2105 - problikávají světla-i podsvícení
Moderátor: Moderátoři
2105 - problikávají světla-i podsvícení
Ahoj. Včera jsem jel a problikávaly mi světla (tlumené). Na dálkové jsem to nemohl vyzkoušet kvůli protijedoucím autům. Všiml jsem si, že zároveň problikává podsvícení budíků. Čím to může být? Má to nějakou společnou kostru (možná volná nebo zaoxidovaná)?
Myslel jsem si, že to dělá jen se spuštěnými stěrači-možná jsem to tím vyvolal, ale i po vypnutí to pokračovalo.
Myslel jsem si, že to dělá jen se spuštěnými stěrači-možná jsem to tím vyvolal, ale i po vypnutí to pokračovalo.
krtek
Pokud by to přebíjelo, tak by se to mělo ukázat na budíku dobíjení, ne? Ukazuje mi to sice maximální dobíjení, ale ještě v zelenym poli, takže by to mělo být OK.Yellow01 píše:Mě to dělá taky, pravděpodobně ti odešel regler alternátoru a přebíjí to.
Jinak budící okruh je kterej?
Regulátor je ten první zleva v pojistkový skříni?
krtek
to právě z hlavy nevim, já tam měl udělanou kdysi tečkukrtek86 píše:Jinak budící okruh je kterej?
ani nevim jestli by ti to pomohlo, jestli jí má 05 na stejnej pozici, když má jinou skříň.
On mi někdo doplní
rehulátor je buď přímo na alternátoru nebo eventuelně by moh bejt někde na podběhu přišroubovanej, pokud je tam altík bez regulátoru přímo na sobě jak jsem uved. V hranách se moc nevyznam, ale myslim, že ve skříňi ho rozhodně nenajdeš
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
Mě to taky ukazuje pořád v zeleným, navíc rafička na budíku kmitá sem tam. Ale Marek mi to tenhle tejden měřil a chvílema to šlo až přes 15V.krtek86 píše:Pokud by to přebíjelo, tak by se to mělo ukázat na budíku dobíjení, ne? Ukazuje mi to sice maximální dobíjení, ale ještě v zelenym poli, takže by to mělo být OK.
- Jozef Matuška
Na uhlíky se možná časem podívám, ale kde je ten regulátor? Přímo na altíku?
Jinak dnes jsem prošel všechny pojistky na světla, vyndal jsem je a očistil, potom jsem ještě vymontoval minusovej kabel z baterky a z kostry a taky jsem ho očistil. Dnes když jsem jel, tak jsem si toho problikávání nevšiml, ale možná se to jen na chvilku ustálilo. Problikávání myslím to, že každejch 10-20 sekund všechno na necelou sekundu zhaslo (myslím tím světla a podsvícení palubky), ale jelo to bez cukání.
Jinak dnes jsem prošel všechny pojistky na světla, vyndal jsem je a očistil, potom jsem ještě vymontoval minusovej kabel z baterky a z kostry a taky jsem ho očistil. Dnes když jsem jel, tak jsem si toho problikávání nevšiml, ale možná se to jen na chvilku ustálilo. Problikávání myslím to, že každejch 10-20 sekund všechno na necelou sekundu zhaslo (myslím tím světla a podsvícení palubky), ale jelo to bez cukání.
krtek
Hmm, a zhaslo jen podsviceni budiku nebo aj rucicky padly? Prosel bych treba ruzne konektory (mezi pojistkovkou a kabelazi v kabine, mozna i neco kolem skrinky zapalovani (orisek) atd.
Pokud to totiz kompletne zhasne, tak bych nerekl, ze to je problem dobijeni. Kdyz nedobiji, tak jede z baterie, takze to sviti tak jako tak.
Pokud to totiz kompletne zhasne, tak bych nerekl, ze to je problem dobijeni. Kdyz nedobiji, tak jede z baterie, takze to sviti tak jako tak.
VAZ 2104 1.3 1989
- Jozef Matuška
toto isté som mal na tej 05 aj ja regler bol externe a nakoniec som vymenil uhlíky za nové, ako som písal, staré zodraté neboli, preto mi to niejako nepasuje, ale po výmene vsio O.K.Yellow01 píše:Tak to u mě to dělá něco jinýho, mě prostě běhá ručička voltmetru sem tam a světla i kontrolky na palubce pulsujou, prostě to svítí chvíli víc a chvíli míň, amplituda tak 1 vteřina.