Benzínová pumpa Lada niva 1.7i
Moderátor: Moderátoři
Benzínová pumpa Lada niva 1.7i
Mam dotaz.Niva po přijezdu a běžném odstaveni vozu nejde nastartovat( motor naskočí ale okamžitě zdechne) po aktivaci imobilizeru není slyšet náběh benzinového čerpadla(pumpy?) pojistky jsou v pořadku .Je složité se dostat k nádrži-čerpadlu a zkontrolavat 12 V na konektoru? poslední dotaz na kolik asi vyjde čerpadlo s výměnou v servise. Auto ja staré tři roky a ma najeto cca 50 000 km,díiky za odpověď. Během odpoledne jsem zjistil že problém není v čerpadle ale asi v jeho ovládáni(po připojení na 12 V běží). Problem je asi někde v elektrice , možná imobilizeru???
-
- Kontaktovat uživatele:
Klidova funkce dopravniho cerpadla je normalni jev. Po zastaveni motoru je dopravni potrubi stale jeste pod tlakem a v pripade, ze dojde k opetovnemu zapnuti zapalovani (aktivaci imobilizeru) v kratsi dobe od zastaveni motoru, cerpadlo palivo necerpa. Zavada muze byt v nespravne funkci rele cerpadla, ale to je velice ridky jev, ja bych se zameril nejdrive na potrubi (hadicky, spoje) a hlavne (zejmena, pokud to nemas od nova a nevis, co se do toho tankovalo) na palivovy filtr (ostatne nic nezkazis, pokud ho vysroubujes a podivas se, co z neho vytece (muze se stat, ze i voda). Neni od veci cas od casu (pokud netankujes Shell V-Power) procistit trysky pridavkem nejakeho dobreho cisticiho aditiva. Ted mne napada, ze mas vlastne vicebod a tak to, co jsem tu psal nemusi byt vubec pravda a muze to byt vsechno jinak . W.
Taky se mi zdá divné že po demotáži čerpadla , filtru a jeho odpojení od benzinových hadic se po složení a zapnutí zapalování čerpadlo nerozběhne. I když je celý systém paliva vlastně prazdný. Potřeboval bych vědět kde je relé ,které ovladá čerpadlo .Možná že je součástí řj ??? Chěto by odzkoušet jeho funkci.
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
Dílenská příručka k motoru 1700 monovstřik (konkrétně strana 115. L.Wolf píše:...v prirucce (knihovna LADA klubu)
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
-
- Kontaktovat uživatele:
doporucil bych zkusit pripojit druhe cerpadlo, konektor je hned u nadrze...u kombika je to pod podlahou kufru.Jinak kombal ktereho mam ted mel cerpadlo v haji tak ho puvodni majitel nechal vymenit...kdyz odeslo podruhe tak tam naimplantovali z felicie a s tim jezdim v poho...pravdou je ze jezdim na LPG ale kdyz kdykoliv prepnu neni problem...ale nevim jestli to neni tim plynem ze odesly dve cerpadla bo u dalsich dvou kombalu sem nikdy problemy nemel...a to sem s nima nalital pres 70tkm...
-
- Kontaktovat uživatele:
neviem ci to davam do spravnej temy ale vcera som uz mal plne zuby toho ako mi v nive smrdi benzin tak som rozobral pravu stranu a tam som nasiel prerezane 2 tenke hadicky a jedna hrubsia bola odpojena.. vsetky isli to takej ciernej krabice skovanej na pravej strane v karoserii.. aku finkciu ma tato cierna krabica.
bude to mat nejaky vplyv na jazdne vlastnosti, resp vykon, spotreba?
bude to mat nejaky vplyv na jazdne vlastnosti, resp vykon, spotreba?
Začíname -Lada niva 1.7I
Honda blackbird ešte nekončíme
Honda blackbird ešte nekončíme