Var brzdové kapaliny?
Moderátor: Moderátoři
zestárlá brzdovka opravdu způsobuje tyto problémy s náhlým a nevysvětlitelným selháváním brzd. Jezdil jsem se žukem do krušných hor dosti přeložený a toto náhlé selhávání, propadávání pedálu mě několikrát zaskočilo. Hádal jsem HBV, vyměnil a stejně se to opakovalo, vyměnil jsem brzdovku a bylo OK. ta původní tam byla asi 6let.
- Křečík Barbuška
Ladik82 píše:No já tam mám od výroby sovětskou Něvu a žádný problémy jsem zatím neměl. Výměna plánována společně s předním obložením. Po tom co tady čtu to udělám co nejdřív.
P.S. Kamoš ve Favoritu má taky původní a taky zatím dobrý.
Amen.Dusan píše:Ono jedna vec ze to zacina vriet skor druha vec ze po dvoch rokoch tam je vlhkost a zacinaju hrdzaviet hlavne zadne valceky.... tak ze menit radsej kapalinu ako valceky...
dobry to nebude, az ty brzdy budou opravdu potrebaLadik82 píše: P.S. Kamoš ve Favoritu má taky původní a taky zatím dobrý.
vymena stoji par korun. doslova
E36 330i coupe skoro Alpina, Mauritiusblau Metallic - Crash Packet
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic
Chatka 12 forever
Buková Drift Challenge Team
Romania team 2009
- Křečík Barbuška
- MartasBrno
- Křečík Barbuška
Dle dostupné literatůry je celkové množství kapaliny v soustavě 0,6 litru. Já osobně nejsem zastánce úplného vyšlapávání brzdové kapaliny, ale kapalinu měním postupnou výměnou, tedy vytlačováním staré novou. To má ovšem nevýhodu v tom, že mi na celé auto s bídou vyjde ten 1 litr a ještě mám u toho pocit, že jsem zadek odflákl, neb tu a tam se zejména u zadních brzd zjeví "chuchvalec" tmavého i v okamžiku když si člověk myslí, že již je hotovo. Na spojku nezbyde z toho litru ani náhodou .
Tajfune, jen pro zajímavost, víš kolik mililitrů šlo včera kytičkám?
Tajfune, jen pro zajímavost, víš kolik mililitrů šlo včera kytičkám?
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Asi 3/4 náplně staré kapaliny a nové asi 1,5 dl. Jenomže ovládání spojky bylo rozebrané a zavzdušněné, takže spotřeba byla logicky vyšší, než při pouhé výměně.Koko Loko píše:Tajfune, jen pro zajímavost, víš kolik mililitrů šlo včera kytičkám?
Já kapalinu vyměňuju tím způsobem, že odsaju z nádobky starou kapalinu až na dno, nádobku vyčistím, naplním novou kapalinou a začnu prošlapávat. Zatím mě vždycky ten 1 litr stačil. Možná jsem nebyl tak důkladný, ale vizuelně se vše zdálo v pořádku.