou!! To už jsem vyzkoušel. Taky je trošku "složitější" udržovat "správnou" výšku hladiny elektrolytu. Díky netěsné baterii se elektrolyt odpařuje a je tedy nutné hladinu, tak jako před lety, často kontrolovat a dolévat. V baterii ani nejsou dnes obvyklé pomocné měrky. Navíc je v baterii tma a není nic vidět, takže to chce při dolévání používat externí měrku. I při lehkém překročení optimální hladiny pak opravdu může baterie "blemcat". Tato baterie prostě historicky nejenom vypadá, ale i taková téměř je a proto je při jejím používání nutné dodržování všech, dnes již dávno zapomenutých, postupů.Teepee píše:trochu mne brzdí vzpomínky na to, jak tyto akumulátory byly nahoře celé oblemcané od elektrolytu
Prosímtě, Ty žádnou baterku kupovat nemusíš. Stejně s tím vůbec nejezdíš. Můžeš klidně prodat i kola a nic se nestane.Teepee píše:No musím se do jara nějak rozhoupat, v Bílém mi baterka odešla začátkem září.
Tak na takovou fotku si budeš muset ještě pár desítek let počkat.Ivo píše:Já jsem se těšil, že uvidím fotku jasně červené jahody na bílém snížku a ono nic . Jsem zklamaný.
Mám ještě jednu asfaltovou novou a suchou baterii ze syslích zásob z roku 82, už jsem se rozhodoval několikrát ji nalít a nabít, ale vždy váhám, jestli ji není škoda.Roman píše:Parada, ja som mal smolovu baterku naposledy niekedy tak pred 25timi rokmi. A to som ju kupil ako nahradny diel na nejaky polnohospodarsky stroj v Agrotechne. Ked som ju daval nabit, chlap v nabijarni mi vtedy nechcel uverit, ze je to nova baterka a nie nejaky leziak zo skladu. Strasne sa krutil, ked mi mal orazit zarucny list. Pre tych neskor narodenych: volakedy sa baterky predavali suche a bolo troba do nich naliat elektrolyt a spravne ich nabit (naformatovat) a dostat razitko do zarucneho listu od autorizovaneho servisu aby platila zaruka
- MartasBrno
- Křečík Barbuška
Tak to klobou dolů, tomu se říká veteránismus. Bravo Mistře, bravo! Ono to hned pod tou kapotou vypadá lépe než kdyby se tam naparovala nějaká pochybná Varta silver dynamic.Hurikán píše:V tomto směru si baterie zachovává veškeré tradice ... dnes již dávno zapomenutých, postupů.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107