KOUPĚ NIVY -- dotazy
Moderátor: Moderátoři
Přesně tak.Potřebuju tu nivu spíš jako pracovní,ne na nějaký extremní jízdy do strání.Ale okolo nás je to samej kopec a když jedu do lesa se svou temprou kombi,tak daleko nedojedu a pak táhnu motorovku kilometr do kopce.To samý do práce.Letos bylo plno sněhu a dvakrát jsme odhazovali cestu ke stavbě lopatama,aby jsme se tam dostali s dodávkou.A kvůli věku mně nemusíte titulovat"pan".Jinak díky.
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
Kupa Lada Niva
Nazdar,
potreboval by som surne poradit. Chcem si kupit Ladu nivu . Potreboval by som info ake su hlavne nevyody, kazivosť, lebo každy ma straši že sa to kazi a že stale to maju v servise a pod. Na čo si davať pozor pri kupe?
Zatial som si vyhliadol tieto:
http://lada-niva.autobazar.eu/17i-id1612810.html
a
http://www.polovacka.com/polovnicka-inz ... 4&catid=13
Co vravite na ne?
Alebo radšej staru 1,6ku?
Dik za kazdu odpoved
potreboval by som surne poradit. Chcem si kupit Ladu nivu . Potreboval by som info ake su hlavne nevyody, kazivosť, lebo každy ma straši že sa to kazi a že stale to maju v servise a pod. Na čo si davať pozor pri kupe?
Zatial som si vyhliadol tieto:
http://lada-niva.autobazar.eu/17i-id1612810.html
a
http://www.polovacka.com/polovnicka-inz ... 4&catid=13
Co vravite na ne?
Alebo radšej staru 1,6ku?
Dik za kazdu odpoved
Lada Niva je autou, ktere opravujes sam. Je to jeji vyhoda. Pokud se tohohle nebojis, jdi do ni.
Stara 1600 nema skoro zadnou elketroniku, a to je jeste lepsi. Pokud sezenes neshnilou 1600 idealni volba.
Spolehlivost je závislá od zachazeni. kdyz ji poznas a naucis se s ni, vydrzi skoro vsechno.
Stara 1600 nema skoro zadnou elketroniku, a to je jeste lepsi. Pokud sezenes neshnilou 1600 idealni volba.
Spolehlivost je závislá od zachazeni. kdyz ji poznas a naucis se s ni, vydrzi skoro vsechno.
LR Def 110 300Tdi
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
Rumunskej trip 2016
Rumunskej trip 2015
Montenegro 2014
Romania Nivama 2009
Každá Lada je auto, ktoré po motorickej a prevodovej stránke vydrží veľa aj s minimálnou údržbou. Keď jej dáš čo potrebuje, odvďačí sa ti dobrou službou. Ak by ti náhodou niečo odišlo, nieje to problém zohnať za slušnú cenu. A máš možnosť si všetko opraviť doma. Pri kúpe prezri motor, či niekde netečie olej, neuniká benzín, pozri nápravy. Prevez sa v aute a všetky funkcie preskúšaj, všimni si, či neťahá riadenie do strany, alebo niečo niekde nepiští, nevŕzga... Horšie je na tom s karosériou. Tá je náchylná na koróziu a na to by som sa zameral pri kúpe najviac. Hnije to všade, kde sú dutiny a rozličné kapsy. Ak sa ku kúpe rozhodneš, to prever ako prvé. Pozri prahy pod dverami, či niesú niekde diery zapchaté tmelom, pozri sa poriadne pod auto, či neuvidíš niekde diery, ohmataj výstuhy, či sa už nezačínajú niekde drobiť. Potom aj podblatníky kolies, hlavne v mieste uchytenia náprav.
Ak sa rozhodneš pre kúpu, rozhodne by som doporučil vystriekať všetky dutiny voskom na dutiny a ošetriť podvozok nieakým náterom na podvozky.
Ak sa rozhodneš pre kúpu, rozhodne by som doporučil vystriekať všetky dutiny voskom na dutiny a ošetriť podvozok nieakým náterom na podvozky.
- miro263
- Kontaktovat uživatele:
Chalani, jedna rychla otazocka. ( do zajtra ju potrebujem vyriesit)
Kupujem Nivu pre polovnika - dochodcu 72rocneho.
Mam uz vybratu 95tku rocnik Spi 1.6, ale co som si dnes vsimol je korozia.
Korozia na plechu kde drzi miska pruzenia. a kde je horny uchyt ramena.
Cize otazka znie. Je to nosna cast alebo nie? ( kedze niva ma samonosnu karosieriu a nie ram) a je to draha investicia, alebo sa mam na to vyprdnut? Kedze dochodca ma omezeny rozpocet.
Foto tu:
Dakujem za Vase nazory...
Kupujem Nivu pre polovnika - dochodcu 72rocneho.
Mam uz vybratu 95tku rocnik Spi 1.6, ale co som si dnes vsimol je korozia.
Korozia na plechu kde drzi miska pruzenia. a kde je horny uchyt ramena.
Cize otazka znie. Je to nosna cast alebo nie? ( kedze niva ma samonosnu karosieriu a nie ram) a je to draha investicia, alebo sa mam na to vyprdnut? Kedze dochodca ma omezeny rozpocet.
Foto tu:
Dakujem za Vase nazory...
BA3 2121
-EX z produkcie ВАЗ 2103 a 2105-
- Michael 4x4
- Kontaktovat uživatele:
- Luděk Ondrůch
- Kontaktovat uživatele:
- miro263
- Kontaktovat uživatele:
to sa vyrabalo cca 1995-1996 je to medzityp medzi 1.6 Karburatorom a 1.7 SpiMichael 4x4 píše:1.6 SPi?? to sa aj robilo? alebo je to nejaký bastl? alebo preklep
Inac oznacenie 21217
to Spi som tam zle napisal, je to len bezkontaktne zapalovanie + karburator.
alu tu pise http://4x4.termix.sk/history.php
ze je to 1,6 zo vstrekovanim, cize Spi - tak je uz neviem .....
VIK2 a LUDEK dakujem za radu.
BA3 2121