dmatej píše:nikde není řečeno, že nesmíš, jsa předjížděn, zrychlovat. Nesmíš bránit v předjetí
Davide,to se skoro rovná.Když pojedeš ve Ferrari a já dvanáctkou žigulem a budu tě chtít předjet,tak v podstatě jakékoliv zrychlení a to i malé,je pro mě bráno jako bránění v předjíždění a je vcelku jedno,jestli proti jede auto nebo ne.
Veverka píše:Toyotista taky přece nemůže předjíždět za každou cenu když to zrovna nejde
Bereme tu konkrétní případ a tam předjíždět evidentně šlo,rovina jak u Kolína a proti nikdo.
zelvotron píše:Ale ta Toyota oproti Samaře ani moc nejede co?
to mě taky napadlo
EAST RUNNER БРИГАДА. ŠKODA Octavia II 1,9 TDi Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500ČZ 175/477ČZ 250/485ČZ 175/487
zelvotron píše:Ale ta Toyota oproti Samaře ani moc nejede co?
to mě taky napadlo
Tak Tojota už asi věděla, do čeho jde, tak nemohla přišlápnout plyn a honem rychle předject, páč to by Samča ani nestihla zareagovat a tudíž by tam nebyl ten důvod pro trest
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever ►Stodolní II◄ Estonian-czech crazy night Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno Tři sestry <|||> Ladagang °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
dmatej, ne, je to přesně tak, jak Radek píše, ty, když jsi předjížděn, nesmíš za žádných okolností bránit předjetí ani malým zrychlením. Jak jsi viděl v tomhle případě, tak ta Toyota nezrychlovala o moc rychleji, než samara a když ten jantar v samaře dupnul na plyn, tak tim jasně bránil předjíždění. Třeba se na něj potom lepil, jak vosa na lízátko, tak mu cvrnknul o brzdu a rozsvítil brzdovky, samarista to psychicky neunesl a strhnul volant.
To bych neřek, ta toyota ho na férofku natvrdo vybrzdila (stejně jako samarista na to toyotě natvrdo šlápnul), nejdřív ťukl do pedálu aby rozsvítil brzdovky a zpomaloval jen trochu a pak to teprve zadupnul, aby řidič za nim nebyl hned varovanej rozsvícením brzdovek a rychlým zpomalením najednou. Je vidět, že moc dobře věděl co dělá a jak to má udělat.
starý známý trik na zdržující šoféry, kteří brání předjetí, tentokrát samarista prohrál, ale mohl také nabořit předjíždějící auto, těžko by pak předjíždějící vysvětloval, proč musel náhle zabrzdit a ohrozil samaristu.
Jednoznačně nesprávné předjíždění a pomsta je přeci nezákonná. V praxi by to však asi vyšlo jinak, samarista zřejmě bude i méně movitější, tedy bude mít i méně pravdy.
vintera, a jak bys chtěl předjíždět, když tohle bylo nesprávně? Rovina, placka, v protisměru nic, začneš předjíždět, pán v předjížděné popelnici nechce dát svojí kůži tak lacino, tak ti šlápne na plyn, značně prodlouží dobu tvého, jinak bezpečného, předjetí, v protisměru se začne blížit auto a ohrozí tím tebe, popřípadě i posádku tvého vozu? Podle mě mu to neměl udělat tak drsně, ale na druhou stranu si to samarista zasloužil. Někdo mě ohrozí a potom mu to v klidu projde?
Aniž bych někoho obhajoval ... přijde vám pokus někoho zabít jako adekvátní reakce na závodění a zrychlování při předjíždění ? Přesně tak to klidně mohlo dopadnout (možná dopadlo, kam se samara dokutálela není na videu vidět). Nevím, pokud chci někoho předjet a on začne zrychlovat, pomyslím si něco o pánském přirození, zařadím se zpět a dám si odstup. Nemusím riskovat svoje a cizí zdraví jen abych někomu dal naprdel.
A hlavně, video je z Ruska, těžko hloubat co a jak když tam platí asi dost jiné pravidla na silnicích. I to že kameraman nezastavil o něčem svědčí.
bránění v předjíždění je přestupkové jednání, které neschvaluji, sám jsem se s tím i setkal, ale předjet, zabrzdit a ohrozit životy nevinných je zcela něco jiného, k takovému jednání bych se nesnížil. Na videu je zřejmá povaha řidičů, ale to neznamená, že k obraně svého ega použiju takovouto metodu kolektivního trestu.
Bral bych, kdyby samaristu někde u pumpy potkal a dali si po držce.
Nedávno běhalo po netu a v televizi video z naší dálnice se stejnou tématikou, kdy auto úmyslně vytlačilo jiné s dálnice. Tehdy tento čin všichni odsuzovali, třeba mu předcházelo totéž.
nesprávným předjížděním jsem měl na mysli právě šlápnutí na brzdy po předjetí, nikoli chování samaristy. Jstliže mi situace bezpečné předjetí nedovoluje (ať je důvod jakýkoli), nesmím předjíždět a ohrožovat sebe i své okolí. Šofér zjevně neunesl vztek z jednání samaristya pod náporem emocí i jednal a mohl náraz ze zadu zaplatit životem nejen sám.
Po silnici jezdím dlouho, podobných samaristů asi každý zažije dost, ale řešit tímhle způsobem takovéhle chování a riskovat mnohem víc, naprosto odmítám. Každý, kdo jezdí musí zachovat především chladnou hlavu a nepoddávat se emocím, ať mě nasral samarista sebevíc.
Je to stejné jako v jiné oblasti života, nemohu nikdy vzít takovýmhle způsobem právo do svých rukou a být soudcem a vykonavatelem trestu, pravděpodobně i na dalších zcela nevinných. Přesně z těhle důvodů se chování nejen na silnicích zhoršuje.