Martinova samovolně konvergující nulajednička
Moderátor: Moderátoři
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Já měl kdysi lehce pod 9 a to už bylo dost málo, byť to brzdilo a nepraskalo (viděl jsem ale rozpukanej kotouč na Ivecu).
Originál tloušťka - že bych si to pamatoval blbě? Kouknu ... nekouknu ... Tůma se někde toulá a Jurčenko je na kolchozu ... třeba si vzpomenu až tam budu, ale mám pocit, že ten rozdíl byl víc jak půl milimetru ...
Originál tloušťka - že bych si to pamatoval blbě? Kouknu ... nekouknu ... Tůma se někde toulá a Jurčenko je na kolchozu ... třeba si vzpomenu až tam budu, ale mám pocit, že ten rozdíl byl víc jak půl milimetru ...
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
tloustka novy kotouce brembo a jinych znacek je 10,5mm. u bremba se udava minimum 9,2mm, kazdej vyrobce ma svoje. a komu se rychle sjizdi kotouce, ten jezdi na tvrdych deskach a je debil. desticky uz kvuli brzdne ucinnosti maji byt mekci. perfektni priklad Ferodo Premier. hodne spini kola. mizi rychleji (me vydrzeli 15tkm) ale kotouci nic neudelali
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
- MartasBrno
Lidi, díky vám za příspěvky, ono je to tak, že i ložiska mají něco za sebou (teda spíš už to mají opravdu za sebou - alespoň na jedné straně) a kotouče mají oba trochu vlnku, ale za jízdy není moc šance to poznat. Brzdí to obstojně, teď po bezchybném odvzdušnění (a povolení pravého odvzdušňováku navařenou maticí M10) je to stejné jak před zásahem. V sobotu jsem se k tomu nedostal, takže přes týden snad.
Kotouče i desky mám v sadě ještě za komančů koupených, ale toto nechám na později, chci si osahat jak se to chová když je půlka věcí dobrá a půlka slabší, mám prázdniny tak si to můžu konečně dovolit. Jak jsou tlustý kotouče teď změřím, kolem 9 mm odhadem by mohly mít. Desky jsou všechny sovětské, pravé mají po cca 8mm, levé mají 5 a 4mm (vnitřní váleček nechodil) a rukou to jde točit celkem v klidu, jen se kolo nedotáčí dlouho, ale brzo se zastaví.
No, budu si hrát a pak napíšu jak jsem dopadl , ve finále bude stejně vyměněné vše
Kotouče i desky mám v sadě ještě za komančů koupených, ale toto nechám na později, chci si osahat jak se to chová když je půlka věcí dobrá a půlka slabší, mám prázdniny tak si to můžu konečně dovolit. Jak jsou tlustý kotouče teď změřím, kolem 9 mm odhadem by mohly mít. Desky jsou všechny sovětské, pravé mají po cca 8mm, levé mají 5 a 4mm (vnitřní váleček nechodil) a rukou to jde točit celkem v klidu, jen se kolo nedotáčí dlouho, ale brzo se zastaví.
No, budu si hrát a pak napíšu jak jsem dopadl , ve finále bude stejně vyměněné vše
- dmatej
- Kontaktovat uživatele:
Maysner - debila si nech od cesty. Účinnost je o tom, abys přiměřenou silou na pedál dokázal bloknout přední nápravu a zadní pokud možno plus mínus zároveň, ideálně pokud se dá nohou co nejpřesněji trefit mez, kdy se to ještě neblokne. Pokud je to přeposilovaný jako u Rencků, buď to brzdí smykem nebo vůbec. Pokud máš moc tvrdý destičky (a to je to, na cos nejspíš správně narážel) a tvrdý kotouče, destička po kotouči klouže a na pedál si musíš pomalu stoupnout, aby to brzdilo (naše firemní Fabia I). Další možnosti jsou už na preferencích, ale dneska jsou kotouče celkem levný, tak se dělaj holt tvrdší destičky s životností třeba 100 tisíc, kotouč se mění zhruba za dvojnásobek.
Když máš destičky moc měkký, zase ti hrozí, že se ti začnou drolit a z ničeho nic ti to přestane brzdit úplně. To taky není žádná výhra. Předpokládám, že máš kotouče s drážkami, to zhoršuje opotřebení, kotouče ale zase můžou být tvrdší, nemají takové pnutí.
U kotoučů je největší nepřítel přehřátí materiálu, kdy se naruší hmogenita a nakonec kotouč pukne (opět si vybavuju to Iveco).
Jemožný, že v knížce bylo 10,5, ne 12, jak jsem původně psal. Kouknu se až budu na baráku.
Když máš destičky moc měkký, zase ti hrozí, že se ti začnou drolit a z ničeho nic ti to přestane brzdit úplně. To taky není žádná výhra. Předpokládám, že máš kotouče s drážkami, to zhoršuje opotřebení, kotouče ale zase můžou být tvrdší, nemají takové pnutí.
U kotoučů je největší nepřítel přehřátí materiálu, kdy se naruší hmogenita a nakonec kotouč pukne (opět si vybavuju to Iveco).
Jemožný, že v knížce bylo 10,5, ne 12, jak jsem původně psal. Kouknu se až budu na baráku.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
- Luděk Musil
- Kontaktovat uživatele:
10,5 mm je správná míra .
Mimochodem vlastní (špatná) zkušenost: nasadil jsem úplně nový kotouče a k nim chtěl dodat úplně nový desky a nedostal jsem to tam . Prostě větší výrobní tolerance a musel jsem dát starší destičky a až se trošku "ojel" kotouč tak tam šly nasunout nový desky. L.
Mimochodem vlastní (špatná) zkušenost: nasadil jsem úplně nový kotouče a k nim chtěl dodat úplně nový desky a nedostal jsem to tam . Prostě větší výrobní tolerance a musel jsem dát starší destičky a až se trošku "ojel" kotouč tak tam šly nasunout nový desky. L.
21011 -> (78) 84-99; 2103 -> (78) 99-04; 21073 -> (96) 04-07; 21044 -> (99) 07-13; 21044 -> (96) 12-16; Granta bílá -> 16-?; Vesta SW cross barvy Phantom (19) 20-?; 21011 - veterán (75) 12-?
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
Nemožné na počkání, zázraky do 3 dnů ´
- Křečík Barbuška
Stejně je tomu i u kotoučů Ferodo Premier. V kombinaci s destičkami téže značky a stejného označení je to přímo lahůdka a to prosím pěkně za relativně pár korun. Kotouče i desky vyšly na 930Kč.Maysner píše:tloustka novy kotouce brembo a jinych znacek je 10,5mm. u bremba se udava minimum 9,2mm ...
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
No já nevím, ale já z Ferodo Premium moc nadšený nejsem, jakmile se auto naloží čtyřma bečkama a nějákýma bednama tak brzdím očima....to se mi u ožraných kotoučů a nějákých No Name destiček nestávalo.....Ale prázdné auto brzdí slušně.....Koko Loko píše:Stejně je tomu i u kotoučů Ferodo Premier. V kombinaci s destičkami téže značky a stejného označení je to přímo lahůdka a to prosím pěkně za relativně pár korun. Kotouče i desky vyšly na 930Kč.
Lada 21044i r.v. 1997 "Láďa"
Lada 2105 r.v. 1984 "Ivan"
http://www.spotreby.cz/sigs/ico_1_3751.gif
http://www.flickr.com/photos/minicoopercz/
Akce roku: Ke každému vozu Lada, svářečka MIG/MAG Zdarma!!!!
Tři Sestry Lada Gang
Tři Sestry Lada Gang
- Křečík Barbuška
Nakonec tu "slabší" neměli tak jsem vzal ty Premiery. Možná si to ještě sedneKoko Loko píše:Zvláštní ... mám pocit, že jsi si kupoval tu "slabší" sadu destiček, nebo ne? Každopádně, to máš teda blbé .
Lada 21044i r.v. 1997 "Láďa"
Tři Sestry Lada Gang
Tři Sestry Lada Gang
Jen malý dotaz: Když vyměňujete ty desky za nový, tak musí v tom třmenu "kloktat na volno" . Já s něma prstama nemohl hnout v tom třmenu, tak jsem desky (zboku) trošku líznul pilníkem. Ale asi se mě tam nějak sekají, nebo co, po 2 km jízdy na nových kotoučích, nových deskách a zrepasovaných brzdičích se mě ty kotouče stejně hřejou. Pravej trošku a levej hodně. Odvzdušněno mám. Je to teda u favorita ale hádám že to tam bude totéž co na krabici.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
jestli choděj pístky dobře, tak si vše musí nejprv na sebe zvyknout a očumět se, dva km není dost. může být také kotouč křivý a házet i když je nový. Překontroluj házivost kotoučů do strany. Sundej kolo, nějak uvolni destičky a by šlo kotočem volně točit a hned uvidíš. Nevím jak je to u favorita s usazením celého brzdiče, u starších škodovek se musel po sundání přesně souměrně ustavit vzhledem ke kotouči, aby destičky měly následně patřičnou vůli.
Děkuji,vyzkouším. V literatuře se nic o přesném ustavení nepíše.Házivost kotouče jsem po montáži nezpozoroval. Vůle by údajně měla být samovymezovací.vintera píše:jestli choděj pístky dobře, tak si vše musí nejprv na sebe zvyknout a očumět se, dva km není dost. může být také kotouč křivý a házet i když je nový. Překontroluj házivost kotoučů do strany. Sundej kolo, nějak uvolni destičky a by šlo kotočem volně točit a hned uvidíš. Nevím jak je to u favorita s usazením celého brzdiče, u starších škodovek se musel po sundání přesně souměrně ustavit vzhledem ke kotouči, aby destičky měly následně patřičnou vůli.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
je mi právě divný, že jsi nemohl nasadit volně obě destičky, asi jsem to špatně pochopil, brousil si je z boku, tedy nešly volně zasunout, ale mezi kotoučem a brzdovým válečkem vůle tedy byla, pokud ano očumí se. Pojezdi a pobrzdi, někdy to trvá déle v závislosti na měkkosti destiček. Nedávno jsme dávali brzdy na megana a taky to chvíli sedalo. Vůle je potom samovymezovací jak píšeš, je vlastně zajištěna určitou pružností těsnících gumiček, které vracejí pístek zpět, ale podmínkou je, že pístky bez gumiček jdou naprosto suvně bez odporu ve válci posunovat, což časem bývá problém pro korozi na pístkách a válci, či bordel. Síla z deformace gumičky pak nedokáže překonat odpor válečku a neposune ho zcela nebo vůbec zpět kam je potřeba a tím nevznikne potřebná vůle.
- MartasBrno
Favorit má taky plovoucí třmen.
►Stodolní II◄
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008
Expedice Estonia 2010
Iniciátor všeho zlého! Bacha na mě!
Život je tak rozmanitý. Každej den mě nasere někdo jinej.
Octavia combi 1,9tdi
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1998 až 5.3.2012 prodáno
Vaz 21073 1,7i, r.v. 1996 - 19.2.2012 až 20.2.2012 prodáno
Vaz 2107 1,5 AXTEC, LPG r.v.1995 - 3.6.2008 až 3.6.2008