Přepínač světel a směrovek
Moderátor: Moderátoři
Přepínač světel a směrovek
Dá se rozebrat přepínač světel?
Když zapnu levou směrovku, tak mě začnou problikávat dálková světla.
Večer je to docela nepříjemné, když při předjíždění začnete vyblikávat auto před vámi.
Nevíte jaká je cena přepínače?
Díky..
Večer je to docela nepříjemné, když při předjíždění začnete vyblikávat auto před vámi.
Díky..
Stojí to dvě stovky, nejsložitější je na výměně demontáž plastů na sloupku volantu na pár šroubech, samotnej přepínač je tam jen nakliknutej a zezadu zásuvka. Mě to taky začalo problikávat, ale ten spínač jsem rozebral a jen v něm přihnul kontakty a pohoda.
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
To je máček. Asi 4 šroubky, to máš venku natotata a možná ještě rychlejc. Nedávno jsem tam lezl.zelvotron píše:nejsložitější je na výměně demontáž plastů na sloupku volantu na pár šroubech
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
znamení : KozoHroch
Jo počkej, tak teď tedy nevím, ty pouzdra tam asi budou, ale právě sem u nich měl taky problém, že ten plast okolo nich byl už popraskanej jak to někdo přede mnou dotahoval. Ty "samořezky" (ono to vlastně nejsou čistokrevný samořezky, ale šrouby do plechu) drží ten spodní plast ke sloupku, u těch sem měl taky u jednoh problém, že už nechtěl držet.
Re: Přepínač světel a směrovek
Než začneš "kuchat" přepinač, zkontroluj si ukostření světel.žež píše:Dá se rozebrat přepínač světel?
Díky..
No oni jsou taky dva typy těch plastů, u jednoho sloupku řízení je páčka na seřízení volantu na levý straně dole a u novějšího provedení je páčka zespoda uprostřed a ten jeden šroub je pod ní, ale uchycení bude stejný, pravda, ty dolní šrouby mě taky přišly zbytečný a zrovna jeden z nich už sem měl vykloktanej, ale nějak jsem ho tam ještě chytnul. Tedy ještě pak je u nejnovějších jinej kryt sloupku řízení s páčkama z kaliny, myslím že je vázáný na airbag, ale to asi nebude tenhle případ.
Co se týká samotnýho rozmontování a smontování přepínače je to kupodivu velmi snadný, dokonce ani pružinky uvnitř nemají tendenci odlítnout.
Co se týká samotnýho rozmontování a smontování přepínače je to kupodivu velmi snadný, dokonce ani pružinky uvnitř nemají tendenci odlítnout.
Závada je tu zas.
Rozdělal jsem přepínač a nic zvláštního jsem na první pohled nenašel. Složil jsem přepínač a připojil na svorkovnici, závada stále trvala. Znova jsem jej rozebral a všiml si kousku probroušeného plechu na páčce přepínání světel.
Provizorně jsem to opravil kapkou cínu a zabroušením do roviny. zatím vše ok.
Jestli se letos zadaří tak si na ukrajině koupím novej.
Rozdělal jsem přepínač a nic zvláštního jsem na první pohled nenašel. Složil jsem přepínač a připojil na svorkovnici, závada stále trvala. Znova jsem jej rozebral a všiml si kousku probroušeného plechu na páčce přepínání světel.
Provizorně jsem to opravil kapkou cínu a zabroušením do roviny. zatím vše ok.
Jestli se letos zadaří tak si na ukrajině koupím novej.
Mal som tiez tento problem, pri davani smeroviek mi preblikavali dialokove
Rozobrali sme to a zistili sme, ze cely ten prepinas je proste po 5 rokoch cely vychodeny a ze ked sa da packa do polohy na smerovky, tak chytaju kontakt dialkace (cize nie ta poloha, kedy sa s nimi len blika - packa sa pritahuje k sebe, ale ta poloha, kedy sa zapinaju nastalo, cize packa sa posunie od seba)
Riesenie bolo jednoduche - nasilne kombinackami ohnut ten pliesok, aby sa proste nedotykali a odvtedy mi to funguje krasne ... netreba hned kupovat cely nahradny diel ...
Rozobrali sme to a zistili sme, ze cely ten prepinas je proste po 5 rokoch cely vychodeny a ze ked sa da packa do polohy na smerovky, tak chytaju kontakt dialkace (cize nie ta poloha, kedy sa s nimi len blika - packa sa pritahuje k sebe, ale ta poloha, kedy sa zapinaju nastalo, cize packa sa posunie od seba)
Riesenie bolo jednoduche - nasilne kombinackami ohnut ten pliesok, aby sa proste nedotykali a odvtedy mi to funguje krasne ... netreba hned kupovat cely nahradny diel ...
Dneska mi to trochu vystřelilo, ale moc daleko ne a všechno jsem našel, fakt to tam není moc napružený. Jo a proč sem se v tom rejpal, no páčku jsem ulomil, překvapivě v tom kovu.zelvotron píše:dokonce ani pružinky uvnitř nemají tendenci odlítnout