Expedice Estonia 2010
Moderátor: Moderátoři
- Marcel
- Kontaktovat uživatele:
Takže platí tohle:radek mb píše:Takže můžu s definitivní platností napsat,že do Estonska...............JEDU
Takže pojďme probrat kdo,s kým a jak.
1. Luděk Musil (VAZ 21044i)
2. Veverka
3. Marcel2107
--------------------------------------------------
4. Radek MB (VAZ 2110)
5. Laďuša
----------------------------------------------------
6. Trevor
7. Adam
Marcel 2107
LADA 2107 - Laděnka
Největší abstinent z LKCS
http://marcel2107.rajce.idnes.cz/Ladka/#album
Silnice, mé přechodné bydliště
LADA 2107 - Laděnka
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Jak si navrhoval ty,tzn. všichni se sejdeme v Czestochowě.Pro mě je to přes Olomouc zbytečná zajížďka.Můj spolujezdec a navigátor Laďuša souhlasí.Trevor píše:Kade planujes is a kde by sme sa mohli stretnut ?
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
- Marcel
- Kontaktovat uživatele:
jen se chci zeptat mam brát to CB nebo ne e?
Pokud ano musíme sehnat magnetku
Pokud ano musíme sehnat magnetku
Marcel 2107
LADA 2107 - Laděnka
LADA 2107 - Laděnka
Radku, dovolil bych si ti trošku poradit, jak by bylo asi nejlepší jet. Je to do Piotrykova Tryb. asi 6hod jízdy a 450kmradek mb píše:My pojedeme Hradec-Náchod-Klodzko- Nysa -Opole- Czestochowa,jak pojedete vy (Luďa,Marcel,Veverka),to zatím netuším.
Mladá Boleslav – Jičín – Trutnov – Královec – Lubavka – Kamienna Góra – Walbrzych – Swiebodzice – Swidnica – Wroclaw – Oleśnica ( směr Warszawa ) – Syców – Kepno – Wielun – Belchatów – Piotryków Trybunalski ….. Dále všichni stejně
Po spojení všech členu bych pokračoval:
Piotryków Trybunalski – Tomaszów Mazowietski – Rawa Mazowietska – Mszczonów – Warszawa – Serock – Pultusk – Ostroleka – Lomza – Grajewo – Augustów – Suwalki – Szypliski ( E67 ) – Marijampole ( E67 / A5 ) – Kaunas – Panevežys ( E67 / A8 ) – Pasvalio ( E67 / A10 ) – Bauska ( E67 / A7 ) – Codes Pagasts – Iecavas Novads – Salaspils ( E22 / A6 ) – Parnu ( E67 / A1 – pozdějí se mění na E67 / 4 ) – Sauga ( E67 / 4 ) – Are Vald ( E67 / 4 ) – Halinga Vald – Tallinn ( E67 / 4 )
- Lada Rider
Něco k trase,
Za Scypliskama je na hr.přechodě Budiszsko směnárna
--------
Kaunas projedeme na nadjezdu,kochání jen za jízdy,z Panevěžisu uvidíme jen paneláky
------
Na Litevsko-Lotyšské hranici je benzinka s větším sortimentem.
------------
Kde by jsme se ale mohli zastavit,je pumpa až na Lotyšské straně,je do cca 5km dál od hranic(už přesně nevim),na ni samotné se platí v Latech,euro mi 2 roky zpátky nechtěli vzít.Má LPG.
Je zajímavá jen kvůli tomu,že vedle je hospoda s vývěskou Krušovice ,uvnitř je čepují spolu s jedním lokálním pivem a kvasem ,vevnitř je vyvěšená česká vlajka a měl by tam být i internet.Jméno onoho lokálu je myslím Pit-Stop,tady už Eura berou,v lehce nevýhodném kurzu.
----
Rigu budeme objíždět po přehradní nádrži,fotit asi jen za jízdy
------
Někde za Rigou je (oboje v protisměru!) odpočivadlo přímo u moře,ono pojedeme vedle moře od Rigy po Parnu ale toto je jediný ůsek kde je vidět.
Za tím je někde ona hospoda kde se natáčel film Fontána pro Zuzanu 2.
--------
A asi ta nejdůležitější zastávka,v Estonsku je 50km od Lotyšských hranic,tedy těsně před Parnu,leží vesnice Uulu.Tam se dá odbočit z hlavní ostře doprava a pak asi 300m rovně na konec ulice:
Je tam hospoda(budka) v které vaří Slovenský kuchař,15m od ní benzina s LPG,+místní lesozávod,kde uvidíte nefalšované traktory Bělarus a povozy ZIL 131.
Navíc jsem tam viděl jedinou ladu v Estonsku,03 vozící dřevo.
Hlavně je to známá TIR zastávka,kde staví takřka jenom SK,CZ,HU kamiony.
--------
Ještě výzva na závěr!:
Kdo máte doma staré bezcenné neplatné peníze a nechcete je vyhazovat,můžete je vzít sebou!
Ta Lotyšská hospoda s Krušovicema má na baru desku,kam osazují mince.Já jsem jim tam onehdá nechal naši 10 korunu.Co vim tam tam měli akorát dvacku,tudíž asi klidně můžeme dát 1,2,5 nebo staré Kčs,forinty,šilinky atd.
----------
Hospoda v Uulu má pro změnu vedle výčepu nástěnku s bankovkama !
Pochopitelně je plná Sovětských rublů a dalšího folkloru,ale pokud se chcete zbavit nějakých středoevropských tak máte možnost.
Za Scypliskama je na hr.přechodě Budiszsko směnárna
--------
Kaunas projedeme na nadjezdu,kochání jen za jízdy,z Panevěžisu uvidíme jen paneláky
------
Na Litevsko-Lotyšské hranici je benzinka s větším sortimentem.
------------
Kde by jsme se ale mohli zastavit,je pumpa až na Lotyšské straně,je do cca 5km dál od hranic(už přesně nevim),na ni samotné se platí v Latech,euro mi 2 roky zpátky nechtěli vzít.Má LPG.
Je zajímavá jen kvůli tomu,že vedle je hospoda s vývěskou Krušovice ,uvnitř je čepují spolu s jedním lokálním pivem a kvasem ,vevnitř je vyvěšená česká vlajka a měl by tam být i internet.Jméno onoho lokálu je myslím Pit-Stop,tady už Eura berou,v lehce nevýhodném kurzu.
----
Rigu budeme objíždět po přehradní nádrži,fotit asi jen za jízdy
------
Někde za Rigou je (oboje v protisměru!) odpočivadlo přímo u moře,ono pojedeme vedle moře od Rigy po Parnu ale toto je jediný ůsek kde je vidět.
Za tím je někde ona hospoda kde se natáčel film Fontána pro Zuzanu 2.
--------
A asi ta nejdůležitější zastávka,v Estonsku je 50km od Lotyšských hranic,tedy těsně před Parnu,leží vesnice Uulu.Tam se dá odbočit z hlavní ostře doprava a pak asi 300m rovně na konec ulice:
Je tam hospoda(budka) v které vaří Slovenský kuchař,15m od ní benzina s LPG,+místní lesozávod,kde uvidíte nefalšované traktory Bělarus a povozy ZIL 131.
Navíc jsem tam viděl jedinou ladu v Estonsku,03 vozící dřevo.
Hlavně je to známá TIR zastávka,kde staví takřka jenom SK,CZ,HU kamiony.
--------
Ještě výzva na závěr!:
Kdo máte doma staré bezcenné neplatné peníze a nechcete je vyhazovat,můžete je vzít sebou!
Ta Lotyšská hospoda s Krušovicema má na baru desku,kam osazují mince.Já jsem jim tam onehdá nechal naši 10 korunu.Co vim tam tam měli akorát dvacku,tudíž asi klidně můžeme dát 1,2,5 nebo staré Kčs,forinty,šilinky atd.
----------
Hospoda v Uulu má pro změnu vedle výčepu nástěnku s bankovkama !
Pochopitelně je plná Sovětských rublů a dalšího folkloru,ale pokud se chcete zbavit nějakých středoevropských tak máte možnost.