Jak opravit výfuk?
Moderátor: Moderátoři
Jak opravit výfuk?
Můj výfuk je děravý jak cedník. Zavařit nepůjde je zhnilý více než míně? Čím to omotat? Zkoušel jsem alobal (ten silnější) vydrželo to dva dny...Nový kupovat nechci, auto půjde na zrušení. Co to omotat skelnou vatou? Nebo máte jiný nápad?Díky
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
V Tescu mají nějakou pásku na omotání děr, ale nevím, jestli je to nezavařitelné, tak nejraději výměna a nebo plánovaná likvidace vozu musí přijít bohužel dřív.
A auto na zrušení? To je to auto co jsi nabízel tady: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... ght=#22430
a on ho nikdo nechce, či co?
Protože, jestli ho budeš rušit, tak se Ti vyplatí někomu z nás jej darovat za převod, ušetříš tak náklady na poplatek za ekologickou likvidaci vozidla, a obdarovaný za poplatky (cca 1200Kč) získá slušnej zdroj dílů, nebo auto, to už záleží co s ním kdo udělá.
Každopádně do šrotu neee.
A auto na zrušení? To je to auto co jsi nabízel tady: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... ght=#22430
a on ho nikdo nechce, či co?
Protože, jestli ho budeš rušit, tak se Ti vyplatí někomu z nás jej darovat za převod, ušetříš tak náklady na poplatek za ekologickou likvidaci vozidla, a obdarovaný za poplatky (cca 1200Kč) získá slušnej zdroj dílů, nebo auto, to už záleží co s ním kdo udělá.
Každopádně do šrotu neee.
Bílý LADA a okřídlená spol.
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Má zkušenost je, že díly(sysláty) se zvlášť prakticky prodat nedají. Darovat možná, protože málokdo investuje do cesty pro starší díl, který ho i s náklady na dopravu vyjde dráž než díl nový, 100% neopotřebený.denis píše:Který díl to je? Vždyť on není tak drahý a pak ho můžeš prodat zvlášť.
Bohužel to v době, kdy jsem koupil Sierru, vrátil Modrého LADU majiteli a uklízel LADAsysláty, mělo pro některé z nich fatální následky (kovošrot, popelnice).
A v případě Siekecova auta je to nereálné, jak tuším auto se mu nedaří prodat a už vůbec je neprodejné bez výfuku, který by Sikec chtěl prodat zvlášť.
- Teepee
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak opravit výfuk?
Jinak, taky jsem spravoval výfuk (poslední díl) tak, že jsem díru překryl pozinkovaným plechem (co dům dal), plech předtím řádně podmazal silikonem a pro jistotu ho k výfuku přivrtnul klempřskými šroubky do plechu (dají se do vrtačky, hrotem šroubu se plech navrtá a následuje závit, který se do plechu zašroubuje.)sikec píše:Můj výfuk je děravý jak cedník. Zavařit nepůjde je zhnilý více než míně? Čím to omotat? Zkoušel jsem alobal (ten silnější) vydrželo to dva dny...Nový kupovat nechci, auto půjde na zrušení. Co to omotat skelnou vatou? Nebo máte jiný nápad?Díky
Asi 14 dní potom výfuk upadl ve sváru trubka-tlumič...
Oprava vyfuku: neni horsi investice nez nakup tesnicich a samotvrditelych tmelu atd...
ja mel vyfuk mirne bouchnutej od spodu a tak proreznul prave v tomhle miste.
vzal jsem plech cca 0.7 mm sirka presne jako sirka tlumice vyfuku a omotal to kolem nej. trochu jsem to omazal silikonem aby se mezi ty dva plechy nemohla dostat voda... pak stahnout paskou nebo dratem (fakt fest a v miste kde se plechy prekryvaji opatrne zavarit.. (pouze ten novy plech, nikdy nechytat ke staremu vyfuku.. ( tam by to prorezlo nejdrive)
vysledek ? 1,5 roku to vydrzelo, (cca 30000km) pak vyfuck uhnil jinde.
Pokud je to nasledek prirozene koroze je velmi diskutabilni jak dlouho vydrzi zybtek.
Tmely a pasky jsou tak na 100km... nedoporucuju !
plech a silikon .. jedine co drzi:-)))
pokud novy vyfuk stoji do 1000kc asi ani tohle nema cenu...
ja mel vyfuk mirne bouchnutej od spodu a tak proreznul prave v tomhle miste.
vzal jsem plech cca 0.7 mm sirka presne jako sirka tlumice vyfuku a omotal to kolem nej. trochu jsem to omazal silikonem aby se mezi ty dva plechy nemohla dostat voda... pak stahnout paskou nebo dratem (fakt fest a v miste kde se plechy prekryvaji opatrne zavarit.. (pouze ten novy plech, nikdy nechytat ke staremu vyfuku.. ( tam by to prorezlo nejdrive)
vysledek ? 1,5 roku to vydrzelo, (cca 30000km) pak vyfuck uhnil jinde.
Pokud je to nasledek prirozene koroze je velmi diskutabilni jak dlouho vydrzi zybtek.
Tmely a pasky jsou tak na 100km... nedoporucuju !
plech a silikon .. jedine co drzi:-)))
pokud novy vyfuk stoji do 1000kc asi ani tohle nema cenu...
Vyfuk opravovat? Pokud to neni hrozne nutne, tak to nema cenu myslim. Vymenit prostredni a posledni dil neni problem i pro tak leveho tvora jako jsem ja. Cena take neni hrozna.
Pokud mas cas, tak je myslim dobre natrit novy vyfuk necim ochrannym. Nekde to sice asi opada, ale lepsi nez nic.
Pokud mas cas, tak je myslim dobre natrit novy vyfuk necim ochrannym. Nekde to sice asi opada, ale lepsi nez nic.
VAZ 2104 1.3 1989
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- Patrac
- Kontaktovat uživatele:
Jo bavili jsme se o výměně za brzdy ale už se to nějak velče. Takže máš o to furt zájem??Little Red Riding Hood píše:neslíbyl si ho náhodou mě??..Pátrač píše:střední díl fungl mám doma na prodej za 300
Lada Niva M:1/8,5
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006
Kia Cee´d SW 12.12.2011- ???
21044 - ice dream rising 1.11.2006-19.12.2011
2107 - red storm rising 1.5.2003-1.11.2006