Východ vs. Západ

Volné rozjímaní na téma "proč jsem si raději nekoupil Ladu" a podobná zpovědní témata.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

???

Anketa končí za ned říj 31, 2010 10:20

Východ
13
81%
Západ
3
19%
 
Celkem hlasů: 16

Drobek81
Příspěvky: 2129
Registrován: pon lis 01, 2004 19:47
Bydliště: Brno-Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

dvk píše:Neustále mě tam i tady fascinuje určitý masochizmus některých lidí ve smyslu "čím mě to víc stálo, tím je to lepší a víc echt a jediné správné" a druhou společnou věcí v tamté i téhle debatě bylo zatracování všeho východního, protože "koukni kde byli v té době na západě".
to pozoruji i v beznem zivote - dost lidi resi co kolik stoji a cim vic, tim lip nehlede na funkcnost, pripade uzitnou hodnotu a to vubec nemluvim o vyuziti dane veci (prikladem ruzne navigace, telefony s funkcemi, ktere z 95ti % ani nevyuziji ale hlavne, ze stal 10litru)...je to poplatne sve dobe a nekteri si timto resi sve mindraky a nemaji jine cile. Holt je to lidska vlastnost a uprimne je mi takovych lito.
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
Uživatelský avatar
radek mb
Příspěvky: 5187
Registrován: sob zář 18, 2004 01:38
Bydliště: okr.MB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

dvk,díky.Ušetřil si mi čas.Lépe bych to nenapsal,velice podobně to vidím i já.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Uživatelský avatar
zelvotron
Příspěvky: 6276
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od zelvotron »

Mě se líbí jak někteří uživatelé jsou strašně překvapení, že dnešní auta nebo starý auta o dvě třídy výš jsou lepší jak 20tiletý pekáče z východního bloku. Tak bylo by smutný aby tomu tak nebylo, ale nic ve zlým :P
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Uživatelský avatar
Teepee
Příspěvky: 4301
Registrován: čtv bře 10, 2005 13:20
Bydliště: Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Tady se ale nejde koukat na to do jaké třídy které auto patří, ale třeba na to jak bylo dostupné tehdy a jak je dostupné dnes.
To jsou opět ty úhly pohledu a to, který se zrovna teď víc hodí k překroucení názorů ostatních. :P
Bílý LADA a okřídlená spol.
Uživatelský avatar
autobazareliska
Příspěvky: 90
Registrován: ned bře 02, 2008 15:07
Bydliště: Zderaz 9

Příspěvek od autobazareliska »

tak ste mi teda dali na frak :sign3: ani jsem nevěděl, že jsem tak zlej, neochotnej a ničemu nerozumim :Hangman:
..."Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům."
Sid
Příspěvky: 1698
Registrován: stř kvě 09, 2007 14:26
Bydliště: Prievidza

Příspěvek od Sid »

autobazár:To zas nie. Keď som s tebou raz obchodoval a niekedy pýtal, či niečo nemáš bolo všetko v pohode.
V niektorých veciach s tebou úplne súhlasím.

Príspevok, ktorý napísal dvk sa mi páčil a stotožňujem sa s ním na 100 percent.

Niektorí ľudia, ktorí si kúpili miesto lady nové auto sa cítia byť niečo viac a chodia sem len rýpať a nadávať na ladu. Akoby to robili naprotiveň.
Cooper
Příspěvky: 1070
Registrován: úte črc 21, 2009 16:54
Bydliště: Ostrava

Příspěvek od Cooper »

Já chcu taky časem auto....na naftu. Jednak je jeden fakt který mi ušetří moc a moc peněz a protože jezdím jenom dlouhé trasy (do města a do práce jezdím zásadně MHD) rád bych i něco úspornějšího, rychlejšího a taky pohodlnějšího. Já nezatracuju nové ani staré auta. Jednoho žigula si stejně nechám, abych měl čím jezdi na srazy, tak jak to tady má půlka osazenstva ;-)
Lada 21044i r.v. 1997 "Láďa"
Lada 2105 r.v. 1984 "Ivan"

http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_3751.gif

http://www.flickr.com/photos/minicoopercz/

Akce roku: Ke každému vozu Lada, svářečka MIG/MAG Zdarma!!!!

Tři Sestry Lada Gang
Veverka

Příspěvek od Veverka »

Nám je všem jasný,že starý medvídek najede o dost více a bez poruch,ale taky byl cca 5x dražší,hlavně teda jezdil po německých dálnicích- s německým servisem 8) (s nadsázkou)

A naopak,některé zdejší struktury si musí uvědomit,jak vypadala infrastruktura ve velké zemi v roce 1970,tam,kde včerejší prašná cesta znamená tankodrom zítra.Rešit že mě dneska natankuje obsluha u pumpy mi přijde divný,když tehdá tam neměli ani pneu,odtahovku,mobily,benzín-jen 65-oktanové cosi.
Uživatelský avatar
zelvotron
Příspěvky: 6276
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:32
Bydliště: Praha

Příspěvek od zelvotron »

autobazareliska píše:tak ste mi teda dali na frak :sign3: ani jsem nevěděl, že jsem tak zlej, neochotnej a ničemu nerozumim :Hangman:
Hlavně nás tu pak nezapomeň informovat, až začneš sbírat ty západní vylítaniny, jaký jsou jejich majitelé granti ;) :P

Trochu z toho mám pocit, že máš potřebu nám sdělit, že sice ano, sbíral si východní šrot, ale teď už sbíráš západní, tedy jaksi si postoupil o stupínek výš jak zdejší domorodé obyvatelstvo. Ale možná se pletu.
21113 >>> 21113 >>> 21113

Komu není rady, tomu není pomoci.
Uživatelský avatar
Saša
Příspěvky: 3359
Registrován: pon črc 09, 2007 16:08
Bydliště: Litoměřice

Příspěvek od Saša »

Já svoje první auto VAZ 2102 koupil v r. 1984 . Peníze na něj dostal od rodičů . Tehdy jako desetileté stálo 30 000 , což v tu dobu byl nemalý peníz . Jezdil jsem s ním 15 let k naprosté spokojenosti a byl na něho právem hrdý . Poněvač jsem byl kutil do elektroniky vybavil jsem ho na tehdejší dobu nevídanými věci které se u aut oběvily mnoho let poté . A v té době Lada byla IN . Dodnes se někteří ptají kde mám toho mluvícího žigula . Jako druhé auto jsem pořídil zase Ladu (21043) a zas spolehlivě brázdil 11 let evropské silnice . Poté nastalo rozhodování co dál . Dlouhé měsíce vybírání až jsem vybral Volvo 850 . Děsivé překvapení že již je to předohrab přerušilo transakci a peníze na Volvo šly do nákupu ND a zálohy na GO 043 .
A teď co si myslet : Jsem "blbec" že jsem nevyměnil Volvo za Ladu ? Asi ano , ale měsíc předem jsem poprvé v životě jel předohrabem napříč republikou v tom nejhorším zimním počasí a tak jsem se v autě nikdy víc nevybál . Nadosmrti nechci auto s předním náhonem .
Navíc dnešní auta plné elektroniky mi nejdou "pod fousy" neboť jsem sem tam tuhle elektroniku pomáhal vyrábět , testovat a vadné kusy opravovat . Vyděl jsem jak se všude šetří na úkor spolehlivosti , navíc některé dnešní technologie předurčují poruchovost po pár letech provozu .
Nechci tady vychválit Ladu že je nej - to není pravda , ale když jsem s ní ujel zatím těsně pod 1 Mil.km tak jsem si zvykl natolik že ani jiné auto nechci .
Mimo jiné kdybych začal jezdit jiným vozem tak bych u hodně lidí z okolí klesl . Prostě Lesa a Lada již nerozlučně patří k sobě .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Uživatelský avatar
Jelen
Příspěvky: 6713
Registrován: stř kvě 17, 2006 13:33
Bydliště: Střední Čechy

Příspěvek od Jelen »

zelvotron, to se tvrdě pleteš. Okoro starejch aut je většinou stejná sorta lidí, ať jde o ty mergly, nebo žiguly, protože dneska má obojí zhruba stejnou cenu. Ono se fakt asi nevyplatí prodávat cokoliv na starý plečky, protože lidi akorát brečí nad cenou, ne kvůli tomu, že jsou to sociálové a nemaj na to, to neni většinou pravda, ale kvůli tomu, že je to starý auto, který se dá koupit celý za dvojku, tak proč bych platil dvojku za celej motor a tak dál. Přitom neřeší, že to někdo musel koupit, přivézt, rozebrat, očistit, případně poslat poštou. U novýho auta je to eliminovaný obchodem, přeci jen, když něco potřebuju a v krámě to stojí 10 000, tak nemelu a tu desítku zaplatim. Ale když kupuju díl z nějakýho střepu od někoho, tak přeci nebudu platit tolik, když to neni obchod, ale obyčejnej prodejce.

Teepee: cituj příspěvek, kdy tu někoho autobazareliska urážel.

Pokud vím, tak akorát napsal pravdu o tom, že je to bezcený, protože když byly na prodej Volhy, ozvalo se pár lidí, ale nikdo nebyl schopen se ani přijet podívat, přitom to byly slušný kusy, to samý s těma tatrama, ale to už je dlouho a ty se prodaly za směšnou částku, když se prodávaly díly ze žigulů, pár skalních jedinců si vzalo za bakšiš nějaký drobnosti, jinak nikdo nic, nedavno tu byla 2101 docela solidní asi za 3 tisíce a pochybuju, že se prodala, ani jeden příspěvek v inzerátu nebyl a určitě už je na šrotišti.

Nešlo o to, že s tím jezdí akorát sociálové, to jste si, nějak záhadně vydedukovali vy všichni tady, ale že jsou to bezcený plechovky, který zajímaj jen nás - pár skalních jedinců, kteří stejně na to většinou žádné díly nechtějí, protože mají dost nasysleno, ale ostatní lidi o to nejeví žádný zájem, dneska už je vlastně vyjímkou, že se někdo sem přidá, že si koupil žigula. Dřív, co si pamatuju, tak to byl snad ob den alespoň jeden novej člen, kterej se aktivně zapojil a byl nadšenej, ale dneska jsme tu už jen my, co se známe, někdo novej přichází jen zřídka. A proč? Protože právě třeba takovej starej naftovej golf stojí stejně, jako pěkná 07, žere o polovinu míň a doveze se stejným komfortem, jako ten žigulík. :ANAL:

Se Sašou souhlasím ;) Lada má dobrou koncepci, pro skalního fandu, jakým Saša je, je to jasná volba. Já mám Ladu taky rád a nezbavím se jí, ale chce to občas změnu.
Uživatelský avatar
Acibuk
Příspěvky: 1006
Registrován: ned lis 06, 2005 22:01
Bydliště: u maminky

Příspěvek od Acibuk »

Veverka píše:A naopak,některé zdejší struktury si musí uvědomit,jak vypadala infrastruktura ve velké zemi v roce 1970,tam,kde včerejší prašná cesta znamená tankodrom zítra.Rešit že mě dneska natankuje obsluha u pumpy mi přijde divný,když tehdá tam neměli ani pneu,odtahovku,mobily,benzín-jen 65-oktanové cosi.
Jsou mezi námi tací, kteří žijí i v každodenní realitě, se kterou souvisí úsporné žárovky, airbagy, polstrované slupky, elektronika v autě, vláda i pravicových stran, kapitalismus, hodnocení jedince jako tržní jednotky a jakási úroveň služeb a neopěvování sovětského svazu.
zde
Kua vsecko hraje pro ty podnikatelse zazobane prasata ....

Tak a už zbývá jen ten Jelen a můžeme vytáhnout oponu.
Dostal ste Bludišťáka!
Klikněte zde pro zobrazení.
Trevor
Příspěvky: 759
Registrován: ned zář 04, 2005 19:09
Bydliště: Šurany -SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trevor »

Drobek81 píše:a o tom to je - osobne nemam pres pul mega na auto a i kdybych mel, stejne bych si poridil nejake levnejsi priblizovadlo...promin, ale ted se muzem smat spise Tobe, tolik penez dat za auto, ktere bys ted prodal ztezi o 200litru levneji - :lol:
Ano presne o tom to je. Ako som sa ja "smial" tomu Nemcovi, ktory to kupil za 2500000 korun a o 3.5 roka predal za 1/3 cenu. Tak isto sa bude mne niekto smiat ked to budem predavat :D
530i
Chatka 12 4ever :mrgreen:
Expedicia Eesti 2010
Uživatelský avatar
Teepee
Příspěvky: 4301
Registrován: čtv bře 10, 2005 13:20
Bydliště: Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Pánové, hodně o tomhle Topíku celý odpoledne přemýšlím a přestává se mi líbit čím dál víc.

Fando, koukni třeba na tenhle příspěvek. Podle něj ti co jezdí žigulem nejsou normální.:
já si myslim že dvacet let stará popelnice jako je 07 nebude veterán nikdy a jediný k čemu je dobrá je prodej zpět na východ po částech. Takže s chutí do úprav! žádný hodnoty rozhodně nezničíš, protože kde nic neni, tam ani smrt nebere :lol: Spousty zajímavějších a starších aut v dobrym stavu odcestovalo do hutí, protože prostě nejsou prodejný a krom několika málo fanatiků, kteří se je snaží hromadit k naprostému neužitku a myslí si búhví co nemají je nikdo nechce :P . Kdo normální by v dnešní době denně jezdil žigulíkem a nebo se ho snažil sušit někde dalších 20-30 let než to možná bude mít nějakou relativní hodnotu a hlavně to celou tu dobu udržoval v plně funkčním stavu??

Pak jsi k tomu přidal Ty sám příspěvkem:
... Onehdá nejmenovaný člen tohoto klubu chtěl bílý blinkry na 01 a když bylo řečeno, že jsou za 100kč (oba dva) + 50kč poštovné, tak ten jedinec brečel nad tím poštovným, že prej jestli by to nemohlo být v ceně. A už vidím někoho, jak kvůli 50ti korunám jede 3km na poštu stát frontu...
Já to pochopil tak, že je prodával Eliška a přihodils to jako příklad k dobru.

Napsal jsem, že Mě prostě rozladilo to, jak nám tady autobazar nadává. Nejde o nadávání v tom pravém slova smyslu, pomocí sprostých slov, ale jde o celkový význam příspěvků.
Zdůrazňuji, že má věta: Nekoupil jsem, jsem debil a vůl, že jsem se vůbec ptal. neznamená, že by to Eliška výslovně řekl, ale tím jeho postojem mně to napadlo samotného.

Na jednu stranu bych mohl chápat Elišku, že on potřebuje co nejlevněji získat a co nejdráž prodat, aby měl zisk. Protože ale jeho cílovou skupinou jsou lidé s nižšími příjmy, nebo lidé, kteří ne vždy sypou do aut peníze bezhlavě, je z toho rozladěný.
Na druhou stranu, tady jsme skupina lidí, kteří si považují LADAwerků, ať už je to úchylné jakkoli, a do toho vstupuje Eliška se svými opačně vyznívajícími názory.

Z toho vzniká ten nesoulad. A mně se to nelíbí.

Nemohli bysme Elišku tolerovat a Eliška naopak přestat před námi mávat rudým hadrem?
Bílý LADA a okřídlená spol.
Uživatelský avatar
Jelen
Příspěvky: 6713
Registrován: stř kvě 17, 2006 13:33
Bydliště: Střední Čechy

Příspěvek od Jelen »

Teepee, vkládáš slova do úst tam, kde nejsou ;) k první citaci - kurzívě mám jen to, nic špatného v tom necítím, jen to, že upravovat směle může kdo chce co chce, že tím žádné hodnoty neničí, dále, že to uctívá pár fanatiků, což je pravda - ladafanatici jsme a ty jsi zářným příkladem, já taky, vlastně kdokoliv, kdo se to snaží zachránit za každou cenu - necenu, třeba Nulašestka už dal do svý 06ky asi tak tolik, co by stálo deset 06tek v pěknym stavu - fanatik, necítím z toho příspěvku nějakou vážnost, jakou tomu kladeš ty, tu moji citaci jsi pochopil správně, on prodával, zdejší člen nakupoval. Není to tak dlouho a nebylo to u toho člena poprvý, co se nákupu u Elišky týče. Tito lidé dělají reklamu nám, bohužel špatnou. A ne vždy je to u kamaráda, kterým Eliška je, který si to nechá pro sebe, maximálně přijde sem na fórum trochu poškádlit pár ortodoxních, kteří si to vezmou až moc osobně a pak píší " Mě prostě rozladilo to, jak nám tady autobazar nadává."

A ještě k tomu, že ti co jezdí žigulem nejsou úplně normální? Od někoho takového je to nepřípustné, ale Vašátorovu podpisu (nevím, jestli stále aktuálnímu), že Ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad, nemá nikdo nic a ještě se tomu zasmějí, včetně mě, samozřejmě, tak je to v pořádku. Takže se zhluboka nadechni a ber to trochu s nadsázkou a ne tak vážně. ;)
Odpovědět

Zpět na „Volné klábosení - všechny ostatní značky“