A to je právě to,kvůli čemu takový věci nesnáším.vintera píše:ekologické názory.
Ethanol E85
Moderátor: Moderátoři
Zajímavá zkušenost převzatá z GAZ fóra, snad se autor nebude zlobit:
Martin H. píše:Rád bych se tady podělil o své zkušenosti s e 85kou. Kdo by dnes nechtěl jezdit laciněji, než za těch posraných 32Kč za litr. Já jo. Takže jsem dle rady kamaráda i článků na internetu začal jezdit na směs naturalu a e 85ky 1:1.Jezdí to dobře, motor neprotestuje, nesmrdí to, na 1000ci kilometrech ušetříte asi 500Kč. Fajn, spokojenost. Po měsíci a půl, ale začaly potíže. Auto nejelo tak jak jsem byl zvyklý, no tak jsem začal rozebírat. I zjistilo se. To certifikované kurevstvo, naleptá manžetku akcelerační pumpy v karbecu motoru gaz 24 a tím znemožní jeho funkci - po sešlápnutí pedálu se tento již nevrátí zpět a auto na plný plyn hrne kupředu, třeba v momentě, kdy před vámi po přechodu slimejší důchodci. Z toho "sklíčka"přes které je vidět hladina benzínu v karburátoru to udělá žvýkačku, která by se dala s trochou úsilí ntáhnout místo šprcky na péro a ventilky v AC pumpě se samým blahem začnou rozpadat. Kromě toho, to umí rozežrat barvu kterou je vystříkán vnitřek amerického válečného benzínového kanistru během pár hodin a novou syntetiku z venku, během pár minut. Toš tak. Vyskoušejte si to a podělte se o zážitky.
2x УАЗ 452, еx 21044 a 2105
Opet EKO-lobby ?
Ethanol (lih) ma vyhrevnost 23 MJ/l, benzin ma 32 MJ/l. To znamena, ze v benzinu je o 40 procent vice energie nez v lihu (pri stejnem objemu). Takze pokud benzin stoji 33 Kc/l, melo by palivo s 85-ti procenty ethanolu byt o 8,- korun lacinejsi. Pokud je lacinejsi pouze o 5,- Kc, tak si za stejne penize kupujete do nadrze mene energie (muziky) nez v pripade benzinu za 33,-Kc/l.
tolik prispevek z diskuse jinde. A pak tedy nema ani cenu o E85 uvazovat. (a o E55 take ne... )
Ethanol (lih) ma vyhrevnost 23 MJ/l, benzin ma 32 MJ/l. To znamena, ze v benzinu je o 40 procent vice energie nez v lihu (pri stejnem objemu). Takze pokud benzin stoji 33 Kc/l, melo by palivo s 85-ti procenty ethanolu byt o 8,- korun lacinejsi. Pokud je lacinejsi pouze o 5,- Kc, tak si za stejne penize kupujete do nadrze mene energie (muziky) nez v pripade benzinu za 33,-Kc/l.
tolik prispevek z diskuse jinde. A pak tedy nema ani cenu o E85 uvazovat. (a o E55 take ne... )
E85
Tak jsem teď na váškách. Jde bez problémů (i technického rázu) jezdit na E85? Někde čtu že jo někde že ne tak jak je to ? Ptám se jen tak informativně! Jezdím s překopaným benzínem na LPG. Tatka kterej jezdí s žigulem už přes 20 let a říkal že to pojede i na vodku ale řekl bych že se spíš snažil naznačit že to pojede na všechno. Ale zase na druhou stranu teď nedávno v autosalonu řešili otázku E85 že na to můžou jezdit jen speciálně upravená auta tak teď nevim. Co když natankuju E85 a nechám ji v nádrži já nevim půl roku jen tak na zimu nebo na nouzovej dojezd když mi náhodou dojde LPG tak jestli mi to nějak neskurví auto.
Myslim, že na nouzovej dojezd to nemá vůbec cenu řešit, vzhledem k tomu, že je to jen o pár korun levnější, než benzín a nehodláš na to jezdit pořát, protože máš auto na LPG. Na tý celý akci ušetříš tak 20 korun a výsledek je nejasnej. E85 je dobrej tak pro někoho, kdo nemá LPG a chce trochu ušetřit. To ale pro tebe neplatí, když jezdíš na LPG a v nádrži chceš mít jen pár litrů na dojezd.
- MartasBrno
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
V aktuálnom čísle Svet Motoru je článok o Ethanole. Tam to odporúčajú do aut kde je lambda sonda a čidlo rezonancii. Do klasických karburátorových to nedoporučujú.
Naposledy upravil(a) Marek89 dne ned srp 22, 2010 20:38, celkem upraveno 1 x.
Lada 2105
Vaz náš, ktorý si vyvarený
roztoč sa opäť kolesa tvoje,
buď jazda Tvoja na všetkých diaľniciach
a cestach, odpusť nám naše úpravy ako
i my odpúštame Tvoje neduhy a neuved nás
do pokušenia prejsť na inú značku a zbav
nás všetkých protivných techinkov STK.
NATURAL!
NATURAL!
- MartasBrno
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Pokusím sa požičať si časopis z roboty a pokusím sa to naskenovať, no nesľubujem.
Lada 2105
NATURAL!
NATURAL!
Nějakou dobu jsem na to v poměru asi 1:1 jezdil a od té doby, mi jde dost slyšet čerpadlo v nádrži. Může to být náhoda, ale taky nemusí. Teď už zase používám "čistý" benzín. Co se týká úspory, tak bych to tak slavně neviděl. Jedinou úsporu jsem viděl, když jsem platil. Ale zase jsem musel jezdit častěji, protože spotřeba šla nahoru. A na jarním sraze, na spanilé jízdě, jsem byl rád za každé zastavení, protože bych to jinak zavařil. Nějak se to víc hřálo.
►Stodolní II◄
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008
- Michal Pokorný
- Marek89
- Kontaktovat uživatele:
Tu to máte oskenované.
Lada 2105