vrzání, křupání, cvakání a jiné neurčité zvuky v Nivě
Moderátor: Moderátoři
to ze "krupou" neznamena ze su zle, mozno je v nich iba spatna alebo ziadna vazelina. Hlavne po zdvihnuti sa mi uz vela krat stalo ze zacali lupat homoklby, vacsinou stacilo premazat molybdenovou vazelinou(a premazanim myslim tak 200g vazeliny do kazdeho klbu)
21043(reinkarnacia), 2105 1.3k(svagrov), 2110 1.5 16V, Niva(rozobrata), Chevy Niva 1.7i, Priora1,8+, BMW e36 328iA, Fiat Tempra 2.0i.e, 4x4
kúpil som Nivu, pomôžte s trasením :(
čítal som tu nejaké články, že treba vystrediť prídavnú prevodovku, ale nemyslím si že to je môj prípad, keď sa rozbieham na jednotke hrozne trasie autom ke´d je v zábere a zrýchľujem, dám dvojku to isté, trojka čosi lepšie a štvorka ide bez trasenia, vravím o iba zadnom náhone a bez redukcie, prosím pomôžte čo treba urobiť, okrem toho sa aj páky radenia trasú. ĎAKUJEM VÁM
to že má stály pohon to som nevedel, zistil som to dnes keď som tú páku čo je najbližšie ku motoru skúšal, aký je rozdiel medzi jednou polohou a druhou, ale nezistil som rozdiel, vieš mi prosím ťa vysvetliť, ktorá páka je načo? tá najdlhšia je jasné, tá viac vzadu má tri polohy, jedna je normal, druhá neutrál a tretia redukcia, a tá najbližiše k motoru som myslel že pripája predok tak ako to je? dokážem si vystrediť tú prevodovku aj sám? ďakujem ti
- miro263
- Kontaktovat uživatele:
redghost , Velka paka je na prehadzovanie prevodovych stupnov, mala paka pri tvojej pravej nohe je uzavierka medzinapravoveho diffu a ta troska vzdadu je redukcia
Co sa tyka tvojho problemu, tak urcite by som skontroloval tu gumenu HARDY SPOJKU (hladaj ju pod autom na kardane)
A pouvazoval by som o 3tom bode uchytenia pridavnej prevodovky
Co sa tyka tvojho problemu, tak urcite by som skontroloval tu gumenu HARDY SPOJKU (hladaj ju pod autom na kardane)
A pouvazoval by som o 3tom bode uchytenia pridavnej prevodovky
BA3 2121
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
už viem čo je načo :D skúsim pozrieť tú hardy spojku predpokladam že keby bola zlá tak je rozmrvená alebo roztrhnutá mám pravdu? potom skúsim skontrolovať vyváženie prevodovky prídavnej pomocou tých drôtov http://www.youtube.com/watch?v=NgcNpPXetOs&NR=1znovu
potom napíšem že čo ďalej ... ďakuujem
potom napíšem že čo ďalej ... ďakuujem
Re: hucanie
Ahojte, mám ten istý problém, no nenašiel som radu na odstránenie závady.dusan1488 píše:Zdravim vsetkych Nivakov,chcem sa opytat co to moze byt ked pri jazde zo zaradenou rychlostou pustim plynovy pedal zacne to poriadne hucat,ked znova pridam plyn prestane to poradte mi prosim
Ďakujem
Lada Niva 4x4, r.v: 2011
Chraplavý zvuk-proč?
Lada měla většinou takový trochu chraplavý zvuk.Moje NIVA je chraplavá až moc,bych řekl. Výfuk je tam ten,co tam být má. Střední díl s jedním tlumičem a zadní tlumič. Zdá se mi, jako by to bránilo odchodu spalin tak,že se to trochu dusí a nechce to jít do vysokých otáček.Proč to tak rezonuje?Můžou být poškozené přepážky?Nejraději bych tam vyrobil výfuk o něco většího průměru. Co na to konsilium?
Re: vrzání, křupání, cvakání a jiné neurčité zvuky
Zkontroloval bych kat, ten se "rád" rozsype a ucpává...
Lada Niva, r.v. 2000, 1.7 SPi, aktuálně v přestavbě