Cooperova 21044, 2105 a fotky ;-)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Cooper

Příspěvek od Cooper »

Zdravíčko....

Konečně jsem si "spravil" klepající výfuk o panhardku, respektive aspoň při nenaloženém autě to už nebouchá. Sunadl jsem komplet výfuk, první jen tlumič a pak i druhý díl. Zkoušel jsem se projet bez zadního tlumiče a byl jsem pěkně překvapený o kolik narost výkon. Auto jelo jak splašené. Nakonec jsem sundal i druhý díl, ale to už rozdíl moc poznat nebyl. Jen to parádně při ubrání plynu střílelo do výfuku. Při plném plynu hluk přímo neuvěřitelný :-) Při poslední projížďce jsem si všiml že na voltmetru je poněkud divné napětí. Ručička ukazovala svisle. Změřil jsem napětí na baterce 11,5 při nastartovaném. Šáhnu na zadní stěnu alternátoru a hle....regulátor "visí" na jednom šroubku. Ke vzteku nešlo regulátor zamontovat zpátky bez demontáže altíku z auta, ale šlo to vcelku dobře. Takže jedna závada odstraněna dřív, než stihla napáchat škody vybitou baterkou ;-) Ten dej jsem stihl vyměnit ještě termostat. Ten můj byl pořád pootevřený a auto se dlouho zahřívalo. Za termostat děkuju Pátračovi ;-)

Jooooo a konečně mám v autě svůj startér s Ivošovou cívkou, tou krátkou...taktéž děkuji ;-)
Lada 21044i r.v. 1997 "Láďa"
Lada 2105 r.v. 1984 "Ivan"

http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_3751.gif

http://www.flickr.com/photos/minicoopercz/

Akce roku: Ke každému vozu Lada, svářečka MIG/MAG Zdarma!!!!

Tři Sestry Lada Gang
JmJ

Příspěvek od JmJ »

Divne. vetsinou pri ztrate tesnosti pred poslednim dilem je vykon horsi. Je otazkou, co u tebe delat to, ze mas prvni dily vyfuku z karburatorovych motoru, tedy uzsi rouru.
VAZ 2104 1.3 1989
Cooper

Příspěvek od Cooper »

JmJ píše:Divne. vetsinou pri ztrate tesnosti pred poslednim dilem je vykon horsi. Je otazkou, co u tebe delat to, ze mas prvni dily vyfuku z karburatorovych motoru, tedy uzsi rouru.
Říkám, jelo to jak blázen. Zůstal tam jen vlastně ten malý tlumič. Úplně jiné auto. Otázky co by to udělalo se spotřebou. První díl mám sice užší, ale taky jsem dal pryč KAT, který určitě taky kladl odpor, takže to možná vyjde úplně na stejno ;-)

Tři Sestry Lada Gang
Cooper

Příspěvek od Cooper »

Koukám, že moje téma je někde dole. Je jasné že by to bylo moc zvláštní, kdyby se něco nestalo.

Prozatím jsem o víkendu bojoval s nesvítícím světlem a palubkou. Chyba byla v pojístce a v konektoru zadního světla.

Další věc, která mě náramně těší je, že v sobotu jsem našel u spolujezce na podlaze asi centrimetrovou kaluž fridexu. Odkud to teče můžu jen hádat, ale vsadím boty že to je ten zpropadený ventil topení. Snad jeho výměna pomůže.....

Tři Sestry Lada Gang
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Cooper píše:u spolujezce na podlaze asi centrimetrovou kaluž fridexu
NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

To je ideální na zimu, problémy se svícením, s chlazením...
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

na 10 kohout topení stačí sáhnout a hned budeš vědět co a jak. jinak výměnu nezávidím je tam z pr. přístup
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
dvk

Příspěvek od dvk »

... no a vzpomínáš Coopere, jak jsem ti včera nad tím světlem říkal "to já mám na zimu všecko připravené a do jara na nic nešáhnu" ? : ) Dneska ráno zas nechtěl spínat startér a cestou do práce se mi ukroutil náhon tachometru : )
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
JmJ

Příspěvek od JmJ »

dvk píše:cestou do práce se mi ukroutil náhon tachometru : )
nesmis do te prace tak pospichat :P
VAZ 2104 1.3 1989
Petr HC

Příspěvek od Petr HC »

dvk píše: ... cestou do práce se mi ukroutil náhon tachometru : )
Nestačí ho promazávat ,musiš promazat ložisko v tachometru. U těchto vozů se rádo zadírá. Tacho ven, obrátit závitem náhonu nahoru , nakapat řídký olej a v této poloze chvíli "protočit".
U mojí 2104 jsem to zachytil při prvém "zatikání" tachometru a náhon to "přežil".
dvk

Příspěvek od dvk »

Petr HC píše:Nestačí ho promazávat ,musiš promazat ložisko v tachometru. U těchto vozů se rádo zadírá. Tacho ven, obrátit závitem náhonu nahoru , nakapat řídký olej a v této poloze chvíli "protočit".
U mojí 2104 jsem to zachytil při prvém "zatikání" tachometru a náhon to "přežil".
Ano, měsíc zpátky mi začlo tacho také chvílema tikat, po týdnu tikání zmizelo a přestal jsem to řešit ... no příště budu chytřejší. Každoápdně děkuj za dobrou radu, takhle bych mohl za dva měsíce měnit náhon znovu :idea:
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

dvk píše:
Petr HC píše:Nestačí ho promazávat ,musiš promazat ložisko v tachometru. U těchto vozů se rádo zadírá. Tacho ven, obrátit závitem náhonu nahoru , nakapat řídký olej a v této poloze chvíli "protočit".
Ano, měsíc zpátky mi začlo tacho také chvílema tikat, po týdnu tikání zmizelo a přestal jsem to řešit ... no příště budu chytřejší. Každoápdně děkuj za dobrou radu, takhle bych mohl za dva měsíce měnit náhon znovu :idea:
Pánové, děkuji za radu. Ne že bych o promazání tachometru nevěděl, ale to tikání jsem si neuměl vyložit. Mimochodem, aby vám to nebylo líto - nejdou mi stěrače v poloze cyklovač. Teda jdou, ale připomíná to výherní automat. Trrrrtr cvak cvak trrrrttt a pak to teprve milostivě setře. Výměna relátka pomohla málo, asi budou zabordelený kontakty v motorku.
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

MartasBrno píše:
dvk píše:
Pánové, děkuji za radu. Ne že bych o promazání tachometru nevěděl, ale to tikání jsem si neuměl vyložit. Mimochodem, aby vám to nebylo líto - nejdou mi stěrače v poloze cyklovač. Teda jdou, ale připomíná to výherní automat. Trrrrtr cvak cvak trrrrttt a pak to teprve milostivě setře. Výměna relátka pomohla málo, asi budou zabordelený kontakty v motorku.
vyměnit za paměťový.
Little Red Riding Hood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Red Riding Hood »

Cooper, kdyby jsi potřeboval mam doma novej kohout topení ze starejch zásob..

zrovna předevčirem sem se viděl s bratrem od iva.. škoda mohl sem mu ho pro tebe poslat..
Cooper

Příspěvek od Cooper »

Little Red Riding Hood píše:zrovna předevčirem sem se viděl s bratrem od iva.. škoda mohl sem mu ho pro tebe poslat..
No to je škoda :-( Já teď budu mít týden dovolenou, tak to chcu mít spravené. Zítra jedu za Vilémem, snad bude kohout v obchodě mít....

Tři Sestry Lada Gang
Patrac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patrac »

Cooper píše:
Little Red Riding Hood píše:zrovna předevčirem sem se viděl s bratrem od iva.. škoda mohl sem mu ho pro tebe poslat..
No to je škoda :-( Já teď budu mít týden dovolenou, tak to chcu mít spravené. Zítra jedu za Vilémem, snad bude kohout v obchodě mít....
mám novej z novejch zásob :) od Coryho z UA je to už nový typ
Odpovědět

Zpět na „Diskuse k modelové řadě“