Přepis
Moderátor: Moderátoři
- MartasBrno
Může te mi vysvětlit co je tohle?
" ... Jen pak musí podat daňové přiznání tak jako každý, kdo prodá auto po kratší době než jeden rok.
"Stačí pouze jeden neosvobozený prodej a poplatník musí podat daňové přiznání bez ohledu na skutečný zisk z této transakce," nastínila mluvčí českobudějovického finančního ředitelství Jaroslava Musilová. Pokud bude na obou smlouvách stejná cena, daň platit nebude."
Člověk který koupí a prodá auto do roka musí podat daňové přiznání a zaplatit daň??? Kdo to zkontroluje?
" ... Jen pak musí podat daňové přiznání tak jako každý, kdo prodá auto po kratší době než jeden rok.
"Stačí pouze jeden neosvobozený prodej a poplatník musí podat daňové přiznání bez ohledu na skutečný zisk z této transakce," nastínila mluvčí českobudějovického finančního ředitelství Jaroslava Musilová. Pokud bude na obou smlouvách stejná cena, daň platit nebude."
Člověk který koupí a prodá auto do roka musí podat daňové přiznání a zaplatit daň??? Kdo to zkontroluje?
no platilo, že pokud se prodejem - obchodem s auty dotyčný vysloveně neživí a velikost obchodu nepřesáhne urč. mez (teď ale nevim jestli na ks nebo Kč) za rok, tak se daň neplatí ... je to info z doby, kdy jsem sám scháněl auto, takže cca nějakých 5 let. Zjišťoval jsem to tehdy kvůli dovozu a ev. následnýmu prodeji auta...
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
-
- Kontaktovat uživatele:
jiste, stejne tak i u nemovitosti (jen si nejsem jist, zda je tam take jen jeden rok). Pokud se tim nekdo zivi, muze se jednat o nedovolene podnikani a nasledne jej predvolaji z ZU, FU, CSSZ a pak bude doplacet rozdily a dokazovat...no a ve finale kdyz trebas mel obraty za rok 200litru a vydelal trebas jen 50, pak se muze stat, ze veskere poplatky i s penale mohou byt i vic jak cisty zisk - ale v podstate se da mluvit o stesti, ze nepujde dotycny sedet...jo neznalost zakona neomlouva a v tomto hovori zakon zcela jasne. To jsou posledni dobou prave takova procitnuti neplaticu na Aukru. Prodavali za statisice rocne a nepriznavali, ted zpetne za tri roky musi dodanitMartasBrno píše:Člověk který koupí a prodá auto do roka musí podat daňové přiznání a zaplatit daň??? Kdo to zkontroluje?
Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Starý dům a mladá žena - hojnost práce zaručena.
Práce vyžaduje čím dál větší vzdělání, vzdělání čím dál větší práci.
- MartasBrno
Dobrá tedy. Jsem zvědavý za co všechno ještě musím podle práva podat daňové přiznání... Když prodám mobil? No, nic, tak aspoň v tomto je trochu jasno. Díky za info.
Jinak aukro - když vidím ty lidi co měli před pár lety rádově stovky a dnes řádově tisíce i víc transkací tak bych se nedivil že je to šméčko...
Jinak aukro - když vidím ty lidi co měli před pár lety rádově stovky a dnes řádově tisíce i víc transkací tak bych se nedivil že je to šméčko...
-
- Kontaktovat uživatele:
podat DPFO mas povinnost, pokud obrat prodanych veci prekroci 20tis/rok ale jen pokud se nejedna napr. o dlouholetou sbirku nebo veci z pudy - pokud bys prodal veci z pudy, treba za 100tisic, muze te sice FU predvolat ale ty muzes dokazat, ze se jedna o pozustalost treba - osvobozeno od placeni. Pokud by jsi vsak na Aukru prodal za rok 25 krovinorezu, 8 sekacet a 12 mot. pil, pak tezko vysvetlis, ze se jedna o prebytkyMartasBrno píše:Dobrá tedy. Jsem zvědavý za co všechno ještě musím podle práva podat daňové přiznání... Když prodám mobil? No, nic, tak aspoň v tomto je trochu jasno. Díky za info.
-
- Kontaktovat uživatele:
No s tou zahradou - pri tolika prodanych vecech by to uz zajimalo i ZU, kdyz by prokazali nedovolene podnikani, pak by bylo dobre mit dostatek hotovosti na ucte, pokuty nebudou v radech stovekzelvotron píše:No co, měli sme velkou zahradu
A ty invalidi stejně budou mít na případný dani slevu, takže o to bych se nebál. Mít ZTP, tak už v tom jedu ve velkým...
A co se tyce ZTP, obavam se, ze pri prokazani prijmu nad urcitou mez mohou prijit o poctive nabyte duchody Pokud by to prokazali zpetne, nechtel bych vracet takto vydrene prachy
jj, dělal jsem si srandu, je dobře že přistřihli aukrákům trošku křidýlka
S tím invaliďákem máš pravdu, ale zase spousta ZTP normálně pracuje a tudíž na důchod stejně nemají nárok... Jako mě by to bavilo, člověk by pomáhal dobrý věci, plus ten partyzánskej pocit vzepření se moci..., no a samozřejmě vybíral nějakej ten pakatel za čas strávenej na DI
S tím invaliďákem máš pravdu, ale zase spousta ZTP normálně pracuje a tudíž na důchod stejně nemají nárok... Jako mě by to bavilo, člověk by pomáhal dobrý věci, plus ten partyzánskej pocit vzepření se moci..., no a samozřejmě vybíral nějakej ten pakatel za čas strávenej na DI
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
Hmmm .. tak se mi doneslo, že na úřadech při přepisu na ZTP píší do velkého TP "poplatek neuhrazen" a při dalším případném přepisu jej vymáhají....
Vašátor / TŘI SESTRY <III> LADA GANG / osa Brno - Plzeň / cituji "ladaklub je jen náhodně zformovaná banda hovad"
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/
http://www.classic-oldtimer.cz _______ http://ladaauto.wz.cz _______ http://tatry.kvalitne.cz/