Zrada-mě teprve někdy poblikla až bylo na konci měrky .Ivo píše:A těm, co mají normální styl ježdění a zatáčky neberou po dvou kolech, kontrolka začne blikat někdy v době, když je na měrce na minimu.
xx
Moderátor: Moderátoři
kontrolka sa rozsvieti pri poklese tlaku.... a neindikuje hladinu oleja. Tak ze kludne sa moze stat ze hladina je pod min a nesvieti ale uz to moze horsie mazat relativne prerusovane menit tlak hore dole troska oleja a troska vzduchu tak ze namiesto tlkau oleja 3 tam bude 2+vzduch a potom zasa 3 vacka a vahadla vas budu mat radi.
- radek mb
- Kontaktovat uživatele:
Veverka:tuto samovyměňovací schopnost jsem měl u své 07.Než přišel interval výměny oleje na 10 tisících km,tak už jsem tam dolil 5 litrů nového oleje.Ale mě to přece jen lehce a decentně dýmilo...
EAST RUNNER БРИГАДА.
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
ŠKODA Octavia II 1,9 TDi
Bratrstvo Vana Tallinn
/ KAWASAKI KLE 500 ČZ 175/477 ČZ 250/485 ČZ 175/487
Především bych pouvažoval nad tím, jestli není někde chyba. Motory Lada olej nežerou a pokud ano, pak v drtivé většině případů je to poškozenými simeringy ventilů (což je otázka stokoruny a několika hodin práce svépomocí).Veverka píše:Vezu sem otázku-co s pohnilejma vrakama,u kterých evidentně mizí olej?Modrý kouř z výfuku se naštěstí nekoná,ale co dělat když musím cca měsíc před koncem "intervalu" dolít až 2L oleja?Přeci jen to znamená vypustit se vším i 2L litry skoro teď dolitého oleje.
Jinak Tě můžu ubezpečit, že pokud doliješ nový olej do starého, okamžitě se z něho stává olej naprosto stejně starý, jako je ten v motoru. Rozhodně nepočítej s tím, že náplň nějak zásadně "omladíš". Ony totiž ty "nové" složky oleje se okamžitě zničí reakcí s olejem vyjetým. Takže rozhodně netruchli v domnění, že vyléváš dva litry "nového" oleje - on rozhodně nový není.
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
RENAULT Scénic *05/2012 - 1,4TCe 96kW (10/2023-)
ale jako novej se musí koupitMarek píše:Takže rozhodně netruchli v domnění, že vyléváš dva litry "nového" oleje - on rozhodně nový není.
... mě teda největší únik oleje způsobovaly špatný gufera na klice (jak u řemenice, tak u spojky). tamtudy se vyprskalo docela dost
red BA3 21061, 1984, 4q, LPG
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
BLIZZARD = iron fist in a velvet glove
osa Klatovy - Plzeň - ....
Nevem kedy sa k tomu dostanem...ale budem rozoberat motor ktory ma caa 30tis nabehane na roznych olejoch aj longlife s vw samozrejme vypusteny z auta a kde ake ine oleje z motorky a tak. Vacku mam dole no su tam nejake ryhy nie velke ale spominam si ze bola niekedy ako nova....je pravda ze sa mohlo stat ze to niekedy islo aj bez oleja respektive na budiku bolo vidno ze tlak kolise lebo cerpadlo uz salo obcas vzduch... oleja bolo pod riskou.
Tak ze som zvedavy ako vyzeraju ojnicne a klukove loziska....ojnicne som daval nove tak to bude zaujimve.
Tak ze som zvedavy ako vyzeraju ojnicne a klukove loziska....ojnicne som daval nove tak to bude zaujimve.
- MartasBrno
Měl bych dotázek...
Po jisté době ježdění s olejem lehce mad minimem - asi 5mm jsem se dostal do fáze, kdu jezdím s olejem lehce pod minimem - opět cca 4-5mm. Je možné aby díky tomuto problikla (prosvitla) kontrolka v prudčeji projeté delší zatáčce? mám dojem že čerpadlo saje dost nízko... Si to budu muset jít prohlídnout... Každopádně z občasného probliknutí cca jednou za cestu se to přehouplo do fáze kdy to problikne každou cca 5. křižovatku nebo prudší zatáčku...
Jinak barvu mám nááádherně černou jako bota.
Po jisté době ježdění s olejem lehce mad minimem - asi 5mm jsem se dostal do fáze, kdu jezdím s olejem lehce pod minimem - opět cca 4-5mm. Je možné aby díky tomuto problikla (prosvitla) kontrolka v prudčeji projeté delší zatáčce? mám dojem že čerpadlo saje dost nízko... Si to budu muset jít prohlídnout... Každopádně z občasného probliknutí cca jednou za cestu se to přehouplo do fáze kdy to problikne každou cca 5. křižovatku nebo prudší zatáčku...
Jinak barvu mám nááádherně černou jako bota.
- Křečík Barbuška
- MartasBrno
- MartasBrno
Pokud je olejová hladina cca 5 mm pod MINimem, jsou v motoru asi dva litry oleje (jak už tu bylo psáno). Jenže při chodu motoru je víc než litr oleje rozstříkán po motoru, především v hlavě, tudíž v olejové vaně není a tudíž se klidně může stát, že při průjezdu zatáčkou olejové čerpadlo krátkodobě nasaje vzduch (protože olej ve vaně prostě není).
RENAULT Mégane Grandtour *04/2008 - 1,5dCi 78kW (06/2016-)
- Kalasnikov
- Kontaktovat uživatele: