Olejovy filter

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Dusan

Olejovy filter

Příspěvek od Dusan »

Myslim ze sa to tu uz riesilo ale bolo by dobre dat do kopy zoznam vyrobcou olejovych filtrov ktore si OK.

Za mesiac som vymenil 3 filter. Prvy vyrobca bulharsky ok nespadaval olej, druhy zlty este mrknem na vyrobcu pri demontazi nevitiekla ani kvapka v setko stieklo do vane. Tak ze vymena za MS sport ten je zdasa ok uvidim rano.
Saša

Příspěvek od Saša »

Už při koupi se lze přesvěčit zda má filtr v sobě zpětnou klapku a zda "chodí" Stačí "nasadit" hubu na středovou díru (se závitem) a skusit fouknout a pak se nadechnout . Musí to jít jen jedním směrem .
Tím se dá zjistit funkce , ale není zaručeno že je "chlopeň" vyrobena z oleje odolného materiálu a po nějaké době se neskrabatí a nezačne propouštět olej (je to s praxe) a stává se to .
VAZ 2102 r.v.74 1984-1997 "Legenda"
VAZ 21043 r.v.90 1996-White Lady - nyní v GO. VAZ 21044 r.v.96 2007-(muzeum koroze)
VAZ 2106 r.v.78 2008-a dál...
VAZ 2105 r.v.87 12/2012-Rudý dělník
Nikdy neříkejte že to nejde,protože se v zápětí objeví někdo kdo neví že to nejde a udělá to!
Křečík Barbuška

Příspěvek od Křečík Barbuška »

Mám dobrou zkušenost s filtrem Tutela 30. Tutaj http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1351 .
Lada Granta Liftback 1,6 16V platinum - téměř normální auto
Lada Granta Liftback 1,6 16V bílá - necháme se překvapit
ex VAZ 2105, VAZ 2104, VAZ 2107, VAZ 1117
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Já mám podezření, že filtry FRAM obecně s tou klapkou mají trochu problém. Na Sieřře (PH2857A) jsem měl v motoru po hodně studeném startu hydroštely (a tam opravdu nejsou), a teď v Peugeotu (PH9599) si to chvilku po startu zacvrdliká (tam hydroštely jsou). Pravdou je, že tohle je jen u startů po delším prostoji - zpravidla vícedenní až týdenní. Přijde mi, že to není až takový problém, když to 3-4 vteřiny po startu cvrdliká, je to stejné, jako když se dá nový filtr při výměně oleje, taky to jde chvíli bez tlaku (že by tam bylo sucho, tomu nevěřím)
Bílý LADA a okřídlená spol.
Dusan

Příspěvek od Dusan »

lenze ja som nastartoval a kontrolka 2-3s svietila. a navyse ked som demontoval filter ani kvapka oleja nevytiekla dokonca mi potom spadol na zem a ani vtedy nič nevytieklo... proste bol to kram. Nemienim nicit motor a setrit na suciastke za 3 eura teda teraz za 6 lebo som to musel kupit dvakrat.
Teepee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teepee »

Dusan píše:lenze ja som nastartoval a kontrolka 2-3s svietila. a navyse ked som demontoval filter ani kvapka oleja nevytiekla dokonca mi potom spadol na zem a ani vtedy nič nevytieklo... proste bol to kram. Nemienim nicit motor a setrit na suciastke za 3 eura teda teraz za 6 lebo som to musel kupit dvakrat.
Tak svícení kontrolky po startu je už trochu jiné kafe :shock: , to se mi stalo pouze po výměně filtru, než se nový naplní olejem. Takový (bezklapkový) filtr opravdu nee.
Bílý LADA a okřídlená spol.
Marek

Příspěvek od Marek »

Opravdu na to velký pozor, z dlouhodobého hlediska to umí vážně poškodit motor.

Nejlepěí zkušenosti jsem měl s originál ruským obrovským azbukou popsaným filtrem (mají je v Pop-artu za směšné peníze). Ze značkových bych doporučil MANN a Purolator (jiné nepoužívám).
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Dusan

Příspěvek od Dusan »

Zohnal som filter farmmm alebo nejaky taky vraj znackovy teda lepsie povedane dostal ...ale je na nom napisane ze je pre skoda 120 , felicia a take. MOzem pouzit ? tesni dobre :)
rosta

Příspěvek od rosta »

je to FRAM to je dobrá volba -měl by být stejný-lze použít taky na SAMARU-já měl kdysi na LADĚ olejový filtr kterej měl vyměnitelnou vložku-takovej velkej hliníkovej-spojenej uprostřed 4 šrouby M 8-kupovala se jen papírová vložka a O kroužek kterej byl v balení ke každý vložce-za 25 korun-filtr se při výměně vymontoval, rozebral,vložka se vyhodila vnitřek se umyl tech. benzinem,vysušil,dala se nová vložka s O kroužkem a filtr se dal zpět do auta-naprostá spokojenost-nakonec jsem ho vyhodil. protože jsem měl problémy s tlakem oleje a myslel jsem že to dělá filtr-nedělal, nakonec to nebylo filtrem ale motorem kterej měl v háji šály( ta zaje..ná řemenová 1300) a po projetí mírné zatáčky ztratil tlak v mazání
Dusan

Příspěvek od Dusan »

heh taky mi dnes ukazovali tiez ..len skade do toho vlozky a kto by sa stym babral :)
Marek

Příspěvek od Marek »

Mně FRAM na autě zlobil - nedovíral a padal mi olej. Ale možná na Ladu / Š120 budeš mít větší štěstí.

Jinak tu hliníkovou úžasnost (myslím, že tomu říkali EKVITA) jsem onehdy taky získal, dokonce i s několika náhradními vložkami. Ale nepojal jsem k tomu důvěru a poslal tu věc "dál".
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
Wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolf »

FRAM, pokud si dobře vzpomínám má zpětný ventil jenom umělohmotný a ne vždy zrovna dobře těsnící, já osobně k nim nemám důvěru.
Odpovědět

Zpět na „Hnací soustava“