Fávo- elektrika "vypadává"
Moderátor: Moderátoři
Fávo- elektrika "vypadává"
U fáčka (karburátorová verze) se mi stává záhada.Při jízdě kdy jsou zapnutý potkávací světla se téměř nic neděje ale když přepnu páčkou pod volantem na dálkový, tak mi "spadne elektrická síť ve voze" Zhasnou světla, rádio (to i zapomene paměti a nasavení) , zapalování a po chvilce (několik vteřin) se vše rozběhne. Jedu-li s kopce tak se motor točí, a tak tolik nevadí, že nepálí ( vylíže se z toho), do kopce je to horší.
Co tipujete? Hádal bych pojistkovou skříňku., neb bývaj u fáčka někdy vadný. Pojistky se nepálí.
Na volnoběh při zapnutých potkávačkách světla "mžourají", mění se intenzita světla.
Přepínač pod volantem ?
Skříňka zapalování?
Nebo něco úplně jinýho?
Tak a teď babo raď....
Co tipujete? Hádal bych pojistkovou skříňku., neb bývaj u fáčka někdy vadný. Pojistky se nepálí.
Na volnoběh při zapnutých potkávačkách světla "mžourají", mění se intenzita světla.
Přepínač pod volantem ?
Skříňka zapalování?
Nebo něco úplně jinýho?
Tak a teď babo raď....
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
znamení : KozoHroch
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Nejspíš pojistková skříň . Jsou tam studeňáky na plošném spoji . Dostčasto mi to nosí na opravu . Vyjímky ovšem potvrzují pravidlo .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Heh, tak už to začíná, začal bych přemejšlet, jestli ty věčný problémy jsou značkou nebo něčím jiným
Jaký tam máš pojistky? klasiku nebo už nožový? Mám jednu skřínku na klasický pojistky v hmotných rezervách (jetou ale propájenou), že jsi to ty, tak bych jí uvolnil do oběhu.
![Razz :-P](./images/smilies/icon_razz.gif)
21113 >>> 21113 >>> 21113
Komu není rady, tomu není pomoci.
Komu není rady, tomu není pomoci.
Je fakt, že ta pojistkovka už byla dřív opravovaná u elektrikáře pájením. Je to řekněme Tři roky zpátky. To dělalo ještě horší kusy.Svítila třebas půlka auta pak zase nešly směrovky a podobný lahody. Tak se mám vydat na šroťák a zkusit jí tam vyměnit?
TO Zelvotron : jak jsem už několikrát řekl, nejde o značku, jde spíš o kus na kterej máš nebo nemáš štěstí.
Pojistky jsou tam nožový.Hádám že jsou jen tak tři druhy pojistkovek.
Ty "válečkový" , pak nožový pro karbec a nožový pro stříkačku, nebo se pletu.Viděl jsem fávo r.v. 93 stříkačka a mělo právě nějak jinak relátka.
TO Zelvotron : jak jsem už několikrát řekl, nejde o značku, jde spíš o kus na kterej máš nebo nemáš štěstí.
Pojistky jsou tam nožový.Hádám že jsou jen tak tři druhy pojistkovek.
Ty "válečkový" , pak nožový pro karbec a nožový pro stříkačku, nebo se pletu.Viděl jsem fávo r.v. 93 stříkačka a mělo právě nějak jinak relátka.
Na prodej přebytečné N.D. na Ladu 111: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... rod%C3%A1m
Právěže si taky moc nevsázím na skříňku zapalování a ten přepínač taky moc ne.zelvotron píše:Ale dyk to já jen takHele skřínka zapalování to nebude, ten přepínač se mě taky moc nezdá, takže zkusit tu pojistkovku, je zaměnitelná u karburátorů - nůž-váleček?
6e by tam byl někde zkrat mi taky přijde jako blbost.
JMJ: To nic není, já jezdil s ladou, co reagovala na ty nerovnosti spuštěním stěračů, byl-li zapnut jejich cyklovač.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Ale zpět k věci:
V tom mým popisovaným případě jde o to, že ty plošný spoje nezvládají pouštět víc proudu kvůli těm studeňákům, chápu to tak dobře? A proto se síť spotřebičů přetíží a "spadne" a pak "naběhne" ...
Velmi správně . A tři roky po opravě může bejt vše při starém . Zvlášť když se to jem propájí bez předešlého očištění kontaktů a zbavení starého cínu .
Nebyl jsem u toho, dělal to elektrikář.Saša píše:Velmi správně . A tři roky po opravě může bejt vše při starém . Zvlášť když se to jem propájí bez předešlého očištění kontaktů a zbavení starého cínu .
Ještě mě napadla volná svorkovnice někde, třeba na tý pojistkovce... To by bejt nemohlo?
Zítra na ten šroub kouknu , díky moc za rady.Dusan píše:Este tam je dobra sruba M6 myslim na kostru v poistkovej skryni vyskusat dotiahnut... treba omrknut poistkovku.
Jinak vizuálně , zkouknu-li pojistkovku tak asi nic nepoznám, musel bych měřit?
Měřit nemusíš nic . Studeňák poznáš okem . V cínu okolo připájené součástky je kroužek taková prasklina . A cín vypadá jak popraskaná hlína bez vody .
Kluci, díky moc za odborné rady, zítra zatopím po šichtě v garáži a prozkoumámm tu pojistkovku.
A poreferuji jak jsem na tom.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pojistková skříňka
Tak mám jí venku. A asi je to jasné.Vlevo nahoře je jasně patrný, že tam ji elektrikář přeletovávasl, ale asi vlhkost se na tom spoji podepsala a to je hlavní problém. Takže to tam zas zanesu ať to přeletuje, nebo bude rovnou lepší sehnat jinou pojistkovku ze smetiště?
Pak je tam jedno místo jakoby vypálený- je kolem spoje černá oblast.To je taky špatně?
Je to z těch obrázků poznat?
Pak je tam jedno místo jakoby vypálený- je kolem spoje černá oblast.To je taky špatně?
Je to z těch obrázků poznat?
- Přílohy