Cyklisté

Free pokec (aj keď Ondra 07 by to celé zmazal)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Kolik toho najezdíte na kole?

Nic
23
35%
Do 100km ročně
15
23%
Do 500km ročně
11
17%
Do 2000km ročně
15
23%
Do 5000km ročně
1
2%
Víc jak 5000km
1
2%

Celkem hlasů: 66

Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Já mám tohle: http://www.merida-bike.cz/prodej/matts-tfs-300-v-08
Ale je to bída s časem, pořád je něco důležitějšího na starosti než trajdat s kolem po lesích.

Silnici kterou jsem stavěl v roce 1992, mám taky, ale ono se v dnešním provozu na kole nedá jezdit. Třeba je to někde jiné, ale tady za Prahou je to šílený, na kole tu jezdí (už jsem to tu kdysi rozebíral) převážně ti občané hlavního města, kteří mají kolo, protože teď je in bajkovat. Do toho fůra aut, je to tu moc pěkný. Takže silnici nepoužívám, je na půdě, je to velký kus nostalgie. Člověk, díky kterému jí mám a který mi umožnil nahlédnout do tajů cyklistiky už není mezi námi. František Horák a jeho berounský HF Sport.
Byly doby (1992), kdy jsem cestou do Berouna potkal jednoho cyklistu a představa patnáctiletého kluka, jak by bylo fajn mít holku která by jezdila se mnou na kole byla naprostá utopie. A dneska se panečku potkají věci.
A Rokycanského Favorita (cestovní stříbrný) jsem kdysi trochu upravil odložil berany a nasadil trubku a krátkej forštos, je to takový přesouvadlo, toho taky nebudu umět vyhodit, táta za něj v roce 1988 musel přidat 200Kčs a by ho získal, takže byl za 1800Kčs celkem.

Stejně je to divný, za totality jezdili všichni na chaty a chalupy. Na kole se tak masivně nejezdilo, na ryby se tak masivně nechodilo a na motorku se vrhali jen ti, kdo jí potřebovali na cestu do práce. Dneska jsou silnice plné cyklistů, motorkářů, břehy řek jsou obsypané, a češi jsou rozlezlí všude po světě (zdravím Plymouthského taxikáře z Brna), jezdí doThajska na dovolenou atp. Tak můžete mi někdo vysvětlit, kdo jezdí na ty chaty?
Bílý LADA a okřídlená spol.
dmatej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dmatej »

Teepee: Kdosi nemoudrý vyslovil větu "Lidí je na světě jako sraček" (Landa ve filmu) :)

Mně rám na favorita, prý jeden z posledních vyrobených klasických rámů, stál 1300 Kč tuším někdy kolem roku 1997. Původní polský se postupně rozpadl, praskla vidlice (4 tenké svary kryté chromovaným plechem, úžasné kolo Universal z r. 1991, polské výroby). Přehazovačka z něj byla favoriťácká, tak přešla na nový rám. Opustila mě asi 3 roky zpátky, prostě puknul plast.

Pražáci vypadávali na chaty asi víc, protože v Praze se pokud vím nedalo pomalu dýchat.

U nás na tachovsku se jezdilo na kole vždycky asi stejně, terén je celkem kopcovitý ...

Když jezdím do Sadské, obdivuji tamní sedmdesátileté dámy v sukních na kolech, musím uznat, že já budu rád, když v jejich věku budu ještě chodit.
Naposledy upravil(a) dmatej dne čtv led 07, 2010 23:34, celkem upraveno 1 x.
Stroje Laďka 2101 a Beruška 1118 a Punťa (Grande Punto) a Škleblík (VW Passat).
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Mám obavu, že v mých 70 letech budou červi již 13 let řvát hladem.
Lada Granta Liftback 1,6 16V - skoro normální auto
Lada Kalina 1117 1,6 8V - neopodstatněné a nenaplněné naděje
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107
Michal Pokorný

Příspěvek od Michal Pokorný »

Koko Loko píše:Mám obavu, že v mých 70 letech budou červi již 13 let řvát hladem.
i ty snílku 8)
VAZ 2101, VAZ 2104, Škoda Fabia 1,4 16V
ex. 2xVAZ 2101, 2xVAZ 2105, 2xVAZ 21044i, Škoda Favorit 135 GLXi, VAZ 2111, Lada 4x4, Peugeot 206 1,4 HDi, VAZ 2104
plavec

Příspěvek od plavec »

dmatej píše:Kdosi nemoudrý vyslovil větu "Lidí je na světě jako sraček"
Ten hoch má pravdu.Jen všechny spláchnout do záchodu :lol:
Jinak muj bajk je tento.Mám i vylepšení.Klakson ala Kačenka :lol: Úžasnej zvuk.
Přílohy
Letní toulky krajinou
Letní toulky krajinou
Klakson :)
Klakson :)
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch :-D
radek mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek mb »

Já to mam to samý jako Jelen.Dokud jsem neměl papíry na motorku,tak jsem jezdil na kole furt.Od doby,co jsem osedlal motocykl,jsem za 15 let najel asi 100km.
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
MartasBrno

Příspěvek od MartasBrno »

Teepee, Tak můžete mi někdo vysvětlit, kdo jezdí na ty chaty?
bezdomáči a feťáci? A pak lidi kteří tam mají třeba zahrádku nebo jim to prostě vydrželo...
dmatej, já budu rád, když v jejich věku budu ještě chodit.
No však ony sotva lezou :lol: ale na kole to není poznat - třeba v Jeseníkách kam jezdíme každoročně máme jednoho známého, staršího pána cca 80let, který šmajdá ve 45° předklonu bo má špatné záda a kyčle. Ale pak položí kolo, překročí ho, obejme, zdvihne, opře se o něj, šlápne, sedne a jede. Sesedání je totéž v opačném pořadí a zrychleném tempu. No a když v hospodě soknčí, tak to zase zopakuje v poněkud roztržitém sledu a zase si to šněruje cik cak zpátky. Jinak by se na to pívo do rána nedostal. Cyklista. Klobouk dolů.
Obrázek
a když jsem se v 15-ti rozhodoval co dál dělat, poslouchat sestry byla pro mě jasná volba... :-D
Drobek81
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drobek81 »

tady mate neco na votuneni vasich dravcu...
http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=2401
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
plavec

Příspěvek od plavec »

Drobek81 píše:tady mate neco na votuneni vasich dravcu...
http://www.navratdoreality.cz/?p=view&id=2401
Ač jsem šílenec, tak koukám, že tohle už je moc :lol: To mi přijde luxusnější ten klakson se zvukem kačenky :mrgreen:
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
plavec

Příspěvek od plavec »

Tak co, už ste letos vytáhli bicykly?
Já ho už umyl a byl 2x projet, tak ještě namazat a poštelovat a můžu zase jezdit. :)
Laďuša
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laďuša »

Jojo, ale mam zatim jenom 60km najeto. Zejtra, když bude pěkně, bych zase rád vyjel :)
http://ladusa.rajce.idnes.cz/Jarni_Klatovsko/
Člen LKCS; Honorowy klubowicz LKP [ELITE 5000]

Chatka 12 forever :toothy10: ►Stodolní II◄ :) Estonian-czech crazy night :partyman: Uctívač Vana Tallinnu. Propāns-butāns!
Osa Klatovy-Plzeň-Brno ;) Tři sestry <|||> Ladagang 8) °Expedice Eesti 2010°
Dva PoJeBy ze Skašova

Haben Sie Bratwurst?

:!: keréklampás :!:
Černá Ovce

Příspěvek od Černá Ovce »

Koko Loko děkuje Černé Ovci za zapůjčení nicku na dobu Laďušova temna. Od níže uvedeného blábolu se Černá Ovce distancuje!

Sakra, musím tu herku též aktivovat. Tradičně vyjíždím na Velikonoční pondělí, ale bylo hnusně :) .
Naposledy upravil(a) Černá Ovce dne ned dub 18, 2010 19:32, celkem upraveno 2 x.
Abych zjistil kdo jsem, musím zjistit kdo nejsem.
Jelen

Příspěvek od Jelen »

Já dnes vyjel na kole, asi 500m se mi nechtělo jít pěšky a auto startovat nemělo cenu :-) a dlouho zas na tý herce nepojedu :-D
Puhi

Příspěvek od Puhi »

ja som vytiahol a zase aj stiahol späť. Po tom, ako som zistil že mám zadnú dušu predretú pri ventile, plášť prežratý na jednom mieste skoro na dieru a že oska v zadnom kolese je na šrot krivá som ho zatiahol späť do šopy :? holt, kto si mal pamätať dôvod, prečo pred dvoma rokmi ten bycikel odparkoval :lol:
plavec

Příspěvek od plavec »

Puhi píše:ja som vytiahol a zase aj stiahol späť. Po tom, ako som zistil že mám zadnú dušu predretú pri ventile, plášť prežratý na jednom mieste skoro na dieru a že oska v zadnom kolese je na šrot krivá som ho zatiahol späť do šopy :? holt, kto si mal pamätať dôvod, prečo pred dvoma rokmi ten bycikel odparkoval :lol:
Jejej, chtělo by to novýho Oře.... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Poklábosme“