Teepee píše:Laďuša píše:Tak trochu mi to připomíná ten masakr z 2. světový války. Akorát tehdy to bylo asi eště víc lidí...
Nic mi to neříká? Co se stalo za války?
No tehdy bylo brzo ráno, eště asi tma nebo šero a lidi se houfovali na nádraží, aby dojeli do svý fabriky a mohli makat. Byli zvyklí, že jejich vlak každej den přijel na 2. kolej od staniční budovy (takže předpokládam, že to byla 1. kolej podle železničního číslování). Když zaslechli, nebo viděli světla, že vlak už jede, tak nalezli do 1. koleje před budovu (takže předpokládam, že to byla 2. nebo 3. kolej podle železničního číslování) a čekali na vlak. Ale byla válka a přednost dostal vlak nákladní, kterej ale nejel na 2. kolej od staniční budovy, nýbrž si to zamířil přímo do lidí...
Takhle z hlavy nevim, kde se to stalo, takže ani nic podrobnějšímu k tomu nemůžu najít
EDIT: Tak už jsem to měl trochu pomotaný, nebyl to náklad, no.. Ale scénář to byl stejnej..
http://www.ceskatelevize.cz/program/109 ... ddr=search
Tuto je taky dobrý:
8.10.1956 v 5.43
Klatovy
Posunující motorový vůz řady M 262.0 najel na stojící M 131.1. 37 zraněných (z toho 5 převezeno do nemocnice), škoda 65 tisíc
Strojvedoucí v Babíně požil alkohol a při posunu usnul. Následně rozespalý nepostřehl návěst pro jízdu vzad a rozjel se rychlostí 40-50 km/h vpřed.
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]
Chatka 12 forever
►Stodolní II◄
Estonian-czech crazy night
Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno
Tři sestry <|||> Ladagang
°Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova
Haben Sie Bratwurst?
keréklampás