Odtažený orgánem nebylo, to jsem zjišťoval, auto vypadalo velice dobře a mělo ještě rok technickou..Teepee píše:A nemohlo skončit na nějakém tom odtahovém shromaždišti? Třeba někdo z MÚ usoudil, že jde již o nepotřebný autovrak... I když, tomu by měla předcházet výzva, možná dopisem, ale určitě to bývá vidět na obecních vývěskách - Výzva k odstranění autovraku.Ubi.Que píše:Myslím si, že to byli profíci. Auto mělo rozhašený karburátor a studené jelo hrozně, pro někoho jen tak na projetí nemožné s tím odjet bez znalosti stavu.. takže o to horší, už je na díly nebo na cestě na východ
Vintera: proti ležérnosti příslušého správního úřadu se nedá bránit u jemu nadřízeného úřadu?
Ukradený VAZ 2106 v Praze Strašnicích
Moderátor: Moderátoři
je mi z toho špatně, v kufru veškerý moje nářadí, boty, nová povinná výbava..Freedom píše:tak to je mazec další lada v trapu tohle už neni normální, já snad budu nechávat v autě psa, fakt s tebou soucítím a držim palce aby se našel a nejlíp neponičen max s jen vytrhanými kabely u spínačky a strhlim volantem, každej tomu říká že tyhle auta jsou šrot tak proč se kradou víc jak BMW?? nechápu
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Z této sorty lze doporučit ještě tygra, krokodýla, chřestýše.Freedom píše:... já snad budu nechávat v autě psa...
Já snad i na tý chalupě začnu auto zamykat ... kolikrát já už v létě nechal v zapalování klíče

21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
-
- Kontaktovat uživatele:
jestli ono nebude snazsi ukrast zigulika nez brambora...i co se tyce pripadne legalizaceFreedom píše:každej tomu říká že tyhle auta jsou šrot tak proč se kradou víc jak BMW?? nechápu

Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
1) V Británii se údajně kradou auta za bílého dne tak, že přijede odtahovka a auto naloží - a odjede neznámo kam. Kamarádovi takhle nakládali pažouta a když je uviděl z okna, žvanili prý něco o silniční dani a když řekl, že jí platil, než seběhl dolů byli pryč.Ubi.Que píše:Myslím si, že to byli profíci. Auto mělo rozhašený karburátor a studené jelo hrozně, pro někoho jen tak na projetí nemožné s tím odjet bez znalosti stavu.. takže o to horší, už je na díly nebo na cestě na východMacGyver píše:Ty bydlíš na Zahradním městě? Tam jsem přebýval pár týdnů mého pražákování jediná pražská čtvrť kterou trochu znam.
Jinak by mě zajímalo, jestli to uradli ukrajinci, nebo se chtěl někdo jen tak projet. Snad se najde ale obávám se, že v ČR je to dost nepravděpodobné, držím palce.
2) Laďce ukradli baterku. Koupil jsem novou asi za 2 tisíce a alarm (s centrálem) asi za 1200. Už jen ta blikající dioda odrazuje, občas není špatné i úmyslně alarm spustit. Od té doby se nic nestalo - ono totiž nejde o to, že by alarm jakkoliv zabránil krádeži přímo - ale když něco dělá kravál, lidi se kouknou. A když se kouknou, mají tendenci si to zapamatovat. A když se tohle stane zlodějovi víckrát, je odepsanej, nedej bože, aby si ho někdo natočil na kameru a dal to třeba televizi.
Prostě žádnej zloděj nebude riskovat kvůli autu za pár šupů problémy. A nechráněných aut je mraky

3) Auta s alarmem od výroby jsou na tom hůř - protože odpojení alarmu se dá nacvičit, dá se najít dokumentace, je jasné jak to bude udělané a co s tím. Zloděj pak přijde, během minuty udělá co je třeba a odjede.
U alarmu, který si zapojíte sami, zloděj nikdy s jistotou nemůže vědět, "co urvat" aby vůbec odjel.
Naposledy upravil(a) dmatej dne sob říj 09, 2010 13:48, celkem upraveno 1 x.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Dneska asi není problém legalizovat cokoliv, když je člověk patřičně drzej. Čísla vyráží kdejakej vohnout a kdejakej smrad ví, kde a jak co má dělat. Krade se všechno, fet holt něco stojí.Drobek81 píše:jestli ono nebude snazsi ukrast zigulika nez brambora...i co se tyce pripadne legalizaceFreedom píše:každej tomu říká že tyhle auta jsou šrot tak proč se kradou víc jak BMW?? nechápu
Všechno je dvojsečný, represe a ouřední komplikace vychovávají lidi k obcházení předpisů, "nějak si poradit". Každý obcházení nutí ouřady k vymejšlení nových předpisů a ty samy o sobě nabízejí další a další kličky. Jednou se to zhroutí, už nejsme daleko ...
Vintera si pořídí flintu a zloděje začne rovnou střílet a já, vědom si toho, že ponocování s foťákem (nasraný na zloděje), nevede k jeho zavření ani pokutování ani náhradě způsobené škody, si jí asi pořídím taky. A nakonec když to udělají všichni okrádaní poctiví, přestane mít právo jakýkoliv význam a policie jakoukoliv funkci. Systém skončil a vytvoření nového bude bolet. Všechny.
No nejsem já optimista?

- MartasBrno
Nechtěl jsem to tu psát tak otevřeně, ale plně souhlasím. Ale přiznám se, že ještě cítím rezervy...dmatej píše:Vintera si pořídí flintu a zloděje začne rovnou střílet a já, vědom si toho, že ponocování s foťákem (nasraný na zloděje), nevede k jeho zavření ani pokutování ani náhradě způsobené škody, si jí asi pořídím taky. A nakonec když to udělají všichni okrádaní poctiví, přestane mít právo jakýkoliv význam a policie jakoukoliv funkci. Systém skončil a vytvoření nového bude bolet. Všechny.
No nejsem já optimista?

Každopádně zloděj s kulkou v zádech = dobrej zloděj platí do chvíle, než se zjistí že to nebyla nepřiměřená obrana - prý je ale na cestě nový zákon, který má toto "narovnat" ve prospěch obránce vlastního zdraví a majetku.
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
To je přesně to, o čom jsem mluvil. Popíšou se další lejstra a jen se tím zesložití rigidní systém - v reálném případě se potom budou strany handrkovat a odvolávat jedna na jeden paragraf, druhá na druhý paragraf.
On problém není v paragrafech, problém je v autoritě soudů i policie, v tom, že si s nimi každý "utře prdel", že jen málo policajtů "umí do pěti napočítat", zato dobře ví "kolik a za co", že znalosti a nadhled nahrazují arogancí a zoufalou potřebu někoho "zadupat do země".
Je to stejný jako s politiky - dokud k PČR a do politiky nebudou chodit duševně normální inteligentní lidi, bude to jen horší a horší.
On problém není v paragrafech, problém je v autoritě soudů i policie, v tom, že si s nimi každý "utře prdel", že jen málo policajtů "umí do pěti napočítat", zato dobře ví "kolik a za co", že znalosti a nadhled nahrazují arogancí a zoufalou potřebu někoho "zadupat do země".
Je to stejný jako s politiky - dokud k PČR a do politiky nebudou chodit duševně normální inteligentní lidi, bude to jen horší a horší.
Souhlas, vymýšlení dalších způsobů nového řízení chodu společnosti nic neřeší, pokud se nedodržují ani ty základní stávající.dmatej píše:To je přesně to, o čom jsem mluvil. Popíšou se další lejstra a jen se tím zesložití rigidní systém - v reálném případě se potom budou strany handrkovat a odvolávat jedna na jeden paragraf, druhá na druhý paragraf.
- MartasBrno
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
No to já právě nevím, ale představa jak zloděj vytuhne u přečerpávání benzínu z nádrže, protože hp majitel viděl z okna a znehybnil...MartasBrno píše:Tak to je dobrý! Je její "neoprávněný" použití nějak trestný? Tedy je akceptovatelná jako prostředek sebeobrany?
To bude stejný asi jako použití paralyzéru. A to taky nevím, jak se věci mají.
Bílý LADA a okřídlená spol.
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
To je geniální! Jdu zjistit, jestli na lekarna.cz nemají nějaká ta narkotika, když už se nemůžu zbavit těch benefitních bodůTeepee píše:No to já právě nevím, ale představa jak zloděj vytuhne u přečerpávání benzínu z nádrže, protože hp majitel viděl z okna a znehybnil...MartasBrno píše:Tak to je dobrý! Je její "neoprávněný" použití nějak trestný? Tedy je akceptovatelná jako prostředek sebeobrany?
To bude stejný asi jako použití paralyzéru. A to taky nevím, jak se věci mají.